به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، کتاب «مبانی سبک زندگی اسلامی» نوشته محمدتقی فعالی مشتمل بر 328 صفحه از سوی موسسه فرهنگی هنری دین و معنویت آل یاسین چاپ و روانه بازار کتاب شده است.
این کتاب مشتمل بر دو فصل با عناوین «زمینه و نظریه ها»، «روش شناسی عام سبک زندگی اسلامی» است.
نتیجه گیری، کتاب نامه، فهرست نمایه ها، نمایه آیات، نمایه اشخاص، نمایه اصطلاحات و بیوگرافی چهره های سبک زندگی در جهان در ادامه فصول کتاب آمده است.
معناشناسی سبک زندگی، نظریه ها، تعریف ها و عوامل ظهور مفهوم سبک زندگی در فصل اول کتاب «مبانی سبک زندگی اسلامی» تبیین شده است.
در فصل دوم کتاب به مسایلی همچون روش شناسی عام، تعریف سبک زندگی اسلامی، مولفه ها، مفاهیم هم بسته، سبک زندگی اسلامی به مثابه دانشی مستقل، موضوع سبک زندگی اسلامی، گزاره های سبک زندگی اسلامی، غایت سبک زندگی اسلامی، ساختار مسایل سبک زندگی اسلامی، وظایف راهبردی سبک شناسی و مطالعات میان رشته ای پرداخته شده است.
محمدتقی فعالی، نویسنده کتاب «مبانی سبک زندگی اسلامی» معتقد است، دین به گونه های مختلف می تواند در سبک زندگی انسان ها تاثیرگذار باشد. دین حاوی آگاهی ها، بینش ها و نگرش های اصیلی است که در سبک دهی به زندگی انسان ها نقش آفرین اند. وی همچنین اذعان می دارد که این شناخت ها، نگرش های اصیلی را در ارتباط با خدا، جهان دیگر و انسان به آدمی می دهد تا از این طریق بتواند تصاویر روشن از جهان پیرامون و خویشتن داشته باشد.
به گفته نویسنده کتاب «مبانی سبک زندگی اسلامی»، الگوهای سبک زندگی مدرن علیرغم فرصت ها و امکاناتی که در اختیار بشر قرار داده، بیماری ها و آسیب های متعددی را نیز به ارمغان آورده است. اسلام به عنوان آخرین و برترین دین الهی، الگوها و مدل های متعادل و جامعی را در اختیار انسان قرار می دهد تا آدمی بتواند ضمن رهایی از تهدیدها و آسیب ها به سعادت دنیوی و اخروی دست یابد.
در قسمتی از کتاب «مبانی سبک زندگی اسلامی» می خوانیم: می توان سبک زندگی با رویکرد اسلامی را دانشی مستقل به حساب آورد. این دانش شاخه ای از روانشناسی یا جامعه شناسی به حساب نمی آید بلکه دارای رویکردهای مختلف روانشناسی، جامعه شناسی یا دینی است. دانش سبک زندگی زیرمجموعه جامعه شناسی یا روانشناسی نیست. این دانش عمری بیش از یک قرن را پشت سر گذاشته و هم اکنون هویتی مستقل یافته است. شواهد فراوانی نشان می دهند که این شاخه از علوم بشری در کانون توجهات قرار گرفته است. مردم با سبک هایی از زندگی، زندگی می کنند. این سبک ها در غرب نتیجه مدرنیته و در ایران نتیجه فرهنگ های متنوع از جمله اسلام است. این سبک ها را می توان از زوایای مختلف و با رویکردهای متنوعی نظیر جامعه شناسی یا روانشناسی یا دینی مورد مطالعه قرار داد. جهان غرب بیش از یک قرن است که چنین مطالعاتی را با رویکردهای مختلف انجام داده است که یکی از نتایج آن به بار نشستن دانشی مستقل به نام سبک زندگی است.
در قسمت دیگری از کتاب «مبانی سبک زندگی اسلامی» آمده است: سبک زندگی با نگاه اسلامی نسبت به سبک زندگی با نگرش غربی تمایزات فراوانی دارد. مفهوم سبک زندگی با نگرش غرب به نوعی زندگی پر زرق و برق، لوکس، مدگرا و دنیوی نظر دارد. از نظر اسلام، سبک زندگی ناظر به الگوهایی است که برگرفته از متن وحی و گفته های پیشوایان دین (ع) است. زندگی در نگاه اسلامی تکاپویی است هماهنگ با سنن هستی و قوانین جهان. زندگی بر پایه قوانینی که خداوند در جهان آفریده است، انسان را به سرمنزل مقصود رهنمون می کند و به دغدغه های متعالی بشر پاسخی مثبت می دهد. بی شک اولین مسئله در باب دانش سبک زندگی اسلامی، تبیین روش شناسی عام پژوهش در این زمینه است.
گفتنی است، کتاب «مبانی سبک زندگی اسلامی» نوشته محمدتقی فعالی از سوی انتشارات موسسه فرهنگی هنری دین و معنویت آل یاسین در شمارگان 1000 نسخه با قیمت 15000 تومان چاپ و روانه بازار کتاب شده است.
نظر شما