به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مركز اطلاعرساني، روابطعمومي و امور بينالملل سازمان برنامه و بودجه كشور، محمدباقر نوبخت، معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور در جلسه مشترك با اعضاي فراكسيون توليد و اشتغال مجلس شوراي اسلامي كه در محل سازمان برنامه و بودجه كشور برگزار شد، افزود: مشوق و مبدع بحث اشتغال، مقام معظم رهبري هستند. ما در جلسهاي كه در مورد آسيبهاي اجتماعي در خدمت ايشان بوديم، فرمودند كه اشتغال به عنوان عامل اصلي كاهش آسيبهاي اجتماعي تلقي ميشود.
نوبخت با اشاره به تسهيل در مراحل پرداخت وامهاي اشتغال اظهار داشت: ما به دنبال پولپاشي نيستيم و هدف ما توليد بيكار بدهكار نيست، بلكه هدف اصلي ما اين است كه در سالجاري بتوانيم يك ميليون و ۳۳ هزار فرصت شغلي در۱۲ برنامه ايجاد كنيم.
وي ابراز اميدواري كرد كه تا سال به نيمه خود نرسيده است، گزارشهاي نويدبخشي از اشتغال به استحضار ملت ايران رسانده شود.
بنا به اين گزارش، پيش از سخنان نوبخت، پرويز فتاح رئيس كميته امداد امام خميني(ره) در سخناني گفت: تا تاريخ بيست وهشتم فروردين ماه سالجاري، حدود ۹۰ درصد اعتباراتي كه به كميته امداد امام خميني(ره) در مورد اشتغالزايي تخصيص داده شده بود، جذب شده است.
وي افزود: براي حدود ۱۴۰ هزار نفر از افراد تحت پوشش كميته امداد وام پرداخت شده و خوشبختانه همكاري بانكها با كميته امداد و مردم متقاضي وام خوب بوده است.
عيسي منصوري، معاون توسعه كارآفريني و اشتغال وزارت كار، تعاون و رفاه اجتماعي نيز با ارايه گزارشي از برنامه اشتغال روستايي، اظهار داشت: برنامه اشتغال روستايي از بيستم ديماه سال ۱۳۹۶ شروع شد و ما نزديك دو ماه فرصت داشتيم تا برنامه ارايه تسهيلات روستايي را آغاز كنيم كه طي اين مدت فعاليتهاي خوبي هم انجام گرفت و دستورالعمل مربوط به آن تهيه و ابلاغ شد.
وي افزود: در چارچوب اين دستورالعمل، ثبتنام متقاضيان روستايي در سامانه «كارا» انجام گرفت و پس از بررسي شرايط، فرآيندها را تسهيل كرديم.
نماينده وزارت كار با اشاره به اينكه در برنامه اشتغال روستايي، اولويتهاي منطقهاي احصاء شده گفت: در اين برنامه رستههاي اولويت دار در برنامه اشتغال روستايي و عشاير تعريف شد و توانستيم اطلس روستايي را احصاء كنيم.
در ادامه جلسه، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به ارايه نظرات و ديدگاههاي خود در خصوص طرح اشتغال روستايي پرداختند.
غلامرضا نوري رئيس كمسيون مشترك عمران و توسعه روستايي با اشاره به شناسايي زيرساختهاي روستايي گفت: بايد در كنار تجميع روستاها، شهركهاي صنعتي را هم داير كنيم تا شاهد موفقيت بيشتر طرح اشتغال روستايي باشيم.
وي افزود: اگر بتوانيم رفت و آمدهاي مردم را كم كنيم، در اين صورت به بحث اشتغال هم كمك ميكنيم. در كنار اين امر بايد زيرساختهاي روستاها را هم بهتر بشناسيم.
علي كرد، نايب رئيس فراكسيون اشتغال و توليد مجلس هم در اين نشست گفت: ضرورت دارد نظارت كاملي از طرف دولت بشود و بهگونهاي نباشد كه بانك ساز خودش را بزند و دستگاه اجرايي بهگونهاي ديگر حركت كند.
علي بختيار، يكي ديگر از اعضاي فراكسيون توليد و اشتغال مجلس گفت: در زمينه توزيع وامهاي اشتغال بايد بهگونهاي مديريت شود كه واحدهاي صنعتي مشكلدار شناسايي شود و وامها در مسير خودش به كار گرفته شود.
عينالله شريفپور،ديگرعضو فراكسيون توليد و اشتغال مجلس در ادامه اين نشست تصريح كرد: با توجه به اينكه تمهيدات به تسهيلات گيرندگان پرداخت نميشود، اين امر به توسعه اشتغال پايدار كمك ميكند. در عين حال بايد نظارت هم جدي شود. ما در منطقه خود از عملكرد كميته امداد و بهزيستي رضايت داريم.
شهباز حسنپور نيز از فراكسيون توليد و اشتغال مجلس به عنوان آخرين سخنران اين بخش ادامه داد: ديدگاه ما اين است كه وامهاي اشتغال به كندي پرداخت ميشود و در اين روند بايد سرعت بالا برود تا به موقع دست متقاضي برسد.
بنا به اين گزارش در پايان جلسه پس از بحث و تبادل نظر درخصوص مباحث برنامه اشتغال روستايي و عشاير، غلامرضا كاتب، رئيسفراكسيون توليد و اشتغال با بيان اينكه اميدواريم پرداخت تسهيلات به روستاييان ادامه پيدا كند، گفت: انتظار داريم تا با هماهنگي سازمان برنامه و بودجه كشور، تنها يك دستگاه متولي اعطاي وام روستايي تعيين شود.
نظر شما