حجت الاسلام والمسلمین حسین افتخاریان، دبیر شورای هماهنگی فعالیت های قرآن و عترت (ع) دانشگاه ها درباره مصوبات پنجاهمین جلسه این شورا به خبرنگار شبستان گفت: بررسی نحوه عملکرد دانشگاه ها و تعیین سهم آنها در تحقق مطالبه رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت حداقل 10 میلیون حافظ با حضور اعضاء مهمترین دستور جلسه این نشست با حضور نمایندگانی از تمامی دستگاه های دانشگاهی بود.
وی با بیان این مطلب که با بررسی های صورت گرفته و متناسب با جمعیت کشور دانشگاه ها باید بین 500 تا 600 هزار حافظ قرآن را تربیت کنند، اظهار کرد: البته تحقق این مهم نیازمند اتخاذ راهکارهای مهم است چراکه بنابر آمارهای بدست آمده از سازمان دارالقرآن الکریم، در طول 5 دوره برگزاری آزمون اعطای مدرک به حفاظ تنها 12 هزار متقاضی شرکت کرده اند.
حجت الاسلام افتخاریان حفظ موضوعی یا ترتیب قرآن را دیگر موضوع مورد بررسی در این جلسه برشمرد و تصریح کرد: بنابر نیازهای امروز جامعه می توان دریافت تاکید رهبری حفظ موضوعی و آیات کاربردی را نیز شامل می شود، چراکه حفظ آیات استراتژیک توسط دانشگاهیان ضامن ارزش های جامعه اسلامی است.
دبیر شورای هماهنگی فعالیت های قرآن و عترت (ع) دانشگاه ها ادامه داد: حفظ موضوعی قرآن توسط دانشجویان علاوه بر تاثیرات معنوی می تواند سرمایه گذاری مطلوبی را در امر تحول علوم انسانی و حرکت در مسیر آموزه های قرآن و اهل بیت (ع) فراهم کند.
وی تشکیل کارگروهی برای پیگیری روند تحقق این مطالبات را از مصوبات این جلسه برشمرد و عنوان کرد: این کارگروه با حضور نمایندگانی از تمامی دستگاه ها و نهادهای دانشگاهی، با هدف اتخاذ راهکارهای تحقق این مطالبه برحق رهبری با تاکید بر انسجام و پرهیز از موازی کاری تشکیل می شود.
حجت الاسلام افتخاریان اعلام کرد: شناسایی امتیازات تشویقی در نظر گرفته برای حفاظ قرآن در دستگاه های مختلف و تدوین و ابلاغ آن به دانشگاه ها به منظور ایجاد انگیزه بیشتر در دانشجویان برای ورود به عرصه حفظ آیات الهی دیگر مصوبه پنجاهمین جلسه شورای هماهنگی فعالیت های قرآن و عترت (ع) در دانشگاه ها است، که با همکاری سایر دستگاه ها اجرایی می شود.
وی از در نظر گرفتن امتیازات خاص ویژه حفاظ در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها خبر داد و ابراز کرد: اعطای هزینه سفر به مشهد مقدس به زوج های حافظ یک جزء از قرآن، در نظر گرفتن سهیمه برای دانشجویان حفاظ در سفر به عمره دانشجویی، امکان استفاده از تسهیلات وامی و نیز خوابگاه های دانشجویی از جمله این امتیازات است، که اعمال آنها در دست بررسی قرار دارد.
حجت الاسلام افتخاریان درباره میزان امیدواری به توفیق در تربیت حفاظ دانشجو خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که حفظ قرآن نیازمند جریان سازی های فردی و تبلیغات است، یعنی تا زمانی که دانشجویان انگیزه لازم را برای حفظ قرآن نداشته باشند نمی توان به تحقق اهداف و اجرای موفق طرح و برنامه ها امیدوار بود.
شایان ذکر است، پنجاهمین جلسه شورای هماهنگی فعالیت های قرآن و عترت (ع) دانشگاه ها دوشنبه، چهارم مهرماه در سازمان فعالیت های قرآنی دانشجویان کشور برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما