به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال علیرضا محجوب نماینده مردم تهران مبنی بر اینکه علت مطالبه 9 درصد حق بیمه کارگران به جهت واریز برای وزارت بهداشت چیست، گفت: یک بار دیگر از این تریبون مقدس عرض می کنم که من در عمرم نه شرکت نه تجهیزات و نه دارو نداشتم و خدا را شکر همان خطی را که معلمم به من یاد داد که توانا بود هر که دانا بود را ادامه دادم و به تحصیل پرداختم و تلاش کردم اگر یک کار درست را انجام دهم بهتر است از انجام 10 کار غلط و خداوند هم در کارم برکت قرار داد و احتیاجی به هیچ کدام از اینها ندارم.
وی با اشاره به واکنش تند خود به اظهارات نادر قاضی پور نماینده مجلس در جلسه علنی امروز تاکید کرد: لازم دانستم بنا بر اینکه همواره بر اصل امر به معروف و نهی از منکر تاکید داریم باید ابتدا این مسایل را بیان می کردم و اگر لحنم تند بود از شما در این مکان مقدس عذرخواهی می کنم.
وزیر بهداشت مشخصا در مورد سوال محجوب اظهار داشت: این سوال در هیچ موردی به من ارتباطی ندارد اول اینکه با وجود اینکه فقط هفت درصد از حق بیمه درمان قابل هزینه است مصادره اموال بیمه شدگان با چه مجوزی است؟ چه کسی آن را مصادره کرده است؟ هر کسی آن را مصادره کرده حتما باید با حکم قوه قضاییه اقدام می کرده و تا آنجایی که من می دانم مجلس شورای اسلامی در این زمینه تصمیم گرفته که 9.27 حق بیمه به حسابی ریخته شود و مجلس بر آن نظارت داشته باشد و تصمیم دیگری مجلس در این مورد نگرفته است.
وی با رد مسئله مصادره حق بیمه شدگان تصریح کرد: ما یک قران هم مصادره نکردیم و تامین اجتماعی در دست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده و 15 سال است که به یک نهاد دیگر تعلق دارد و کارنامه آن زمانش به عنوان یک نهاد موفق اقتصادی در نزد ملت ایران است و کارنامه امروز آن هم موجود است و خداوند پدر و مادر همه شما را بیامرزد که کمک کردید در بودجه سال 1397 پنجاه هزار میلیارد تومان از بدهی آن پرداخت شود.
وی ادامه داد: اینکه دولت بدهی اش به سازمان تامین اجتماعی را نداده و نمی دهد به من ارتباطی ندارد و بدهی اش به من و مجلس شورای اسلامی را هم پرداخت نکرده است و همه با هم برویم از دولت طلبمان را بگیریم مگر من گفته ام که بدهی ها را پرداخت نکنند و من از خدایم است که دولت همه بدهی هایش را به همه پرداخت کند بخصوص در حوزه سلامت.
قاضی زاده هاشمی در مورد اینکه وزارت بهداشت پوشش های لازم را انجام نمی دهد، عنوان کرد: ما در روستاها علیرغم بدهی تامین اجتماعی ما در حال هزینه هستیم و در جامعه کارگری هم جاهایی که تامین اجتماعی پوشش ندارند وزارت بهداشت پوشش لازم را انجام می دهد و جراحی های پیچیده را فقط مراکز دولتی و دانشگاهی انجام می دهند.
وزیر بهداشت با اشاره به این مطلب که بحث بدهی تامین اجتماعی به حوزه سلامت از سه سال گذشته در دولت مطرح شده، افزود: 9.27 رقم قابل توجهی است که شامل 22 یا 23 هزار میلیارد تومان می شود و آقای رییس جمهور در تاریخ 5.10.95 خطاب به وزیر امور اقتصادی وقت دستور داد خزانه حساب جداگانه ای برای 9.27 سهم درمان از حق بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی باز کند و این مبلغ صرفا به امر سلامت اختصاص یابد و وزیر هم این کار را انجام داد که به فاصله دو هفته این سوال مطرح می شود که چرا این مبلغ به حساب وزارت بهداشت واریز می شود؟
وی اضافه کرد: عده ای از تامین اجتماعی علیه حکم رییس جمهور به دیوان عدالت شکایت کردند و رییس مجلس به این مسئله ورود کردند و برداشت شان از بند ز تبصره 7 را که شما تصویب کردید و می گفت تامین اجتماعی موظف است تمام هزینه درمان از مجموع کسر حق بیمه را در یک حساب هزینه کنند، فرمودند آقای رییس جمهور بر این اساس این حکم را داده اند.
قاضی زاده ادامه داد: آن شکایت در دیوان عدالت معلق ماند تا اینکه در قانون بودجه امسال نمایندگان مجلس تصویب کردند که ما با آن مخالفتی نداریم. بنابراین حساب به اسم تأمین اجتماعی بوده؛لذا سازمان تأمین اجتماعی هم طبق قانون این مجموعه منابع را هزینه میکند و وزارتخانه نمیتواند رقمی از آن را جابهجا کند.
وی تصریح کرد:البته نمایندگان مجلس برای دفاع از حقوق کارگران نکتهای را تصویب کردند که رقم 9.27 برای درمان هزینه شود و به اموری مانند کسری بازنشستگی و غیره اختصاص نیابد. طبق قانون نیز این مبلغ برای زایمان، تصادفات و درمان هزینه میشود.باید درمان سامان یابد و اگر کارگری پول بابت این مهم پرداخت میکند در همان محل هزینه شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این مطلب که اعتقاد دارم مجلس میتواند تحقیق و تفحص کند تا حقیقت مشخص شود؛ عنوان کرد: به نظر میرسد اعتراض برای این است چرا 9.27 به خزانه واریز میشود و طبق قانون تأمین اجتماعی هزینه میشود بنابراین باید از شفافیت استقبال کرد و مجلس نیز به دنبال همین موضوع است. گفته شد در سال 91 پرداختی افراد 4هزار تومان بوده اما الان بیش از 20 هزار تومان است؛ باید یادآور شد در سال 91قیمت ارز هزار تومان به 3 الی 4 هزار تومان افزایش یافت که خدمات پزشکی نیز وابسته به همین موضوع است و اختلافات شدید قیمتی بر آن تأثیرگذار است.
وزیر دولت دوازدهم با یادآوری این که شورای عالی بیمه،وزارت رفاه، سازمان تأمین اجتماعی و غیره سالها در اختیار حزبتان بوده است و امضای شما نیز پای آن قرار دارد از این رو شما ما را در این چاه انداختهاید، خاطرنشان کرد: اگر میدانستم حمایت نمیکنید و امروز پس از گذشت یک سال که پول پرستار، پزشک و بیمارستان پرداخت نشده است؛اشتباه میکردم در این میدان وارد شوم زیرا روی قول شما و رئیستان حساب کردم. بنده برای آقای محجوب احترام قائلم و در تمام انتخابات به وی رأی دادم اما دیگر رأی نمیدهم و ایشان را نماینده کارگران نمیدانم.
قاضی زاده هاشمی در ادامه ارزش ارائه یک خدمت در بیمارستان دولتی را حداقل یک سوم نسبت به بیمارستان تأمین اجتماعی دانست و اظهار داشت: همچنین نباید فراموش کرد که در طرح تحول سلامت چه کسانی بیشترین خدمت را دریافت کردند، به عنوان مثال 27 درصد از این مبلغ برای کمیته امداد اختصاص یافت. وزارت بهداشت بیشترین خدمات را به کارگران ارائه میدهد. 650 بیمارستان دولتی در کشور وجود دارد که توسط این مجموعه اداره میشود، در واقع اکثر جامعه کشور خدمات دریافت میکنند.دورهای که بخواهیم تقصیر را گردن دیگران بیندازیم تمام شده و اگر قانون را رعایت کنیم مشکلات حل خواهد شد.
نظر شما