کیوان محمدی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، با توجه به شعار سال، حمایت از کالای ایرانی و زمینه تحقق آن اظهار کرد: تحقق شعار سال نیازمند همکاری همه دستگاه ها و ارگان نطام است.
وی با بیان اینکه از سال ۹۰دغدغه اقتصادی از دغدغه های مقام معظم رهبری است گفت: هرساله به عناوین مختلف رهبر انقلاب به این مقوله مهم اقتصادی با نامگذاری سال پرداخته است.
محمدی اذعان کرد: نام گذاری امسال با نام حمایت از کالای ایرانی با هدف توجه به کیفیت، کمیت و فرهنگ سازی در جامعه است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان با تاکید بر اینکه فرهنگ سازی حمایت از کالای ایرانی باید در جامعه نهادینه شود، تصریح کرد: همه دستگاه های ذی ربط موظف هستند که این فرهنگ ر ا در جامعه ترویج دهند.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در شعار سال به خرید کالا اشاره نکرده بلکه به حمایت پرداخته است که از جوانب مختلف تولید و صادرات را مورد توجه قرار داده است.
محمدی افزود: همه دستگاه ها موظف هستند که با همکاری یکدیگر این امر مهم و اساسی را در جامعه در سطوح مختلف نهادینه کنند تا مصرف کننده با افتخار از کالای ایرانی خرید کند.
وی با اشاره به اینکه با نام گذاری سال نباید برخورد شعاری شود خاطر نشان کرد: بلکه با فراهم کردن زمینه، باید تحقق شعار در جامعه مهیا شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان تصریح کرد: مردم نقش ارزنده و اساسی در ایجاد اتفاقات مثبت بر عهده دارند.
محمدی با تاکید بر اینکه تاکنون در تحقق صددر صدی شعار سال موفق نبوده ایم گفت: در مقابل با نگاه دیگر می توان گفت که با وجود منطقه ای پر آشوب، ایران در شرایط امن و آرام به سر می برد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ایران اسلامی در منطقه دارای موفقیت نسبی است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان خاطرنشان کرد: دولت تدبیر و امید، کشور را با رشد اقتصادی منفی ۶.۷ دهم درصد تحویل گرفته بود که اکنون طبق گزارش های دریافتی جهانی، کشور۴.۴ دهم رشد اقتصادی در دولت روحانی داشته است.
محمدی افزود: کشور با روند شیب ملایم رو به بهبود است، اگر در این زمینه شتاب زده عمل شود مجددا به روال قبل رجعت خواهد شد.
وی به تحقق شعار سال و به عوامل تاثیر گذار اشاره و تصریح کرد: در حیطه دیپلماسی، روابط با جهان زمینه رشد اقتصادی کشور را فراهم خواهد کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان اظهار کرد: با تبیین و تعریف راوبط جهانی و جایگاه اقتصادی ایران در تولیدات، واردات و صادرات می توان زمینه تجارت را فراهم کرد.
محمدی اذعان کرد: اصلاح نظام پولی و بانکی، نظام مالیاتی و گمرکی کشور و ... از جمله عواملی است که باید در روند تولید و حمایت از کالای ایرنی بدان توجه شود.
وی با تاکید بر اینکه نظام مالیاتی و گمرگی کشور باید تغییر کند ادامه داد: با این روند نظام بانکی نمی توان در تولیدات با دنیا رقابت داشت.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گیلان به قاچاق کالا در کشور پرداخت و تصریح کرد: قاچاق کالا بر تولید کالای ایرانی اثرات منفی خواهد داشت.
وی ادامه داد: در نظام گمرگی با تعرفه های سنگین خود به خود زمینه قاچاق کالا فراهم خواهد شد.
محمدی خاطرنشان کرد: توجه به موارد ذکر شده زمینه رشد اقتصادی و رقابت سالم با دنیا را فراهم خواهد کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان با تاکید بر اینکه فضای فعالیت بخش خصوصی در جامعه فراهم شود افزود: با ایجاد فضاسازی سرمایه گذاری داخلی و خارجی زمنیه رشد و توسعه اقتصادی فراهم خواهد شد.
محمدی به برنامه ششم اشاره و تصریح کرد: جلسات متعددی در راستای تدوین خط مشی های اقتصادی با حضور استاندار گیلان برگزار شده است.
وی اضافه کرد: محیط زیست، کشاورزی، گردشگری، صنعت و راه آهن، پنج محور توسعه گیلان است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان به راه آهن اشاره کرد گفت: راهن رشت،قزوین به اتمام رسیده اما شرایط راه اندازی ان در حال حاضر مهیا نشده است ، در آینده نزدیک این پروزه عظیم به بهره برداری خواهد رسید.
محمدی اضافه کرد: راه آهن رشت، انزلی و آستارا باید به جهت تجارت بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد چرا که با راه اندازی این پروژه زمینه تجارت و صادرات تولیدات گیلان و ایران با کشورهای اروپایی فراهم خواهد شد.
وی افزود: در دوران های گذشته از طریق راه ابریشم ارتباط گیلان با اروپا فراهم بود که با بهره برداری از راه آهن رشت، انزلی و آستارا این تجارت بار دیگر به گیلان باز خواهد گشت.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان ادامه داد: در این راستا توسط نخبگان و اندیشمندان گیلانی 350 طرح ارائه شده است.
وی ادامه داد: ریل گذاری برنامه ششم با تدوین برنامه ها و طرح های متعدد در استان فراهم شده است.
محمدی به صنعت گردشگری اشاره و خاطرنشان کرد: احیا روستا، توسعه و اشتغال در آن و همچنین تبدیل استان به استراحتگاه مناسب کشور از دیگر اهداف برنامه ریزی های توسعه استان است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان به دانش بنیاد در مراکز دانشگاهی اشاره و تصریح کرد: آنگونه که باید و شاید ارتباط دانشگاه با جامعه در استان فراهم نیست.
وی اضافه کرد: تبدیل ایده و علم به ثروت از جمله مهمترین مقوله های است که دانشگاه ها باید بدان توجه کنند.
محمدی اظهار کرد: خودکفایی دانشگاه بدون اتکا به دولت با فروش تحقیقات و آموزش در جامعه مهیا خواهد شد.
نظر شما