حجت الاسلام محمد یوسفیان، کارشناس مرکز تخصصی مهدویت در گفت و گو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان در «تبیین الزامات و استانداردهای جشن های نیمه شعبان»، گفت: در زمینه برگزاری جشن های نیمه شعبان که دارای چند بعد است، چند نکته باید مورد توجه قرار گیرد؛ نکته اول بحث ساحت اعتقادی است.
وی با اشاره به اینکه هویت شیعه امامیه با دو امام بزرگوار به صورت ویژه پیوند خورده است، افزود: اولین امامی که بعد از پیامبر (ص) به امامت رسیدند، امیرالمومنین امام علی (ع) بودند و دومین امام، امام زمان (عج) هستند که در انتهای این سلسله امامت قرار دارند. هویت شیعه، باور و حقیقتی است که شیعیان به آن معتقدند و ایمان خودشان را به خدا و پیامبر (ص) کامل می کنند.
کارشناس مرکز تخصصی مهدویت قم، ساحت دوم که در فضای جشن های نیمه شعبان باید مورد توجه قرار گیرد را وجود امام زمان(عج) دانست و تصریح کرد: وجود حضرت حجت(عج) با نجات بخشی، منجی بودن، اصلاح گرایی و رهایی مردم از قید و بند فسادها، تباهی ها و ظلم گره خورده است، بنابر این، لازم است در فضای جشن های نیمه شعبان، سعی کنیم اعتقادات را با حضرت حجت(عج) گره بزنیم.
یوسفیان ساحت سومی که باید مورد توجه قرار گیرد، را بعد رفتاری نام برد و گفت: تعظیم شعائر الهی به این معنا است که یک رفتار مهم عبادی را انجام دهیم و با خوشحالی کردن، قلب و جانمان را با وجود امام زمان(عج) گره بزنیم زیرا که خداوند بحث شعائر الهی را با تقوا گره زده است که این تعظیم شعائر الهی بر اساس قلب های پاک و پرهیزگار است.
وی تاکید کرد: بنابر این باید تلاش کنیم که از آلودگی، شرک و رفتار ناشایست که با تقوا و عبادت همخوانی ندارد، دور شویم، لذا کسانی که در فضای جشن های نیمه شعبان فعال اند، لازم است در مسیری حرکت کنند که شعائر الهی را ترویج دهند.
کارشناس مهدویت نکته سومی که باید در جشن های نیمه شعبان مورد توجه قرار گیرد را تعمیق باورها نام برد و اظهار کرد: لازم است، کسب معرفت به حضرت حجت (عج) و نزدیکی به ایشان مورد توجه قرار گیرد، زیرا که حضرت منجی(عج) برای نجات بشریت آمده اند، بنابر این، در جشن های نیمه شعبان راهی روشن به آینده باید ترسیم شود.
وی در ادامه ابراز کرد: منظور از آنکه گفته می شود، با ظهور حضرت حجت(عج) وضعیت زندگی مردم بهبود می یابد، تنها در بحث اقتصادی و مادی نیست، این یک بخش از کار است، وقتی از امید به آینده بحث می شود، این است که همه گره های زندگی مردم با دستان منجی موعود(عج) گشوده می شود و انسان ها از بسیاری از مشکلات رهایی می یابند، چون امام زمان (عج) واسطه عرش و فرش هستند و هدف از ظهور حضرت حجت(عج) این است که حکومت عدل الهی به سمت تکامل خواهی و سعادت پیش رود و در فضایی که سرور و عشق ورزی به حصاحب الزمان(عج) در نقطه اوج است، فضایی برای سوق انسان ها به سوی کمال و مقام مقرب الهی فراهم شود.
کارشناس مهدوی در پایان بر لزوم ارائه سبک زندگی مورد رضایت قرآن و اهل بیت(ع) در فرصت ایام برگزاری جشن های نیمه شعبان تاکید و خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در مورد شعار سال یعنی «حمایت از کالای ایرانی»، می توان این موضوع را از منظر سبک زندگی منتظرانه و دینی مورد توجه قرار داد، زیرا که ایران ما کشور مهدوی است و به نام امام زمان(عج) شناخته می شود؛ لذا نمی توان کار حرام شرعی را انجام داد و ابراز ارادت به حضرت حجت(عج) داشت.
نظر شما