به گزارش خبرگزاری شبستان، محمود ملاباشی، معاون دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امروز در نشستی خبری پیرامون گزارش عملکرد و اعلام برنامههای معاونت دانشجویی در سال تحصیلی جدید با بیان اینکه آییننامه میهمانی نقل و انتقال دانشجویان در مقطع کاردانی و کارشناسی به تصویب رسید، گفت: در اردیبهشت سال جاری 21 هزار و 797 نفر در پرتال وزارت علوم برای میهمانی، انتقالی و میهمانی دایم شرکت کردند.
وی با بیان این مطلب که عدم مشروطی و معدل بالاتر از 13 از شرایط میهمانی دانشجویان است، اظهار کرد: برای تقاضای دانشجویان دانشگاههای مبدأ 14 هزار و 753 نفر موافقت شده است که از این تعداد 10 هزار و 141 نفر در دانشگاههای مقصد پذیرفته شدهاند.
ملاباشی با اشاره به مشاوره دانشجویان خاطرنشان کرد: صدور کارنامه سلامت از سال 1385 برای دانشجویان آغاز شده است و همچنان با ادامه این طرح مشکلات پزشکی دانشجویان مورد بررسی قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد از انتقال دانشجویان خارج به داخل در شورای انتقال وزارت علوم مطرح میشود،افزود:براساس آئیننامه دانشگاهها میتوانند بدون هماهنگی وزارت علوم دانشجویان ایرانی دانشگاههای خارج از کشور را به دانشگاه خود منتقل کنند.
وی با بیان اینکه 394 نفر برای بورس دکترا درسال تحصیلی 90 پذیرش شدهاند، تصریح کرد: از این تعداد 277 نفر مربی دانشگاههای دولتی، 34 نفر مربی دانشگاه آزاد، 57 نفر مربی دانشگاههای غیردولتی و غیرانتفاعی و 26 نفر از دستگاههای اجرایی هستند.
معاون دانشجویی وزارت علوم از ابلاغ آییننامه نهضت داوطلبی برای توسعه ورزش خبر داد و افزود: ورزش یک رکن اساسی و به عنوان یک محور در دانشگاه ها محسوب میشود.
وی همچنین از برگزاری سومین دوره المپیاد ورزشی ویژه دختران و پسران دانشجو در 12 رشته ورزشی خبر داد و تصریح کرد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری و مسئولان وزارت علوم بر ورزش در بهمن سال جاری نیز ورزش همگانی برگزار میشود.
ملاباشی با بیان اینکه از سال جاری طرح انتخاب دانشجویان نمونه اجرا میشود، افزود: تا آخر آبان بررسیها برای انتخاب دانشجوی نمونه در دانشگاهها صورت میپذیرد و در اواخر آذرماه مراحل نهایی انتخاب دانشجوی نمونه در وزارت علوم سپری میشود.
وی از مستندسازی مدارک دانشجویان خبر داد و افزود: اداره دانشآموختگان وزارت علوم که مسئول ارزشیابی مدارک دریافتی توسط دانشجویان ایرانی در خارج کشور هستند، مدرک دانشجویان خارج از کشور که از سال 1340 به بعد را که فارغالتحصیل شدهاند را مستندسازی کرده به دانشجویان متقاضی اعلام میکنند. این طرح همچنین برای کلیه فارغالتحصیلان دانشگاههای دولتی، غیردولتی، پیام نور، علمی و کاربردی در داخل کشور نیز در حال اجرا است.
ملاباشی با بیان اینکه بیش از 90 درصد از انتقال دانشجویان خارج به داخل در شورای انتقال وزارت علوم مطرح میشود، گفت: براساس آئیننامه دانشگاهها میتوانند بدون هماهنگی وزارت علوم دانشجویان ایرانی دانشگاههای خارج از کشور را به دانشگاه خود منتقل کنند.
وی به صندلیهای خالی دانشگاههای کشور در مقاطع کاردانی و کارشناسی اشاره کرد و یادآور شد: به خانوادهها توصیه میکنم فرزندان خود که در مقاطع کاردانی و کارشناسی در کشوهای دیگر مشغول تحصیل هستند را به کشور برگردانند چرا که ظرفیت برای پذیرش آنها وجود دارد.
معاون دانشجویی وزارت علوم با اشاره به پرداخت نقدی هزینه غذای دانشجویی در برنامه کاری وزارت علوم خاطر نشان کرد: پرداخت نقدی هزینه غذای دانشجویی در برنامه کاری وزارت علوم قرار ندارد، وزارت علوم طبق قانون دو برنامه را با توجه به هدفمند کردن یارانهها در دستور کار دارد و آن هدفمند کردن یارانههای دانشجویی اعم از قیمت خوابگاه و غذا است ضمن اینکه براساس قانون خدماتی رفاهی دانشجویی برونسپاری میشود.
وی از پرداخت وام تغذیه به دانشجویان خبر داد و یادآور شد: در حال حاضر قیمت غذای دانشجویی 175 تومان است. دانشجویان میتوانند قیمت غذای دانشجویی را به صورت وام دریافت کنند و پس از فارغالتحصیلی آن را برگردانند. همچنین براساس قانون تا پایان برنامه پنجم توسعه دانشجویان باید 50 درصد از قیمت واقعی غذا را پرداخت کنند.
معاون دانشجویی وزارت علوم در پایان اظهار کرد: در سال گذشته عمده دانشجویان بورسیه به استرالیا رفتهاند. بعد از استرالیا به کشورهای اروپایی و آسیای جنوب شرقی بیشترین اعزام را داشتهایم، ضمن اینکه هفته قبل نیز تعدادی به کانادا اعزام شدهاند.
گفتنی است؛ نشست خبری معاون دانشجویی وزارت علوم سهشنبه پنجم مهر در سالن مفتح وزارت علوم برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما