به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، کامبیز مهدیزاده امروز (3 اردیبهشت) در اولین مجمع سلامت خراسانجنوبی اظهار کرد: شعار سال 2018 بهداشت جهانی «پویش همگانی سلامت برای همه در همه جا» نامگذاری شده است و نظام سلامت با فعالیت در سه حیطه پوشش جمعیتی، ارائه کامل خدمات و حفاظت مالی می تواند موفق عمل کند.
وی با بیان اینکه متأسفانه نیمی از مردم جهان از دسترسی کامل به خدمات اولیه سلامت محروم هستند، افزود: حدود 100میلیون نفر از مردم دنیا به دلیل پرداخت هزینههای مرتبط با سلامت و درمان دچار فقر مطلق میشوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: بر اساس آمار 800 میلیون نفر از مردم جهان 10 درصد از بودجه و درآمد خانوار را صرف هزینه های بهداشتی و درمانی خود و خانوادههایشان میکنند.
مهدیزاده دسترسی همگانی به خدمات بهداشتی و درمانی از اهداف طرح تحول سلامت در سطح کشور است، ادامه داد: خدمات سلامت از پیشگیری تا بازتوانی و درمان شامل همه مردم شده و خدمات متناسب با دارایی نظام جامع سلامت ارائه میشود.
وی با اشاره به وجود 62 پایگاه سلامت شهری و 62 مرکز خدمات جامع سلامت روستایی در استان خراسان جنوبی، بیان کرد: در حال حاضر بیش از 386 هزار نفر در استان مشمول سرانه طرح پزشک خانواده هستند که 94 هزار نفر آنان معادل 25 درصد حذف خواهند شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تاکید کرد: حذف سرانه طرح پزشک خانواده از این میزان از جمعیت تهدید بزرگی برای استان به شمار می آید و ضربه بسیاری به تأمین نیروهای بهداشت وارد می شود.
مهدی زاده با بیان اینکه سامانه یکپارچه سیب در 75 درصد واحدهای بهداشتی راه اندازی شده است، عنوان کرد: هم اکنون 93 درصد مردم خراسانجنوبی به سامانه یکپارچه سیب دسترسی دارند و از خدمات آن بهره مند می شوند.
وی احداث 45 واحد بهداشتی و درمانی را از دیگر دستاوردهای طرح تحول سلامت در خراسان جنوبی اعلام کرد و گفت: همچنین طی سالهای 92 تا 96 تعداد پزشکان برنامه پزشک خانواده از 98 نفر به 135 نفر رسیده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: اتمام و ساخت و ساز 12 خانه بهداشت،10 پانسیون پزشکی، فعال کردن 4 واحد آزمایشگاهی، بکارگیری 31 دندانپزشک، افزایش مراکز نمونهگیری آزمایشات سطح یک به 47 مرکز و راه اندازی ۳۲ مرکز بهداشت بخشی از دستاوردهای طرح تحول سلامت در استان است.
نظر شما