به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست یازدهمین جشنواره موسیقی نواحی با حضور محمدرضا علیزاده، مدیر کل ارشاد استان کرمان، احمد صدری، دبیر جشنواره، صادق چراغی مدیر روابط عمومی جشنواره پیش از ظهر امروز سه شنبه 4 اردیبهشت در دفتر موسیقی برگزار شد.
احمد صدری، دبیر یازدهمین جشنواره موسیقی نواحی در این نشست گفت: جشنواره موسیقی نواحی سه دوره است که پشت سر هم با توافق مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان و وزارت ارشاد در کرمان برگزار می شود، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سه جشنواره موسیقی ملی برگزار می کند که یکی از آنها جشنواره نواحی است؛ این جشنواره بزرگترین رویداد است که از11 تا 14 اردیبهشت در کرمان برگزار می شود.
وی افزود: در این دوره هنرمندان از چند راه به جشنواره دعوت شدند یکی از راه ها فراخوان بود، موضوع محوری جشنواره امسال «آفرینش ملودی» بود و سن متقاضیان باید بالای30 سال بود. جشنواره جوان سال گذشته بخش ویژه نواحی را داشت که در مقاطع مختلف سنی رده بندی کرد و شرکت کنندگان زیر 30 سال بودند، امسال به این نتیجه رسیدیم که جشنواره در بخش موضوعی بالای 30 سال باشد زیرا آموزش های ابتدایی را شخص گرفته و به پختگی لازم رسیده است.جشنواره موسیقی نواحی قرار است تذکر بدهد و قرار نیست یک چیز عجیب و غریب باشد، امسال بر روی آفرینش ملودی تاکید داریم.
دبیر یازدهمین جشنواره موسیقی نواحی با بیان اینکه موسیقی نواحی بر حیات اجتماعی جامعه استوار است، گفت: تاریخ موسیقی هر منطقه را که نگاه می کنیم روای موسیقی مشخص است و معلوم است ملودی را چه کسی ساخته ؛ بنا به ضرورتی که دیدم نسل جوان قابلیت تجزیه و تحلیل این موسیقی را دارند و می توانند مبتنی بر فرهنگ موسیقیایی خود اثر تولید کنند در این بخش به هیچ وجه اساتید مورد داوری قرار نخواهند گرفت تمام راه یافتگان به طور یکسان جوایز می گیرند و از مزایای جشنواره برخوردار می شوند.
احمد صدری اظهار داشت: هیئت داوران یازدهمین جشنواره موسیقی نواحی متشکل از منصوره ثابت زاده، جهانگیر نصراشرفی و فریبرز رستمی و صادق چراغی و من است؛ تاکید ما برای راهیابی برگزیدگان به جشنواره اصالت نغمات موسیقی آنها بود.
وی با اشاره به برنامه های بخش جنبی یازدهمین جشنواره موسیقی نواحی گفت:گروه هایی برای اجرای عمومی به جشنواره دعوت شدند و اداره کل ارشاد کرمان در فضای باز پارک مادر فضایی را آماده کرده است که اجرای شبانه عمومی داشته باشند، همچنین امسال گروه های برگزیده جشنواره های استانی و منطقه ای به جشنواره نواحی دعوت شدند؛ باید بتوانیم جشنواره های استانی و منطقه ای را به نوعی به جشنواره موسیقی نواحی به لحاظ موضوعی وصل کنیم.
احمد صدری افزود: نفرات برگزیده جشنواره موسیقی جوان در موضوع نواحی به جشنواره دعوت شده اند؛ این اقدام در راستای حمایت از برگزیدگان جشنواره جوان انجام می شود.
دبیر یازدهمین جشنواره موسیقی نواحی خاطر نشان کرد: پیشکسوتان موسیقی نواحی صاحب یک فرهنگ شفاهی هستند که وقتی در کنار جوانان قرار می گیرند می توانند تبادل اندیشه کنند، امسال سعی داریم افراد جدیدی از پیشکسوتان نواحی را دعوت کنیم؛ بودجه جشنواره محدود است و ما در هر سازی تعدادی پیشکسوت خوب داریم و به کمک پژوهشگران بومی 10 نفر از پیشکسوتان را شناسایی کردیم و از آنها دعوت شد.
احمد صدری همچنین گفت: با رایزنی هایی که با سازمان فرهنگ و ارتباطات انجام شد قرار بر این است اگر نیاز به حضور هنرمندی در خارج از کشور باشد هنرمندان نواحی در اولویت اجرا در خارج باشند و همچنین آثار این هنرمندان ضبط و منتشر می شود.
دبیر یازدهمین جشنواره موسیقی نواحی با اشاره به برنامه های بخش پیرا موسیقیایی گفت: در این بخش مستندات موسیقیایی به نمایش در می آید؛ همچنین از 10 استاد پیشکسوت سازنده ساز دعوت کردیم که در جشنواره حضور داشته باشند و کارگاهی هم در کنار جشنواره برگزار کنند امسال به دلیل محدودیت تنها از سازهای زهی مضرابی و سازهای زهی کمانی دعوت کردیم در کنارمان باشند. همچنین نمایشگاه کتاب و سی دی موسیقی نواحی ایران در کنار نمایشگاه سازسازی برپا می شود.
احمد صدری درباره پایان توافق سه ساله برگزاری جشنواره نواحی در کرمان اظهار داشت: سیاست کلان کشوری این است که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصمیم گیری کنند. احتمال دارد وزیر تصمیم گیرند که در شهرهای دیگر برگزار کنند من نمی توانم پاسخگو باشم.
وی درباره میزان جوایز و بودجه چشنواره هم گفت: جایزه ها نقدی است، حول و حوش یک میلیون تومان است. امسال بودجه جشنواره 600 میلیون تومان است.
در پایان این نشست از پوستر و کتاب دبیر یازدهمین جشنواره موسیقی نواحی رونمایی شد.
نظر شما