به گزارش خبرنگار شبستان، پرویز افشار، سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر امروز در نشست خبری گفت: بیشترین کشفیات موا دمخدر در سال گذشته تریاک بود، در حوزه تغییر الگوی مصرف نیز بیشترین تغییر الگوی مصرف مربوط به تریاک و مشتقات آن است ،یعنی از مواد دیگر به تریاک گرایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه در مقایسه با سال 95 کشفیات حشیش 13 و نیم درصد رشد داشته بیان کرد:اما رشد کشفیات هرویین و مورفین نسبت به سال قبل نیز تغییرات آنچنانی نداشته است.
ستاد مبارزه با موادمخدر از کشف 810 تن انواع موادمخدر و روانگردان در سال گذشته خبرداد و گفت: سال گذشته از مجموع 810 تن ؛ 81 درصد تریاک، 13 و نیم درصد حشیش، 3 و 3 دهم درصد هروئین، 1 و 8 دهم درصد مورفین و 3 دهم درصد نیز شیشه بوده است.
وی با بیان اینکه از مجموع ۲۲۵ هزار زندانی کلیه جرائم، حدود ۹۵ هزار نفر به صورت مستقیم جرایم مواد مخدری هستند اظهار کرد: این گروه ۴۲ درصد کل زندانیان را تشکیل می دهند.
افشار با بیان اینکه در حاشیه اجلاس مواد مخدر در وین اعلام شد به تنهایی چهاربرابر مجموع کشفیات مواد با منشاء تریاک در جهان توسط ایران انجام شده است. تصریح کرد: طبق گزارش های سازمان ملل سهم ایران در مبارزه با مواد مخدر قابل توجه است. ۳۲ درصد از کل کشفیات جهان از مشتقات حشیش بدون احتساب ماری جوانا در ایران صورت می گیرد.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه برای نصب 5 دستگاه ایکسری در گمرکات ،برنامهریزی صورت گرفته است اذعان کرد: تاکنون 48 دستگاه ایکسری چمدانی و 13 دستگاه ایکسری بزرگ کامیونی فعال شده است.
افشار در ادامه تصریح کرد:از 21 قلاده سگ برای شناسایی مواد در گمرکات استفاده میشود جمع سگهای موادیاب در سال جاری به 49 قلاده افزایش خواهد یافت.
سخنگوی ستاد با اشاره به اینکه نیروی انتظامی در حوزه مقابله ای با 88 درصد کشفیات بالاترین درصد را دارد خاطر نشان کرد: بعد از آن وزارت اطلاعات 10 درصد از کل کشفیات موادمخدر ،بسیج 2 درصد، گمرک یک دهم درصد و سازمان زندان ها نیز یک صدم درصد را به خود اختصاص دادند.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه میزان مرگ و میر معتادان در سال گذشته نسبت به سال ۹۵ حدود ۴.۹ درصد رشد منفی را نشان می دهد. گفت: مجموع میزان مرگ و میر در سال گذشته ۲۷۳۱مورد بود که ۲۴۰۴ مورد مرد و ۳۲۷ مورد زن بودند. این در حالی است که این آمار در سال ۹۵ حدود ۲۸۷۲ مورد بود.
افشار گفت : در سال 96 بیشترین افزایش کشفیات در میان دستگاه ها در مقایسه با سال 95 مربوط به وزارت اطلاعات است که 48 درصد رشد داشته و ناجا 23 درصد رشد داشته و سازمان زندان ها و گمرکات نیز رشد داشته اند اما بسیج نسبت به سال قبل 8 درصد رشد منفی دارد.
سخنگوی ستاد با بیان اینکه هزار و 584 درگیری در سال گذشته رخ داده است افزود:در این زمینه رشد منفی 27 درصدی را نسبت به سال 95 شاهد بودیم همچنین در متلاشی شدن باندها نیز رشد منفی 12 درصدی ،انهدام کارگاهها رشد منفی 2 درصدی و تعداد افراد و قاچاقچیان دستگیر شده نیز 8 درصد رشد منفی را نسبت به سال 95 نشان میدهند.
وی با اشاره به کاهش ۲۵ درصدی اعتیاد در برنامه ششم توسعه تصریح کرد: آیین نامه اجرایی راه اندازی مراکز کاهش آسیب را تدوین کردیم که بهزودی برای تصویب در شورای اجتماعی مطرح می شود.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی و سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: سهم کشفیات از عملیات مبتنی بر اطلاعات در سال گذشته ۶۴ درصد بوده که باید در سال جاری به ۸۰ درصد افزایش یابد.
افشار با بیان اینکه در دستگیری قاچاقچیان موادمخدر 8 درصد رشد منفی داریم اظهار کرد:این در حالی است که در بحث ساماندهی معتادان متجاحر در سال 96 نسبت به سال 95 سیزده درصد رشد داشتیم.
وی گفت: تعداد شهدای مبارزه با موادمخدر 14 نفر و تعداد کشته های اشرار نیز 69 مورد بوده است.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه آمار دقیقی از نجات تعداد قاچاقچیان در پی قانون حذف مجازات اعدام نداریم تصریح کرد: ولی تلویحا شنیدیم حدود سه تا ۴۰۰۰ نفر از این قانون منتفع میشدند.
افشار با اشاره به اینکه زمان دسترسی به مواد مخدر در نقاط مختلف، متفاوت کشور است خاطر نشان کرد:زمان دقیقی را نمیتوان گفت. اما به علت آنکه ایران در مسیر ترانزیت مواد قرار دارد با فراوانی مواد مواجه هستیم و دسترسی به آن چندان سخت نیست. باید رابطه قاچاقچی و مصرف کننده را به حداقل برسانیم و معتادان را تحت برنامههای ترک قرار دهیم.
نظر شما