از خروج ۹۷۵ هزاردلار ارز برای خرید سنجاق قفلی تا لزوم راه اندازی بنگاه های کوچک

خبرگزاری شبستان:معاون سابق معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با ابراز تاسف از خروج ۹۷۵ هزاردلار ارز از کشور برای خرید سنجاق قفلی بر لزوم راه اندازی بنگا ه های کوچک در راستای حمایت از کالای داخلی تاکید کرد.

زهرا سجادی، استاد دانشگاه و معاون سابق معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان در خصوص ضرورت نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان حمایت از کالای داخلی گفت: حدود 13 سال است که مقام معظم رهبری شعارهای سال را به طور مستقیم و غیرمستقیم با موضوع اقتصاد تعیین می کنند که این خود معنادار است  به این معنا که امروز پرچم جبهه مقابله با آمریکا، دشمنان اسلام و بشریت دست جمهوری اسلامی ایران  بوده و امروز بسیاری از کشورهای جهان  چشم امیدشان به ایران می باشد.

 

وی با بیان اینکه بحث امنیت یکی از دلایل مهمی است که مقام معظم رهبری در نامگذاری سال ها با عنوان اقتصاد بر آن تاکید دارند، بیان کرد: یکی امنیت عمومی و دیگری امنیت بین المللی است. در واقع با شکوفا شدن اقتصاد در کشور هم حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی و هم امنیت بین المللی را می توانیم تامین کنیم. طبیعی است که با تقویت و توسعه اقتصاد کشورمان ،کشورهای خارجی حساب جدی بر روی ایران باز می کنند.

 

سجادی با بیان اینکه ارتقای سطح رفاه و معیشت مردم یکی دیگر از عواملی است که مقام معظم رهبری در نامگذاری سال ها به آن توجه دارند، تصریح کرد: بهبود شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور هم یکی از اصول بنیادی قانون اساسی کشورمان است و هم امام راحل و مقام معظم رهبری بر آن تاکید داشتند که جامعه ما باید وضعیت خوب و مناسبی داشته باشد، چون این امر بیانگر صدور انقلاب ما به کشورهای دیگر و وسیله ای جهت توجه دنیا به جامعه ایرانی است.

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه حوزه اقتصاد بسیار آسیب رسان بوده و امنیت و منافع ملی را به خطر می اندازد، اظهار کرد: بعضی از مردم می گویند: مگر ما کشور سوسیالیستی هستیم که تا این اندازه بحث اقتصاد را زیربنایی تلقی می کنیم؟ خیر اقتصاد زیربنا نیست، زیربنا اعتقادات جامعه ماست ،اما در یک  برهه ای امنیت کشور تهدید می شود که باید تاکید جدی بر روی این مسئله صورت گیرد که امنیت برقرار شود،سپس به کارهای دیگر رسیدگی شود.

 

 اجرایی شدن شعار حمایت از کالای ایرانی ،نیازمند تقویت تولیدات داخلی است

معاون سابق معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به اینکه ساماندهی اقتصاد بر عهده دولت است، افزود: اجرایی شدن شعار حمایت از کالای ایرانی نیازمند تقویت تولیدات داخلی است که قیمت تمام شده برای مردم مناسب تر از قیمت جنس خارجی باشد، چون برخی از مردم دنبال اجناس ارزان هستند و برخی هم فکر می کنند جنس خارجی بهتر است اما اگر مردم ببینند تولید داخلی به نفع شان است و از نظر جنس، کیفیت و کمیت مناسب تر از جنس خارجی است، طبعا مردم هم  از کالای داخل استقبال می کنند.

 

سجادی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر اجرای اصل 44 قانون اساسی اذعان کرد: عدم حمایت از تولیدکنندگان داخلی یکی از انتقادهایی است که بر دولت وارد می شود لذا می طلبد دولت در این راستا سه اقدام را انجام دهد. یکی از اقدامات این است که دولت باید نقشه راه تولید را ترسیم کند، دوم اینکه چه اجناسی باید تولید شود و از چه کسانی برای اصل 44 قانون اساسی باید حمایت کنیم و چه میزان اعتبار برای این امر باید اختصاص یابد، مسئله دیگر حمایت مالی و پشتیبانی است که دولت باید ارز متعارف به تولیدکنندگان عرضه کند تا آنها بتوانند، تولیدات خوب و باکیفیتی را تولید و به مردم عرضه کنند.

 

لزوم جلوگیری از قاچاق کالای مشابه به کشور

معاون سابق معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بر لزوم جلوگیری از سیل قاچاق کالای مشابه به کشور تاکید کرد و افزود: دولت باید تدابیری اتخاذ کند تا از وارد شدن کالاهایی که مشابه آن در داخل تولید می شود، جلوگیری شود تا از این طریق تولیدکنندگان داخلی بتوانند کالای تولیدشده خود را به جامعه عرضه کنند ،در غیر این صورت کالاهای آنها بر روی دستشان خواهد ماند.

 

وی با بیان اینکه حمایت از کالای داخلی رعایت حقوق شهروندی را به دنبال دارد گفت: همچنین این امر موجب رغبت مصرف کننده به مصرف کالای داخلی می شود، بنابراین وقتی حمایت جدی از تولیدکنندگان داخلی صورت بگیرد از ورود کالاهای خارجی نیز جلوگیری می شود، در این صورت تولیدکنندگان داخلی نیز از تولید کالاهای خود سود برده و عزم ملی هم برای خرید کالای ایرانی افزایش می یابد.

 

سجادی بر راه اندازی کارگاه های تولیدی کوچک و بزرگ تاکید کرد و افزود: امروزه بسیاری از زنان خانه دار از طریق شبکه های مجازی اقدام به تولید و اشتغالزایی کرده اند. در همین راستا زنان می توانند با راه اندازی کارگاه های کوچک و پرورش گل، خشک کردن میوه و تولید قارچ در این کارگاه ها باعث توسعه و ارتقای اقتصاد کشور شوند.

 

معاون سابق معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه راه اندازی کارگاه های بزرگ بر عهده دولت است، تصریح کرد: وارد کردن قطعات و مونتاژ آن در کشور یکی از یکی از نقدهایی است که بر دولت وارد می شود (مانند موبایل) این تولید داخلی نیست بلکه تولید خارج است و فقط مونتاژ آن در کشور انجام می شود. ما نخبه ها و دانشمندان زیادی در کشور داریم که می توانند به راحتی این کالاها را در داخل تولید کنند ولی متاسفانه به دلیل عدم حمایت از نخبگان و مخترعان این اقدامات در کشور صورت نمی گیرد.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به صادرات مواد خام به کشور گفت: صادرات مواد خام به کشورمان نیز یکی از مسایل بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. این مواد خام بعد از اینکه فرآوری می شوند با قیمت بالاتر از کشورهای دیگر خریداری می شوند که این بیانگر بی تدبیری مسئولان کشورمان است.

 

تولید کالای با کیفیت ایرانی در راستای حفظ منابع ملی تعریف می شود

وی با بیان اینکه تولید کالای با کیفیت ایرانی در راستای حفظ منابع ملی تعریف می شود، افزود: ما باید به جای وارد کردن  قطعات تکنولوژی کالای مربوطه را وارد کنیم، در این صورت است که می توانیم  اقتصادخوبی داشته باشیم.

 

معاون سابق معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با ابراز تاسف از خروج 975 هزار دلار ارز از کشور برای خرید سنجاق قفلی ، تصریح کرد: سوال اینجاست آیا ما با این همه پیشرفت های علمی و تکنولوژی قدرت تولید سنجاق قفلی را نداریم که باید این همه دلار از کشور خارج کنیم،این در حالی است که برای واردات انواع سس نیز حدود یک میلیون و 133 هزار دلار ارز از کشور خارج می شود که البته بیشتر این کالاها به صورت قاچاق انجام می شود.

 

 خروج ۱۱۷ میلیون و 997 هزار دلار ارز از کشور برای خرید توتون و تنباکو

سجادی اظهار کرد: همچنین برای خرید توتون و تنباکو نیز 117 میلیون و 997 هزار دلار ارز  از کشور خارج می شود که وارد کردن این مواد هم صرف یک آرامش کاذب در جوانان شده و جز ضرر هیچ سودی برای آنها ندارد لذا وقتی تولیدکننده داخلی ما حمایت نمی شود ،طبیعی است که باید با چنین مشکل و مسایلی نیز در کشور روبرو شویم.

 

این استاد دانشگاه ،افزایش یارانه تولید، تشویق مردم به هدایت سرمایه های خود در بخش تولید را از دیگر راهکارهای حمایت از تولید داخلی عنوان کرد و افزود: در برخی از کشورهای دنیا(برزیل) مردم با سرمایه گذاری های بزرگ به قدری خودکفا شده اند که دیکر دولت در کارهای اجرایی وارد نمی شود و فقط با گرفتن مالیات از تولید کنندگان حمایت می کند.

کد خبر 702133

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha