امروز اسراییل در ضعیف‌ترین موقعیت از ابتدای تشکیل خود قرار دارد

دبیر کل همایش انتفاضه فلسطین با اشاره به اینکه اسراییل امروز در ضعیف‌ترین موقعیت از ابتدای تشکیل خود قرار دارد، گفت: در غرب و داخل سرزمین‌های اشغالی هر کس برای نجات آن یک راه حل پیشنهاد می‌کند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، حسین شیخ‌الاسلام، دبیر کل همایش انتفاضه فلسطین در نشست خبری این همایش گفت: مجلس شورای اسلامی سال 69 قانون حمایت از انتفاضه مردم فلسطین را تصویب کرد و بر اساس یکی از بندهای آن کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین در بحرین برگزار شد.

وی اظهار کرد: نخستین کنفرانس بین‌المللی تهران زمانی تشکیل شد که همه جهان اسلام و عرب در از‌هم‌گسیختگی کامل به سر می‌بردند زیرا صدام به کویت حمله کرد و بین موافقان و مخالفان وی انشقاق افتاد و حتی فلسطینیان نیز به دو دسته تقسیم شدند.

شیخ‌الاسلام ادامه داد: آمریکایی‌ها نیروهای وسیعی را به منطقه آوردند و اسراییل در آن روزها در اوج قدرت بود و همه شرایط به طوری رقم می‌خورد که آنها می‌توانستند انتفاضه را سرکوب کنند اما کنفرانس بین‌المللی تهران آن‌قدر اثرگذار بود که انتفاضه را زنده نگه داشت.

دبیر کل همایش حمایت از انتفاضه فلسطین در تهران با اشاره به برگزاری آخرین کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین گفت: این کنفرانس همزمان با جنایات اسراییل در غزه بود که این رژیم سعی داشت با اقدامات تجاوزکارانه مقاومت را در سرزمین‌های اشغالی از بین ببرد.

وی اضافه کرد: اسراییل امروز در ضعیف‌ترین موقعیت از ابتدای تشکیل خود قرار دارد و در غرب و داخل سرزمین‌های اشغالی هر کس برای نجات آن یک راه حل پیشنهاد می‌کند.

شیخ‌الاسلام بیان کرد: تجلی پیشنهاد جناح تندرو آن بود که نتانیاهو در کنگره آمریکا ارایه کرد و حاضران چندین بار برای وی دست زدند اما جناح مقابل در سازمان ملل پیشنهاد خود را مطرح کردند که این ایده نیز از سوی حاضران مورد تشویق قرار گرفت.

این کارشناس مسایل بین‌الملل با اشاره به زمان برگزاری کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین اظهار کرد: این کنفرانس نهم و دهم مهر برگزار می‌شود و صبح روز شنبه 9 مهر افتتاحیه آن تا نماز ظهر و عصر ادامه دارد و بعد شرکت‌کنندگان در استراحت به هتل می‌روند تا در ساعت 4 جلسه عمومی تا نماز مغرب و عشا ادامه دارد.

وی ادامه داد: جمع حاضرانی که در کنفرانس شرکت دارند به پنج کمیسیون در روز یکشنبه تقسیم می‌شوند که این کمیسیون‌ها متشکل از رؤسای پارلمان‌ها، علما، رسانه‌ها، احزاب و شخصیت‌های سیاسی و سازمان‌های مردم‌نهاد هستند و هر یک بر اساس دستور کاری که برای آنها تعریف شده است به بحث و تبادل نظر می‌پردازند.

شیخ‌الاسلام درباره تشکیل دولت مستقل فلسطین اظهار کرد: غرب با تبلیغات زیاد می‌خواهد یک دروغ را به جهان القا کند، در حالی که نه رژیم صهیونیستی از سرزمین‌های اشغالی عقب می‌نشیند و نه مرزی بین آن و فلسطین مشخص می‌شود.

وی بیان کرد: در واقع طرح محمود عباس آن است که کرسی سازمان آزادی‌بخش فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به کرسی کشور فلسطین تبدیل شود و این اتفاق تغییری در سرزمین‌های اشغالی ایجاد نمی‌کند.

شیخ‌الاسلام با اشاره به برخی عواقب حقوقی طرح محمود عباس خاطرنشان کرد: در سرزمین‌های اشغالی زور و قدرت حرف اول را می‌زند و مذاکره و رایزنی‌های بین‌المللی چیزی را به نفع فلسطین تغییر نمی‌دهد.

مشاور امور بین‌الملل رییس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: متأسفانه بزرگ‌ترین ظلم را در حق فلسطینیان مجامع بین‌المللی و ساختار کنونی مدیریت جهانی کرده‌اند زیرا خلاف قواعد بین‌المللی است اشغال این سرزمین و تأسیس یک حکومت جدید در آن کشور را به رسمیت شناختند و تا امروز نیز تمام تلاش خود را کرده‌اند که خدشه‌ای به این مسئله وارد نشود.

شیخ‌الاسلام تصریح کرد: ساختار بین‌المللی توانایی آن را ندارد که چیزی را به فلسطینی‌ها بدهد یا به خواسته‌های آنان مشروعیت ببخشد و از همین رو است که آمریکا و اروپا تلاش می‌کنند تا مسئله رأی‌گیری درباره طرح محمود عباس را به تعویق بیاندازند و حتی واشنگتن تهدید کرده است که اگر این مسئله در مجمع عمومی تصویب شود آن را وتو می‌کند.

این کارشناس مسایل بین‌المللی گفت: در صورتی که طرح محمود عباس وتو شود برای طرح مجدد آن در مجمع عمومی سازمان ملل باید از بند تلاش برای صلح استفاده کرد که تصویب هر طرحی از این کانال نیاز به دو سوم آرا دارد.

وی ادامه داد: غربی‌ها می‌کوشند تا ابومازن را هر طور شده حفظ کنند اما پنج احتمال درباره طرح وی وجود دارد. اینکه آمریکایی‌ها سازمان ملل را معطل کنند تا برای محمود عباس رأی ندهد.

وی با اشاره به احتمالات دیگر گفت: از دیگر احتمالات این است که طرح یاد شده را آمریکا وتو کند یا شورای امنیت به آن رأی ندهد و یا مجمع عمومی سازمان ملل به آن رأی ندهد که چهار احتمال ذکر شده همگی به ضرر تشکیلات خودگردان فلسطین است مگر آنکه طرح وی در سازمان ملل تصویب شود.

وی تصریح کرد: اگر هم طرح محمود عباس در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شود و به اجرا درآید چیزی در سرزمین‌های اشغالی تغییر نمی‌کند زیرا اساس تعیین وضعیت در سرزمین‌های اشغالی قدرت است.

وی افزود: وحدت فلسطینیان باید از سوی محمود عباس جدی گرفته شود تا همه مردم پشت سر انتفاضه قرار گیرند و در صحنه حضور داشته باشند.

این کارشناس مسایل بین‌الملل خاطرنشان کرد: ساختار کنونی بین‌الملل بزرگ‌ترین ظلم را در حق فلسطینیان کرد و با تصویب قطعنامه 1921 که قطعنامه قیمومیت بود طرح دو کشور را تصویب کرد و همین مسئله را در سال 1941 تکرار و در سال 1948 قطعنامه آن موجب بروز جنگ در سرزمین‌های اشغالی شد که بر اثر جنگ همه سرزمین‌‌ فلسطین و حتی مراکز خارج از آن یعنی جولان نیز به تصرف صهیونیست‌ها درآمد و چند صد هزار فلسطینی از این سرزمین آواره شدند.

دبیر کل کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین درباره نتایج این کنفرانس گفت: تلاش می‌شود تا نمایندگان همه ملت‌ها در این کنفرانس حضور یابند تا برای بسیج کلیه امکانات و ظرفیت‌های رسمی و غیررسمی امت اسلام و امت‌های آزاده جهان در حمایت از انتفاضه فلسطین، تحقق حقوق اولیه فلسطینیان در زمینه رفع اشغال و آزادی قدس، بازگشت همه آوارگان به خانه‌شان و اعمال حق تعیین سرنوشت برای تحقق استقلال فلسطینیان ادامه داد: تهران طی چند روز اخیر شاهد سه کنفرانس مجمع جهانی اهل بیت، بیداری اسلامی و کنفرانس انتفاضه فلسطین است که در واقع اهداف این کنفرانس آن است که کشورهای عضو جبهه حق با هم متحد شوند تا در مقابل جبهه استکبار قرار گیرند و با برنامه‌ای مشخص جلوی این جبهه قرار گیرند.

شیخ‌الاسلام تأکید کرد: غرب و نظام سلطه برای تسلط بر جهان اسلام و ملت‌های آزاده از ساختار بین‌المللی رسانه‌ها، تهاجم فرهنگی و قدرت نظامی همه استفاده را می‌برند، بنابراین نیاز است تا جبهه حق نیز برای مقابله با آن آماده باشد.

وی با اشاره به جنگ 33 روزه و 22 روزه علیه رژیم صهیونیستی گفت: تا پیش از انقلاب اسلامی ایران هیچ آثاری از مقاومت در منطقه خاورمیانه مشاهده نمی‌شد زیرا بعد از جنگ رمضان اعراب علیه رژیم صهیونیستی و فایق آمدن شارون بر اعراب و پیش‌روی رژیم صهیونیستی به سوی قاهره همه اراده‌های مقاومت مقابل این رژیم غاصب از بین رفت.

شیخ‌الاسلام درباره رؤسای مجالسی که در این کنفرانس حضور می‌یابند، گفت: رییس مجلس اندونزی، مالاوی، زنگبار، زیمباوه، الجزایر، لبنان، قطر، عراق، افغانستان، کومور، کویت، سوریه، موریتانی و پاراگوئه در این کنفرانس حضور می‌یابند.

شیخ‌الاسلام در ادامه نشست خبری خود درباره نحوه انتخاب هیئت امنای این کنفرانس گفت: دبیر کل همایش از سوی رییس مجلس و هیئت امنای همایش از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس انتخاب شده‌اند.

وی ادامه داد: البته دبیرخانه‌ همایش به طور دایمی برقرار است و پس از اتمام کنفرانس نیز دبیرخانه همایش نشست‌های خود را برگزار می‌کند.

وی بیان کرد: در این همایش از رؤسای بیش از 70 کشور و هیئت‌های پارلمانی و شخصیت‌های برجسته بیش از 100 کشور جهان دعوت به عمل آمده است.

وی با بیان اینکه دستور کار پنج کمیسیون تخصصی این همایش به شکل تخصصی انتخاب شده است، گفت: این کمیسیون‌ها شامل کمیسیون پارلمانی‌ها که در رابطه با فعال‌سازی ظرفیت‌های پارلمانی و بین‌المللی در حمایت از فلسطین و همچنین کمیسیون احزاب و گروه‌های سیاسی که در رابطه با تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و آینده انتفاضه و مقاومت فلسطین است به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت.

شیخ‌الاسلام ادامه داد: کمیسیون‌ سازمان‌های مردم‌نهاد حامی فلسطین، بحث آوارگان و بازگشت آنها، کمیسیون علما و رهبران دینی بحث قدس، کمیسیون رسانه‌های گروهی بحث رفع محاصره فلسطین و غزه را خواهند داشت.

وی در رابطه با وضعیت آوارگان فلسطینی خاطرنشان کرد: با مطرح شدن طرح محمود عباس در سازمان ملل یکی از مسایلی که به فراموشی سپرده شدبحث وضعیت آوارگان فلسطینی بود که اگر طرح محمود عباس به تصویب برسد فلسطینی‌ها باید به حقوق مسلم خود که بازگشت به سرزمین‌‌های اشغالی است، دست یابند.

شیخ‌الاسلام با اشاره به شعار کنفرانس که شعار فلسطین وطن فلسطینیان است، گفت: این شعار زمانی که حضرت امام خمینی (ره) به رحمت ایزدی پیوستند از سوی فلسطینیانی که برای عرض تسلیت به ایران آمده بودند، پیشنهاد شد و ما این شعار را از آن زمان برگرفتیم.

دبیر کل کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین با بیان اینکه در این کنفرانس از مجلس ملی فلسطین و شخص آقای سلیب دعوت شده است، گفت: از عناصر سفیر فلسطین نیز در این کنفرانس دعوت شده است که درباره حضور یا غیبت آنها فعلا چیزی نمی‌توانم بگویم.

شیخ‌الاسلام با تأکید بر اینکه ما در این نشست هیچ موضوعی را به فلسطینی‌ها دیکته نخواهیم کرد، گفت: اگر موضع ما تقویت وحدت داخلی باشد از آنها حمایت خواهیم کرد زیرا ایران نگاه خاصی به مسایل فلسطین دارد.

وی خاطرنشان کرد: اگر انقلاب اسلامی ایران نبود شعار از نیل تا فرات صهیونیست‌ها تحقق می‌یافت و این انقلاب اسلامی بود که با ترویج فرهنگ مقاومت در مقابل این زیاده‌خواهی‌های استکبار جهانی ایستادگی کرد.

پایان پیام/
 

 

کد خبر 69952

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha