ثریا شارقی، مدیر کل امور بانوان استانداری تهران در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی شبستان با بیان اینکه نگاه ما به اقتصاد ایران باید یک نگاه صادراتی باشد، گفت: ما باید ببینیم خریداران خارجی ما به دنبال چه کالاهایی هستند تا آنها را تولید کنیم، بنابراین برنامه ریزی های تولیدی ما می بایست در این راستا باشد.
وی با بیان اینکه ما نباید بنشینیم و دست رو دست بگذاریم، ببینیم چین تمام اجناس خود را وارد کشورمان می کند، بیان کرد:ابتدا ما باید بدانیم در مقابل این اقدام چین چه کاری باید انجام دهیم، قطعا ما هم با آن صبقه فرهنگی و تمدنی که داریم چیزهای زیادی برای ارایه داریم که بتوانیم با یک معامله دوجانبه صادرات این کشور را تا حدودی تعدیل کنیم. درست است واردات انجام می شود ولی ما هم چاره ای نداریم و مجبوریم به دلیل بسیاری از مسایل ،واردات را بپذیریم ولی باید یک معامله دوسویه داشته باشیم که هر دو طرف حالت برد برد داشته باشند.
لزوم نیازسنجی و مشتری شناسی در بازارهای خارجی
شارقی در ادامه تصریح کرد: یکی از اقدامات مهم ما در ابتدا باید این باشد که در بازارهای جهانی نیازسنجی و مشتری شناسی کنیم تا بتوانیم با تولید کالاهای ایرانی مرزها را درنوردیم و به بازارهای جهانی راه پیدا کنیم تا با این کار ،هم مسئله اشتغال ما تا حدودی حل و هم کارآفرینی توسعه می یابد و هم می توانیم کالای ایرانی را به عنوان یک کالای باارزش در عرصه بین المللی عرضه کنیم.
مدیر کل امور بانوان استانداری تهران در ادامه افزود: نه اینکه بگوییم ما مجبوریم تولیداتی که خودمان تولید می کنیم را خودمان مصرف کنیم به دلیل اینکه یک اجبار، دستور و وظیفه است، خیر،بلکه به این دلیل که کالاهای داخلی جایگاهی پیدا کرده، من استفاده می کنم نه بر حسب تکلیف، چون تکلیف تا حدی می تواند تاثیر داشته باشد ولی همه افراد که تابع تکلیف نیستند،بنابراین ما باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم که مرزها را بشکنیم، در این صورت وقتی کالایی تولید کردیم که مشتری خارجی داشت، قطعا نگاه داخلی هم عوض می شود و یک ایرانی می گوید، وقتی کالای ایرانی تولید می شود که مشتری خارجی دارد چرا من مصرف نکنم لذا اگر با آن کیفیت و استاندارد بین المللی تولید کنیم من ایرانی هم متقاضی کالای کشورم می شوم.
نباید افق دیدمان محدود به مصرف کالاهای داخلی باشد
وی اظهار کرد:بنابراین نباید افق دیدمان را محدود به مصرف کالاهای داخلی کنیم وقتی این مسئله حل شود قطعا مشتری ایرانی هم در درجه اول یکی از مشتری های کالاهای داخلی خواهد شد، بنابراین وقتی توانستیم مشتری خارجی را جذب کنیم با مشتری داخلی ،هیچ مشکلی نخواهیم داشت.
شارقی اذعان کرد: تولیدات داخلی ما نباید کالاهای درهم برهمی باشد که حتی مشتری داخلی را هم به زور پیدا کند. وقتی برنامه ریزی های ما بلندنظرانه باشد و هدف تولیداتمان متقاضی خارجی باشد، مشتری داخلی هم خود به خود پیدا می شود. شاید ما در برخی تولیدات مانند خودرو نتوانیم رقابت داشته باشیم ،باید بپذیریم که نمی توانیم و بیشتر از این هم هزینه نکنیم.
مدیر کل امور بانوان استانداری تهران در ادامه افزود: ولی در زمینه صنایع دستی، تولید داروهای گیاهی ،زعفران ،فرش و گلیم می توانیم ادعا کنیم لذا سرمایه گذاری در این زمینه ها برای ما در عرصه های بین المللی بسیار سودآور است. اکنون مصرف داروهای گیاهی در کشورهای اروپایی بسیار بیشتر از کشور ماست که در این زمینه تولیدکننده هستیم.
شارقی با بیان اینکه هیچ کشوری نمی تواند جامع التولید در هر زمینه ای باشد، گفت: قطعا همه کشورها کم و زیادهایی دارند، در بعضی زمینه ها برجسته و در برخی دیگر ضعف دارند، ممکن است ما هم در جاهایی نتوانیم ولی آنجایی که توان سرمایه گذاری داریم به تولیدکنندگان بها دهیم.
باید صادرات جایگزین برای کالای وارداتی داشته باشیم
مدیر کل بانوان استانداری تهران در ادامه اظهار کرد: اشکالی ندارد که 60 درصد خودروهای ما وارداتی است ولی می توانیم در قبالش در زمینه صنایع دستی به گونه ای سرمایه گذاری کنیم که 80 درصد صادرات صنایع دستی را جایگزین 60 درصد واردات خودرو کنیم لذا وقتی معامله دوسویه و برد برد باشد، اشکال ندارد. ما ماشین کره جنوبی را وارد می کنیم ولی به جایش به قدری این کشور را بمباران صادرات خود ی کنیم که جبران شود.
صادرات و واردات کشور با مشکلات زیرساختی و قوانین مواجه است
وی با بیان اینکه بسیاری از صادرات و واردات کشور با مشکلات زیرساختی و قوانین مواجه است،اظهار کرد: باید در بعضی از این مسایل تجدیدنظر شود و بخشی دیگر هم مربوط به فرهنگ سازی است که برای آن نیز باید اقدامات ویژه صورت پذیرد.
وی با اشاره به نقش زنان در فرهنگسازی حمایت از کالای ایرانی اظهار کرد: ما زنان یک قدرت پنهانی داریم که به هیچ عنوان از آن استفاده نمی کنیم و آن احساس ما ست، استفاده از احساسات زنان در کالاهای داخلی بسیار مهم است ،چون در بیشتر خانواده ها خرید و فروش بر عهده زنان ایرانی است در این جا اگر زن ایرانی بتواند از احساس خود استفاده کند و خانواده را تحت تاثیر قرار دهد که من ایرانی موظفم به دلیل تامین معاش شهروندان و هموطنان خود کالای ایرانی خریداری کنم در حمایت از کالای داخلی بسیار تاثیرگذار است. به نظر بنده زنان پشتیبان و محرکان شعار امسال هستند آن هم به دلیل تاثیراتی که در کانون خانواده دارند، باید غیرت و احساس زنان را تحریک کنیم تا بتوانیم در خرید از کالای ایرانی موفق باشیم.
بیشترین مشکلات تولید کنندگان بابانک هاست
وی با بیان اینکه دولت به قدر کافی از تولیدکنندگان داخلی حمایت می کند، اظهار کرد: بیشترین مشکلات کار افرینان با بانک هاست. دولت 48 میلیارد تومان تسهیلات برای مشاغل خانگی اختصاص داد و تمام ادارات خود در این زمینه نیز به وظایف خود به خوبی عمل کردند، همچنین کارآفرینان نیز طرح های خود را برای اجرا به خوبی ارایه دادند، فقط بانک ها بودند که باعث ایجاد مانع در این زمینه شدند و یک سری سنگ اندازی ها و تاخیرهایی در بانک ها باعث شد تولیدکنندگان دلسردشوند. دولت در زمینه تسهیلات اعتبارات خوبی اختصاص داد و تا آنجایی که وظیفه اش بود، عمل کرد ولی در بانک ها با مشکل مواجه شدیم.
شارقی با بیان اینکه یک سری مقاومت هایی وجود دارد که باید درهم بشکنند، افزود: بانک ها باید توجیه شوند و این تنگ نظری هایی که در برخی ادارات وجود دارد باید حل شود به دلیل اینکه افراد نه تنها در بحث تسهیلات بانکی بلکه در دریافت مجوز نیز با مشکلات زیادی مواجه هستند که ما شرمنده کارآفرینان هستیم لذا دستگاه های اجرایی باید پاسخگوی مشکلات کارآفرینان باشد.
وی با بیان اینکه یک سری از مسایل نگرشی است که باید حل شود و یک سری دیگر هم از لحاظ ساختاری و قوانین اجرایی مشکل ساز هستند، تصریح کرد: با افراد مربوطه باید قاطعانه برخوردکنیم.
وی با اشاره به برنامه های استانداری تهران در اجرایی کردن شعار حمایت از کالای ایرانی گفت: ما در تلاش هستیم تا بانک حامی بانو را به طور جدی در سال جاری دنبال و اجرایی کنیم و بتوانیم فروشندگان را از 1600 نفر به 5000 نفر افزایش دهیم.
اعلام آمادگی نواحی سپاه محمد رسواالله برای فرهنگ سازی ،برند ینگ کردن کالاهای داخلی
وی با اشاره به اقدامات فرهنگی استانداری تهران برای برندینگ کردن کالاهای ایرانی در سال جاری اظهار کرد: یکی از مشکلات ما در بحث فروش تولیدات داخلی این است که فروشنده ای بعد از 20 سال فروشندگی ،هنوز به دنبال این نیست که یک نام و برندی برای کالای خود تعریف کند، این یکی از معضلات بازار کالاهای داخلی ما است.
وی ادامه داد: مقرر شده است وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری کارشناسان بسیج نواحی سپاه محمد رسول الله برندینگ کردن کالاهای داخلی را فرهنگ سازی کنند. در این زمینه مشاوران دستگاه ها ،فرمانداران و نواحی سپاه ،جلسه ای با حضور معاون وزیر صنعت و معدن برگزار کردن همچنین بعد از این جلسه نیز قرار است بحث آموزش، تغییر نگرش و نهادینه کردن برندینگ ایرانی با هزاران کارآفرین انجام شود
نظر شما