کتابخانه ها با سیستم آینده پژوهشی ذائقه سازی کنند

خبرگزاری شبستان:یک استاد دانشگاه گفت: وظیفه کتابخانه ها ایجاد ذائقه با سیستم آینده پژوهشی است. لازم است نیاز های مخاطبین محلی و ملی را شناسایی کرد و به آن پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، محسن زین العابدینی استاد دانشگاه در نشست سرای فرهیختگان که با عنوان" خدمات نوین کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی در عصر وب " برگزار شد گفت: کتابخانه به عنوان یک نهاد سنتی از قدیم بوده است.

 

وی افزود: نمی توان مسایل ریشه دار فرهنگی را حذف کرد اما کتابخانه در عصر دیجیتال به گونه ای دیگر تغییر شکل یافته است.



وی با بیان اینکه کتاب و کتابخانه حذف شدنی نیست گفت: کتابخانه به ما ارث رسیده است.این ارث نمی تواند مولد باشد. دنیای بشر هر لحظه تغییر می کند لازم است این ارث را روز آمد کنیم.



زین العابدینی تصریح کرد: باید نیازها و آسیب ها را شناخت و به آنان پاسخ داد.اولین مسئله که کتابخانه ها با آن مواجه هستند ذائقه سازی است. باید ذائقه های جدید را ایجاد کنیم.


وی ادامه داد: وظیفه ما ایجاد ذائقه با سیستم آینده پژوهشی است. لازم است نیاز های مخاطبین محلی و ملی را شناسایی کرد و به آن پاسخ داد.



این استاد دانشگاه تصریح کرد: سال هاست دنیا در مخاطب شناسی و ارایه عمومی کتاب ها پژوهش می‌کنند و ارایه خدمات می دهند. 



وی ادامه داد: بیشتر کشور های دنیا برای ارایه خدمات از ابزارهای دیجیتالی استفاده می کنند. در این کشور ها کتابخانه بدون حضور کتابدار وجود دارد.

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: برای اینکه کتابخانه خود پرداز داشته باشیم باید پردازش خوبی داشته باشیم و اطلاعات به درستی پردازش شود.



وی با اشاره به سلف سرویس اطلاعات گفت: باید کتابخانه ها خدمات اطلاعاتی که ارایه می دهند بدون حضور در محل باشد و به صورت دیجیتالی صورت گیرد.



زین العابدینی بیان کرد: برخی از کاربران شبکه های اجتماعی مجموعه سازی و سازماندهی اطلاعات می کنند برای نمونه از سوژه عکس می گیرند، تاریخ می زنند و از محتوای آن می نویسند. هنر ما این است که از توانایی این کاربران استفاده کنیم.

کد خبر 703327

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha