بهار و کتابخوانی/ برگزاری نخستین نشست کتابخوان فرمانداران گیلانی

خبرگزاری شبستان: نخستین نشست کتابخوان فرمانداران استان گیلان با معرفی چهار کتاب در حوزه گردشگری و اقتصاد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، همین که می‌شنوی قرار است جایی 9 فرماندار جمع شوند و کتاب معرفی کنند موضوع برایت عجیب و جالب می‌شود. با خودت می‌گویی؛ حالا چرا فرماندار؟ آن هم با این همه مشغله و گرفتاری‌اش. مگر فرماندارها هم کتاب می‌خوانند؟ با خودت حدس می‌زنی یک فرماندار ممکن است چه نوع کتابی بخواند. فکرت سمت ادبیات و شعر و رمان که نمی‌رود، هر چه کتاب از واژه‌های ئیست دار و سیاست محور می‌شناسی و خوانده‌ای، توی ذهنت ردیف می‌کنی و می‌وری سمت سالن اجتماعات اداره برنامه بودجه استان گیلان. جایی که (22 فروردین) اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان گیلان نشست کتابخوان فرمانداران را تدارک دیده است.

 

نشست را قرار است ساعت پنج شروع کنند، 10 دقیقه زودتر می‌رسی و می‌بینی همان رنج و درد همیشگی، کمتر از انگشتان دست توی سالن آدم نشسته است. روی پرده‌هایی که روبرو و سمت راست سالن نصب شده گزارش مستند شکلی را مدام تکرار می‌کنند و دکتر نوری، مدیرکل اداره کتابخانه‌های استان توی این گزارش 18 بار می‌آید و می ‌گوید: یک دستگاه یا اداره متولی امر کتابخوانی نیست و چند خانم دیگر که مدام تکرار می‌شوند و تو حفظ می‌کنی کدام کتابخانه تازه تاسیس شده، کدامشان یک هزار و 500 نفر عضو دارد، کدام یک بخش ویژه کودک و نوجوان دارد و کتاب خانه پارک وسط شهر کمبود مکان دارد. کم کم سالن با همراهی دوستداران کتاب پر می شود.

55 دقیقه از زمان وعده داده شده گذشته است که دکتر نوری، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی گیلان به همراه چهار فرماندار وارد سالن می‌شوند. نخستین همایش کتابخوان فرمانداران استان گیلان بعد از قرائت قرآن و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران رسماً ساعت 6 شروع می‌شود.

 

در نشست کتابخوان نمایندگان هر قشری( که این بار فرمانداران هستند) که از سوی اداره کل کتابخانه‌های عمومی تعیین شود طی هفت دقیقه( به قول مجری هفت دقیقه طلایی) فرصت دارند کتابی را که خوانده‌اند معرفی کنند، این معرفی باید طوری باشد که من و توی مخاطب راغب شویم، برویم کتاب را بخوانیم.

دکتر هادی نوری، مدیرکل اداره کتابخانه‌های عمومی گیلان، سخنران افتتاحیه نشست است و ضمن عذرخواهی بابت تاخیر پیش آمده، علتش را جلسه‌ای پیش بینی نشده در استانداری  اعلام کرد و این یعنی که از بقیه فرمانداران خبری نیست.

 

مدیرکل اداره کتابخانه‌های عمومی گیلان با طرح این سوال که با وجود التهابات در بازار ارز چه نیازی به فرهنگ کتابخوانی داریم، گفت: تجربه کشورهایی که راه حل تماماً اقتصادی را برای مشکلات اقتصادی ارائه کرده‌اند موفق نبوده است.

 وی جامعه را یک سیستم توصیف کرد و گفت: اگر در یک حوزه التهاب پیش بیایید در دیگر حوزه‌ها هم این التهاب دیده می‌شود.

 

نوری افزود: اولین کاری که کتاب می‌تواند در این حوزه پر چالش انجام دهد، ایجاد آرامش است.

 

 وی کتاب را موثرترین رمان مشکل التهاب و شرایط پرچالش خواند و گفت: مدیران اجرایی مانند فرمانداران درگیر مشکلات با تنوع موضوعی هستند که محیطی تنش زا ایجاد می‌کند و باید به آنان آرامش داد.

 

مدیرکل اداره کتابخانه‌های عمومی گیلان، همدلی را دومین اثر کتابخوانی بیان و اظهار کرد: کارها باید در جامعه به سامان شود و مردم و مدیران با هم احساس همدلی کند.

 

وی افزود: کتاب ایجاد آگاهی می‌کند و فرمانداران که با موضوعات و گروه‌های مختلف سرو کار دارند باید سطح آگاهی خود را پیوسته افزایش دهند.

 

نوری از برگزاری نشست کتابخوان در مدارس و کتابخانه‌های عمومی خبر داد و گفت: قصد داریم فرهنگ کتابخوانی را از سن پایه آغاز کنیم.

 

فرماندار تالش و معرفی کتابی با موضوع گردشگری

سید عیسی مهدوی، فرماندار تالش نخستین فرمانداری بود که به معرفی کتاب پرداخت.

 فرمادار تالش با معرفی کتاب توسعه گردشگری روستایی اثر ای. واندا جورج گفت: علت انتخاب این کتاب برای معرفی، سیاست‌های دولت در پهنه گیلان با رویکرد گردشگری بوده است.

 

 وی اذعان کرد: مفاهیم مطرح شده در کتاب به صورت آزمایشی در یکی از روستاهای کشور کانادا اجرا شده است.

 

مهدوی یادآور شد: گردشگری می‌تواند رکود اقتصاد تولید را سامان بدهد.

 

وی با قرائت بخشهایی از متن کتاب، گفت: فصل مشترک بحث‌های گردشگری در دنیا در حال رخ دادن است.

 

فرماندار تالش اظهار کرد: بشر به این نتیجه رسیده که نیاز به گردشگری و خروج از یکنواختی دارد.

 

مهدوی خاطرنشان ساخت: گردشگری نیازهای جدید ایجاد می‌کند و به همین خاطر است که یک گردشگر به جاهای مختلف سفر می‌کند.

 

فرماندار رضوانشهر و پیشنهاد مطالعه کتاب خاطرات ناجی بنگلادش از فقر

مهندس عسکر حسنی پور، فرماندار رضوانشهر دومین فرمانداری بود که به معرفی کتاب پرداخت.

فرماندار رضوانشهر کتاب بانک تهیدستان، اثر دکتر محمد یونس، اقتصاد دان بنگلادشی را برای مطالعه پیشنهاد کرد.

 

 وی درباره نویسنده کتاب بانک تهیدستان گفت: دکتر محمد یونس که تحصیل کرده رشته اقتصاد دانشگاه کلرادوی آمریکاست، به خاطر مبارزه با فقر در بنگلادش با 160 میلیون جمعیت موفق به دریافت جایزه نوبل در سال 2006 شده است.

 

حسنی پور با بیان اینکه این کتاب در واقع خاطرات دکتر محمد یونس است، گفت: بنگلادش کشوری فقیر با 168 هزار روستا بوده که 90 درصد مردمش روستانشین هستند.

 

وی اظهار کرد: دکتر یونس با ارائه ایده پرداخت وام خرد به روستائیان، بانوان به ویژه بانوان بی سرپرست نقش بزرگی در از بین بردن فقر بنگلادش داشته است.

 

فرماندار رضوانشهر در ادامه گفت: امروزه بانک دکتر محمد یونس در بنگلادش یک هزار و 700 شعبه و 11 هزار و 500 کارمند دارد.

 

حسنی پور اعلام کرد: ایده دکتر محمد یونس در 50 کشور جهان در حال اجراست.

 

نگاهی به 100 سال بعد با کتاب پیشنهادی فرماندار لنگرود

 سید رضا جواد پور، فرماندار لنگرود هم با معرفی کتاب صدا سال دیگر، اقتصاد دانان پیشرو، آینده را پیش بینی می‌کنند، گفت: این کتاب اثر اقتصاددان اسپانیایی، اگنا سیوپالاسیوس هویرتا است.

وی اظهار داشت: نویسنده با سوال از 10 دانشمند رشته علوم اجتماعی و اقتصاد که چهار نفرآنان برنده جایزه نوبل هستند، می‌خواهد به مخاطب بگوید دنیا در 2113 چگونه خواهد بود.

 

فرماندار رودسر و معرفی کتاب اقتصاد دان اهل پرو

 علی وارسته، فرماندار رودسر، کتاب راه دیگر اثر ارناندو دسوتو را به حاضران معرفی کرد و اظهار داشت: نویسنده یک اقتصاد دان اهل پرو، رئیس موسسه آزادی و دموکراسی بوده که یکی از پنج رهبر بزرگ آمریکای لاتین قلمداد می‌شود.

وی اعلام کرد: این اقتصاد دان پرویی تحت تاثیر رنج شدید مردم کشورش از فقر دست به نگارش این کتاب زده و این کتاب تاکنون به 20 زبان دنیا ترجمه شده است.

 

 در پایان نشست از فرمانداران حاضر در جلسه با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.  

کد خبر 699205

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha