به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان مفسر قرآن کریم و استاد حوزه علمیه، شب گذشته در مراسمی که به مناسبت ایام رجبیه در حسینیه سیدالشهدا(ع) برگزار شد به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: چهار جمله حکیمانه استوار پرمفهوم نقل شده که میتوان گفت این چهار جمله نورانیترین چراغ در راه زندگی انسان است.
وی افزود: البته کسی این چراغ نورانی را میتواند درک کند که بخواهد مسیر راهش روشن و دارای چراغ باشد.
حجت الاسلام والمسلمین انصاریان با اشاره به اینکه خداوند قرآن را ذکری جز دانش، آگاهی و علم برای جهانیان نمیداند، بیان داشت: دانشمندان و اندیشمندان غربی به این مهم اذعان دارند که قرآن کریم شناخته شده نیست، به همه علوم وصل است، این کتابی است که هیچ کتابی همانند او از اسرار طبیعت پرده بر نداشته گاهی هم شنیده شده که میگویند اگر جهان بخواهد پایدار شود و به آرامش برسد باید به قرآن تمسک بجوید.
مفسر قرآن کریم با بیان اینکه افراد بسیاری توسط آیات قرآن کریم مسلمان شده و به اسلام گرویدهاند، اظهار داشت: امام علی(ع) قبل از شهادت فرمودند: مراقب باشید که بیگانگان در عمل و فهم به آیات قرآن از شما پیشی نگیرند؛ خداوند میفرماید: این قرآن منبع علم برای همه جهانیان است؛ انسان با باور و پذیرش قرآن کریم میتواند بهترین زندگی را برای خود برپا کند.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: خداوند هیچگاه انسان را به داشتن زندگی خوب و پاک مجبور نمیکند بنابراین کسانی که در عالم دنیا با رویگردانی از قرآن زندگی خود را به نحو دیگری برپا کرده باشند دیگر نمیتوانند در قیامت بهشت را از خداوند توقع کنند و این امری قلبی بوده و در قیامت و برزخ نیز همراه انسان خواهد بود.
این خطیب مشهور با تاکید بر اینکه اگر قرآن در قلب انسان تثبیت شود دیگر کسی نمیتواند انسان را وادار کند غیر از آیات الهی عملی را انجام دهد، گفت: همه شیعیان نسبت به امام حسین(ع) یک محبت خاصی دارند، امیرمومنان علی(ع) به امام حسین(ع) میفرمایند: تو فردی هستی که اگر محبت درباره تو سخن بگوید اشک از چشمان او جاری میشود؛ این حالت قرنها است که در قلب محبان و شیعیان حضرت پایدار و ثابت است و در قیامت نیز همراه آنان خواهد بود.
وی در بخش دیگر با استناد به کلام پیامبراکرم(ص) که ربا را حرام اعلام کردند، عنوان کرد: حضرت زمانی که ربا را حرام اعلام کردند اشاره به ربای عمویشان عباس نیز داشتند تا مردم بدانند حکم الهی بر همه مردم یکسان جاری است و خوشاوند و بستگان نسبت به دیگران برتری ندارند.
حجت الاسلام والمسلمین انصاریان در بخش دیگر با تاکید بر اینکه خداوند توبه پذیر است، بیان داشت: اگر انسان از گناه و عمل زشت خود پشیمان شده و با انجام توبه به جبران آن عمل بپردازد خداوند او را از آلودگی گناه انجام شده پاک میکند و میبخشد.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: خداوند به عمل انسان نیازی ندارد بلکه این انسان است که به اعمال صالح نیازمند است برهیمن اساس خداوند انسان را به انجام عمل صالح توصیه میکند تا از این طریق درهای رحمت و مغفرت به روی او گشوده شود بنابراین اگر کسی از انجام اعمال توصیه شده سرباز بزند در اصل ناسپاسی خداوند را انجام داده است. خداوند انسان را به خواندن نماز یومه توصیه کرده تا از آلودگیهای باطنی رها و درون او مطهر شود اما اگر انسان از انجام این عمل سرپیچی کند آلودگیهای درونی را احاطه و در نهایت به ضلالت و گمراهی سوق خواهد داد.
این مفسر قرآن کریم در ادامه با بیان اینکه خداوند از هر عیبی منزه است، گفت: همه مشکلات و سختیهای بشر از ناحیه خود اوست چرا که اگر از فرامین الهی اطاعت کنند هرگز دچار سختی و مصیبت نخواهند شد برای مثال زمانی که خداوند در قرآن کریم میفرماید: هنگام قرض دادن از طرف مقابل نوشته درخواست کنید در راستای راحتی حفظ مال شخص قرض دهنده این سخن بیان میشود تا دچار خسران و زیان نشود.
این خطیب مشهور با تاکید براینکه قرآن چراغ هدایت بوده تا مردم در تاریکی راه نروند و در روشنایی حرکت کنند، گفت: منظور از این کلام خود شب نیست بلکه خطراتی است که در شب انسان را تهدید میکند. انسان اگر به دستورات الهی مانند اقامه نماز، پرهیز از ربا، گرفتن روزه و غیبت نکردن عمل کند هرگز در تاریکی باقی نخواهد ماند.
وی ادامه داد: اگر زندگی انسان تاریک نباشد دیگر بلا و مشکلات گریبانگیر او نخواهد شد خداوند به پیامبراکرم(ص) میفرماید: به قرآن، عبادات، اخلاص و ربوبیتم روی بیاوردید تا هیچ خطری شما را تهدید نکند.
حجت الاسلام والمسلمین انصاریان در پایان با اشاره به آن چهار جمله حکیمانه خاطرنشان کرد: انسان با انجام دستورات الهی، تبعیت از سبک زندگی پیامبراکرم(ص)، پرهیز از گناه و حفظ تقوا میتواند خود را از هر خطری حفظ کند.
نظر شما