«الیاس سعید» نماینده کشور زیمباوه در رشته قرائت سی و پنجمین مسابقات بین المللی قرآن کریم در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان در پاسخ به این پرسش که قاریان چگونه می توانند مفاهیم قرآنی که خود با آنها آشنا شده اند را به دیگران هم انتقال داده و آنها را به قرآن نزدیک کنند،گفت:این وظیفه ماست تا هر آنچه از قرآن فرا میگیریم به دیگران هم آموزش دهیم. من خودم معلم قرآن کودکان هستم و سعی می کنم دانش آموزان را از همین سنین کودکی با آموزه های قرآن آشنا کنم. آنها با روح قرآن رشد می کنند و این برای زندگی آینده شان بسیار خوب است. من خودم یادگیری قرآن را از سن 4 سالگی آغاز کردم و احساس می کنم سن 3 تا 4 سالگی بهترین سن برای آغاز یادگیری قرآن است.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که قرآن چه جایگاهی در زندگی باید داشته باشد و چگونه می توان با قرآن زندگی بهتری داشت،گفت:باید به این نکته توجه داشته باشیم که قرآن اولویت اول در زندگی ماست.ما باید بر اساس آنچه قرآن به ما سفارش کرده است،زندگی کنیم.
سعید افزود:همانطور که هر روز روزنامه می خوانیم و به اخبار تلویزیون و رادیو گوش می کنیم تا از اتفاقات دنیای مادی آگاه شویم،قرآن را هم باید هر روز بخوانیم زیرا قرآن در حقیقت دنیای معنوی ماست و ما باید هر روز از آن آگاه شویم. همانطور که هر روز صبحانه میخوریم باید قرآن را جزو برنامه های روزانه خود قرار دهیم.
قاری زیمباوه ای در پاسخ به این پرسش که چطور می توانیم با استفاده از قرآن، جهان اسلام را برای مقابله با دشمنان و مستکبران متحد کنیم،گفت:قرآن باید نماد وحدت میان گروه های مختلف مسلمانان از جمله سنی ها و شیعیان باشد. ما باید بر اساس این آیه از قرآن کریم که «واعتصموا بحبل الله جمیعاً و لا تفرّقوا» (همگی به ریسمان الهی چنگ زنید و متفرق نشوید) اختلاف های خود را کنار بگذاریم و متحد شویم.
وی تاکید کرد: دشمن با چیزهای ساده برای نابود کردن اسلام وارد می شوند.آنها با اسلحه ثةسراغ ما نمی آیند بلکه میان ما تفرقه می اندازند و با استفاده از جنگ روانی برای نابودی ما اقدام می کنند.در حقیقت وقتی ما سرگرم درگیری با هم هستیم آنها ما را از هم جدا می کنند و برنده می شوند اما اگر قرآن را ابزار وحدت خود قرار دهیم دشمن دیگر نمی تواند از سلاح ایجاد تفرقه استفاده کند.
الیاس سعید در پاسخ به پرسش دیگری درباره وضعیت مسلمانان و فعالیت های قرآنی در کشور زیمباوه گفت:مسلمانان حدود 50 هزار نفر از کل جمعیت زیمباوه را تشکیل می دهند و در حقیقت در اقلیت قرار دارند.جامعه مسلمانان زیمباوه بسیار فقیر است به این دلیل که کشور ما زمانی مستعمره انگلیس بوده است و در آن زمان سفیدپوست ها سیاه پوستان را به بردگی گرفتند و ما برای آنها کار کردیم .تاثیر این رفتارها هنوز هم در جامعه سیاه پوست های زیمباوه که اکثر آن ها را مسلمانان تشکیل می دهند، دیده می شود. بنابراین ما پول زیادی برای تبلیغ ها و فعالیت های بزرگ قرآنی نداریم و شاید به گونه ای می توان گفت که قرآن در جامعه ما مهجور مانده است.
نماینده کشور زیمباوه در مسابقات بین المللی قرآن کریم در پاسخ به این پرسش که چگونه می توان از قرآن به عنوان الگوی مقاومت اسلامی استفاده کرد، گفت:همه ما مسلمانان و غیر مسلمانان آفریده خدا هستیم و باید به عنوان انسان در کنار هم به طور صلح آمیز زندگی کنیم اما امروز شاهد افزایش مخالفت ها و اقدامات علیه اسلام و مسلمانان هستیم. وظیفه مسلمانان در این شرایط این است که از آموزه های قرآن برای مقابله با زور استفاده کنیم و به این ترتیب قرآن را الگوی مقاومت در برابر زورگویان قرار دهیم.
وی یادآور شد: می توانیم در همه کشورها کانال های قرآنی بزنیم و با این کار مردم همه کشورها را با مفهوم مقاومت اسلامی آشنا کنیم.
قاری زیمباوه ای سطح مسابقات بین المللی قرآن ایران را بسیار بالا دانست و گفت: مسابقات ایران یکی از بهترین مسابقاتی است که تا کنون دیده ام.
او پیش از این در مسابقات بین المللی قرآن کریم در آفریقای جنوبی،مالاوی،موزامبیک و زامبیا شرکت کرده است.در مالاوی رتبه سوم و در آفریقای جنوبی رتبه دوم را کسب کرده است.
الیاس سعید دومین بار است که در مسابقات بین المللی قران کریم در ایران شرکت می کند و امیدوار است که بتواند حائز رتبه در مسابقات بین المللی قرآن ایران شود.
نظر شما