به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست تخصصی «راهکارهای جدید چاپ و صحافی در صنعت نشر امروز» عصر سه شنبه 18 اردبهشت با حضور دکتر علیرضا هاشمی مدیر انتشارات ایران فردا، علی واضحی، مدیر شرکت راهکار برگ بهشت و جلال ذکایی، مدیر کل اسبق چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار فرهنگوران سرای اهل قلم برگزار شد.
در این نشست، جلال ذکایی، مدیر کل اسبق چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: صنعت نشر در حال حاضر در دنیا دچار پیچیدگی هایی شده است که این پیچیدگی هایی که امروز شاهد آن هستیم یک بخشش مربوط به مشکلات اقتصادی و در مضیقه قرار گرفتن وضعیت ناشران است که آنها را ناگزیر می کند که اقتصادی تر برخورد کنند و سلیقه مخاطب را در نظر نگیرند؛ اتفاق دیگر در ایران تنوع سلیقه مخاطب است، مخاطب هر چیزی را از ما نمی پذیرد، یک بخش محتو است و یک بخش نحوه ارایه محتواست که باید بتواند برای مخاطب جاذبه لازم را داشته باشد.
وی تعدد عناوین کتاب در ایران را هم یکی از اتفاقات در صنعت چاپ و نشر می داند و می گوید: حجم کتاب هایی که تولید می شود متناسب با جمعیت 80 میلیونی ایران نیست هر چقدر جمعیت بالاتر می رود تیراژ کتاب پایین تر می آید که باید سیاستگذاران چاپ و نشر به آن بیشتر توجه کنند.
ذکایی اظهار کرد: تکنولوژی های مختلفی امروز در تولید و چاپ کتاب آمده است که در راستای اقتصاد نشر و برای جذب مخاطب است؛ حضور رقبای دیگر در کنار صنعت نشر مثل نشر الکترونیک، دیجیتال و کتاب گویا جدی است، اگر صنعت نشر می خواهد همچنان فعالیت داشته باشد باید به این تکنولوژی ها هم توجه داشته باشد.
این مسئول سابق در صنعت چاپ و نشر کشور با تاکید بر ضروری بودن آموزش در حوزه چاپ و نشر گفت: چیزی که متاسفانه در ایران شاهد آن هستیم فقدان آموزش چاپ و نشر است ما در عرصه نشر امکان آموزش روشمند برای ناشران را نداریم متاسفانه در کشور ما آمورش دانشگاهی در حد کاردانی هم در رشته چاپ و نشر وجود ندارند عموم ناشران هم از طریق آزمون و خطا کار را یاد می گیرند.
وی تاکید کرد: ما ناگزیر هستیم تکنولوژی های روز در عرصه صنعت نشر را یاد بگیریم اگر می خواهیم در این صنعت بمانیم؛ باید با استفاده از نیروهای کارآزموده این خلا را جبران کنیم؛ در حوزه نشر نیاز به یک رشته آموزشی داریم رشته ای که آموزش نشر حرفه ای را یاد بدهد.
وی تاکید کرد: باید این فرهنگ را در بین ناشران کتاب و مطبوعات راه بیندازیم که استفاده از مواد لوکس درست نیست، استفاده از تکنولوژی مناسب با نیاز بازار باید صورت بگیرد.
نظر شما