خبرگزاری شبستان: چند روز از خبر دستگیری تعدادی از مستندسازان از سوی وزارت اطلاعات به اتهام همکاری با شبکه بی بی سی فارسی می گذشت که خانه سینما، با صدور بیانیه ای، به طرح موضوعاتی پرداخت که واکنش چهره های شناخته شده عرصه فرهنگ و هنر را برانگیخت. اگرچه دیروز مدیران این تشکل با صد و هشتاد درجه چرخش اعلام کردند که شبکه های معاند نظام را محکوم می کنند، با این وجود واکنش ها نه تنها فروکش نکرد بلکه روز به روز بر دامنه انتقادها نیز افزوده می شود. به گونه ای که اعتراض ها تنها به هنرمندان ختم نشده و پارلمان نشین ها نیز به جرگه معترضان پیوسته اند. برجسته ترین این چهره های سیاسی غلامعلی حداد عادل رییس کمیسیون فرهنگی بود، که اگر چه در سخنان خود به موضع خانه سینما اشاره نکرده است اما تلویحا با اشاره به بازداشت تعدادی از مرتبطین با تشکیلات اطلاعاتی بیبیسی، گفته است: هر کس که با بیبیسی همکاری کند، عملاً در مسیر اهداف دولت انگلستان کار کرده است،
وی با بیان اینکه تصور ما این است که وزارت اطلاعات با در دست داشتن اسناد و مدارکی اقدام به این کار کرده، افزوده است: وزیر اطلاعات توضیحاتی در این رابطه داده است، اما انتظار این است که توضیحات بیشتری در رابطه با دستگیری مرتبطین با تشکیلات اطلاعاتی بی بی سی در کشور داده شود تا آنهایی که اعتراضی دارند، مطلع شوند که مسئله چیست.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرده است: در اینکه بیبیسی و دولت انگلستان هیچ وقت خیرخواه دولت و ملت ایران قبل و پس از انقلاب نبوده است، شک و تردیدی نیست.
حداد عادل اضافه کرد: هر کس که با بیبیسی همکاری کند، عملاً در مسیر اهداف دولت انگلستان کار کرده است، اما زمانی بحث آزادی اطلاع رسانی مطرح میشود و زمانی هم قرار گرفتن در مسیر اهداف استعماری دولت انگلستان.
وی در پایان این گفتوگو خاطرنشان کرد: وزارت اطلاعات معتقد است که افرادی که دستگیر شدهاند، در مسیر اهداف استعماری دولت انگلیس کار میکردند و با توضیحات بیشتری که در آینده خواهند داد، امیدوارم ابعاد بیشتری از اقدام وزارت اطلاعات روشن شود.
خانه سینما از کانونهای معاند نظام است
محمدجواد ابطحی، نماینده خمینیشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدام وزارت اطلاعات برای شناسایی عوامل مستند بیبیسی در کشور به خبرنگار شبستان گفته است: ما معتقدیم که خود ماهیت شبکه سخنپراکنی بیبیسی ماهیتی استعماری است.
وی اظهار کرد: بیبیسی در پی پیاده کردن اهداف استعمارگر پیر یعنی انگلستان است و نشان داده است هر جا منافع انگلیس اقتضا کرده است ورود پیدا کرده است که نمونه آن را میتوان در کودتای 28 مرداد، فتنههای اوایل انقلاب و همچنین فتنههای سال 88 ببینیم که ماهیت استعماری این رسانه را کاملا مشخص میکرد.
ابطحی تصریح کرد: کسانی که با این رسانه همکاری میکنند و پادویی این رسانه را در داخل کشور انجام میدهند چه آگاهانه و چه ناآگاهانه جیرهخوار دولت استعمار هستند.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور از وزارت اطلاعات برای دستگیری عوامل بیبیسی در داخل کشور گفت: وزارت اطلاعات تا ریشههای جریان وابسته این رسانه استعمارگر باید پیگیریهای خود را انجام دهد و آنها را برملا و افشا کند.
وی ادامه داد: این افراد از مدتها قبل در دید وزارت اطلاعات بودند و اطلاعات آنها را رصد میکرد اما همانطور که میدانید کارهای اطلاعاتی زمان دارد و این زمان اقتضا میکرد که تا تمامی حلقههای این عوامل در داخل کشور ردیابی نشود اقدامی برای دستگیری آنها انجام شود.
وی با اشاره به همکاری خانه سینما در این زمینه گفت: خانه سینما از کانونهای معاند نظام است و همانطور که نشان داده است از زمانهای گذشته تاکنون از تمامی هنرمندان دگراندیش حمایت کرده است و کانونی برای حمایت از افراد ضد انقلاب و فیلمهای ضد انقلاب بوده است.
وی با اشاره به بیانیه خانه سینما در حمایت از مستندسازان همکار با بیبیسی گفت: این بیانیه خانه سینما با ذوق و شوق از سوی رسانههای ضد انقلاب روبرو شد و باید گفت خانه سینما یکی از حلقههای مرتبط با این جریان است که باید افشا شود.
سلحشور: دیدگاه خانه سینما در حمایت صنفی از مستندسازان، الحادی و مارکسیستی است
کارگردان سریال یوسف پیامبر(ع) از شاخص ترین هنرمندانی است که درباره موضع گیری خانه سینما در ارتباط با بازداشت مستند سازان به خبرگزاری شبستان گفته است: به اعتقاد من خانه سینما چه بخواهد و چه نخواهد(که به نظر من عامدانه می خواهد)اکنون با توپ دشمن و در زمین دشمن بازی می کند.متاسفانه خانه سینما قواعد رسانه ای دشمن و تعریف غربی از آزادی را پذیرفته و با توپ دشمن به نفع او بازی می کند.البته ایت نکته عجیب نیست چون عوامل اصلی خانه سینما یک مشت تربیت شده غربند و در راستای اهداف استعمار،تنها به وظیفه خود عمل می کنند و بنابراین نباید دیدگاه خانه سینما یا موضعگیری آن برای کسی عجیب باشد.
وی تصریح کرده است:بعد از انقلاب هیچکدام از کسانی که امروز در راس خانه سینما هستند خود را سینماگر انقلابی و مذهبی ندانستند تا بتوانند به سینمای نوین ایران کمکی کنند.بنابراین تعجبی وجود ندارد که طرز فکری جز این داشته باشند.
این کارگردان با دعوت از متولیان سینما به نظارت بیشتر بر خانه سینما گفت:به نظر من اشکال اصلی در این میان در نگاه جمهوری اسلامی به سینما و بعضی اهالی آن است.حقیقت سینما برای بسیاری از افراد هنوز مشخص نیست و بسیاری از مسئولین ما گمان می کنند چون خانه سینما بخشی از بدنه سینما است و سینما هم زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است،پس سینمای ما قطعا در راستای اهداف جمهوری اسلامی است.در حالی که اینگونه نیست و بارها سنگ اندازیهای خودیها را در میدان سینما دیده ایم که سنگهایشان به پیکره فرهنگ و هنر ایران خورده است.قطعا نمی توان چنین سینماگری را دیگر خودی دانست.
سازنده«مردان آنجلوس» با بیان اینکه امنیت و ارزشهای کشور از هر چیزی برتر است گفت:خانه سینما با انتشار بیانیه خود و به اصطلاح حمایت صنفی که ادعا دارد از اعضای خود انجام می دهد،در واقع می گوید که اهداف این افراد فراتر ازباورها، ملیت ایرانی و امنیت کشور ایران است و در واقع می توان همه کشور را فدای این سینماگران کرد حتی اگر خیانت در کار باشد.این دیدگاه مارکسیستی و الحادی است که متاسفانه بر این صنف سایه افکنده تا میل خود را بر مصالح کشور ترجیح دهد.
خانه سینما در صف ضد انقلاب قرار گرفته
جمال شورجه، کارگردان نیز با بیان اینکه خانه سینما در صف ضدانقلاب قرار گرفته، گفت: بیانیه خانه سینما ظاهرا در حمایت از فیلمسازان مستندی که به عللی برای خود خانه سینما و هیات مدیره روشن است صادر شده است.
این کارگردان سینما با بیان اینکه پیگیری این مساله از مراجع ذیربط از سوی خانه سینما می توانست راه گشاتر از صدور بیانیه باشد، خاطرنشان کرد: این بیانیه صادر شده تا افراد تحت پوشش را حمایت کنند، ولی متاسفانه به ابزاری برای استفاده تبلیغاتتی شبکه های خارجی تبدیل شد.
شورجه با بیان اینکه دشمنان که به دنبال گرفتن ماهی از آب گل آلود هستند این بیانیه را مورد سوءاستفاده قرار دادند، تاکید کرد: خانه سینما باید از شبکه های ماهواره ای ضد انقلاب که از این بیانیه حمایت کرده اند اعلام برائت کند، چرا که این نهاد اکنون در صف ضدانقلاب قرار گرفته است.
به گفته شورجه در صورت اعلام برائت خانه سینما کفه سیاسی بودن اظهارنظرها و بیانیه های این نهاد سبک تر خواهد شد.
او با بیان اینکه هنوز اتهام این مستندسازان ثابت نشده و تنها بعد از بررسی دادگاه و تفهیم اتهام می تواند در رسانه ها اعلام شود صدور بیانیه از سوی خانه سینما را عامل رسانه ای شدن این پرونده دانست.
کارگردان فیلم های «نفوذی» و «لبه تیغ» در تشریح سوگیری های سیاسی خانه سینما تصریح کرد: افرادی با جهت گیری خاص سیاسی در هیات مدیره خانه سینما حضور دارند.
او ادامه داد: تعدادی از نهادهای فرهنگی بعد از وقایع سال 88 به دلیل علقه به عاملان این وقایع و یا اینکه خود جزو این جریان بودند جهت گیری های سیاسی خاصی پیدا کردند که خانه سینما هم یکی از آنهاست.
او با تاکید بر ضرورت دوری اصناف از موضع گیری های سیاسی افزود: خانه سینما هم یک نهاد صنفی است و خانه همه سینماگران است و باید حامی همه اهالی سینما از تدارکات چی ساده تا تهیه کننده و کارگردان باشد، نه اینکه وارد مسایل سیاسی شود تا مورد سوءاستفاده بیگانگان قرار گیرد.
شورجه عملکرد خانه سینما را نه شبیه یک نهاد صنفی بلکه شبیه حزب سیاسی ارزیابی کرد و گفت: تلاش خانه سینما برای احقاق حقوق صنف سینما و تامین حق و حقوق آنها به اندازه کافی عاقبت به خیری برای این نهاد خواهد داشت.
هرکس جلوی قانون بایستد، باید جلوی او ایستاد
رضا برجی، مستندساز گفت: اگر قانون موانعی برای همکاری با شبکه های ماهواره ای دارد، باید صراحتا با متخلفین در این زمینه برخورد شود.
رضا برجی با بیان این مطلب اظهار داشت: هرکس جلوی قانون بایستد، باید جلوی آن ایستاد و اگر کسی در این زمینه تعدی کند، باید با آن برخورد شود. قانون قانون بوده و باید از آن تبعیت کرد و این امر هنرمند و غیر هنرمند نمی شناسد.
ادعای خانه سینما بی اساس است، در کشور ما همه چیز تابع قانون است
علیرضا اسحاقی گفت: توصیه من به دوستانم در سینما این است که مواظب باشند تا با این شبکه های خائن همکاری نکنند چون هویت ملی خود را زیر سوال می برند.
این کارگردان سینما درباره دستگیری مستندسازان، گفت: در کشور ما همه چیز تابع قانون است و ما همیشه بر طبق قوانین و مقررات جلو می رویم. همیشه افرادی که تابع این قوانین نبوده اند، وجود داشتند. این افراد از خلاهای قانونی سوء استفاده کرده و مشکلات زیادی را برای خود و جامعه ایجاد می کنند. مسلما اقدامات وزارت اطلاعات و امنیت کشور اقدامی به جا و در چارچوب قانون بوده است. همکاری با برنامه سازهای خارجی، کار بسیار خطرناکی است. شاید این گروه از مستندسازان سهواً با این افراد در تماس بودند.
اسحاقی در ادامه افزود: این شبکه های ماهواره ای نقشی شیطان گونه دارند. نقش شیطان اغوا گری است و این شبکه ها نیز به اغوا گری می پردازند . بنیان ارکان اخلاقی توسط این شبکه ها زیر سوال می رود. از دیدگاه من همکاری با این شبکه ها کاملا اشتباه است. من به عنوان یک ایرانی همکاری با این شبکه ها از جمله بی. بی. سی را از هر حیث اشتباه و دور از اخلاقیات می دانم. این شبکه ها نگاه مردم را مخدوش می کنند و از اساس تمامی اخبار آنها غلط و مغرضانه است.
خانه سینما در چندماه اخیرعکس جریان نظام حرکت کرده است
گلعلی بابایی، نویسنده دفاع مقدس هم در خصوص بیانیه اخیر خانه سینما گفت: اقدامات اخیر خانه سینما در خصوص موجه دانستن عملکرد این مستندسازان نوعی «خودزنی» بود.
بابایی درباره بیانیه خانه سینما مبنی بر عدم حمایت دولت از مستندسازان و فروش فیلم ها به شبکه های خارجی اظهار داشت: به صورت کلی، خانه سینما در چند سال اخیر روی خوشی به نظام جمهوری اسلامی ایران نشان نداده و عکس جریان نظام حرکت کرده است.
خانه سینما نباید وارد موضوعی شود که به او ارتباطی ندارد
محمد حسین جعفریان شاعر و مستندساز کشورمان در خصوص موضع گیری اخیر خانه سینما درباره دستگیری چند مستندساز گفت: من فکر می کنم خانه سینما انبوهی از وظایف عمل نکرده ای دارد که پرداختن به هر کدام از آن ها مغتنم و آرزوی اهالی سینماست. با این وجود وقتی که این تشکیلات به موضوعی می پردازد که نه در حوزه وظایف تعریف شده اش هست نه دلخواه خیلی از دست اندرکاران سینما در این سرزمین، یک شائبه ای به وجود می آید.
وی افزود: به نظر من خانه سینما نباید وارد موضوعی شود که به او ارتباطی ندارد. این ارتباط را از این منظر می گویم که این موضوعی است که قوه قضاییه به آن ورود پیدا کرده است و متهمی و اتهامی هست و تا وقتی که دادگاهی تشکیل نشده، به اعتقاد من دخالت خانه سینما عجولانه و اشتباه بوده است.
اکنون بهترین موقعیت برای برخورد جدی با خانه سینما است
حمید بهمنی، کارگردان با بیان این که خانه سینما خودش را به بلندگوی مخالفان نظام تبدیل کرده است، گفت: الان بهترین موقعیت برای برخورد جدی با خانه سینما است.
وی در خصوص بیانیه اخیر خانه سینما درباره دستگیری چند مستندساز گفت: متاسفانه خانه سینما بعد از سال ها تلاش و کوشش که باید در مسیر حل مشکلات صنفی صنوف قدم برمی داشت و علی رغم اینکه جایگاه قانونی آن محل اشکال بود، به یک خاکریزی تبدیل شده که صدای دشمن از آن شنیده می شود.
وی افزود: از دوران اصلاحات اوج تمایلات نگاه غیر صنفی و باندی و رانت خواری خانه سینما را دیدیم و علی رغم تذکراتی که داده شد، خانه سینما هیچ وقت مسیرش را اصلاح نکرد.
پایان پیام/
نظر شما