خبرگزاری شبستان _ چهارمحال و بختیاری
در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان، ماه مهمانی خدا قرار داریم و بی شک برای ورود به این ماه بزرگ باید با فراهم کردن شرایط و امکانات لازم، خود را مهیای ورود به این ماه کنیم.
دهه آخر ماه شعبان 17 تا 26 اردیبهشت ماه جاری با عنوان دهه تکریم و غبارروبی مساجد نامگذاری شده است و همه ساله مردم مسلمان یکدست شیعه چهارمحال و بختیاری با شست و شو و عطرافشانی مساجد خود را مهیای ورود به ماه مبارک رمضان می کنند.
خداوند در آیاتی از قرآن کریم به حضرت ابراهیم(علیه السلام) و مومنان سفارش به تطهیر مساجد کرده است و خوشبختانه این امر در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به عنوان سنتی حسنه اجرا می شود.
آنچه همه ساله در دهه غبارروبی مساجد در استان برای استقبال از ضیافت الهی انجام گرفته نشان دهنده حضور پرشور اعضای کانونهای مساجد، گروه های مردمی، تشکل های دینی و اقشار مختلف جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان است.
مسجد سنگر خداپرستان خداجو باید پاکیزه باشد و در آن تلاش برای پاکیزگی و طهارت جسم و جان به عنوان یک حرکت بی وقفه ادامه یابد. وقتی فضای مسجد پاکیزه و جذاب باشد تمایل به حضور در مساجد، این سنگرهای خداپرستی فزونی می یابد.
غبارروبی و پاکیزه کردن مساجد در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان، بهانه خوبی برای رهایی از گناهان و آلودگی های باطن است چراکه سزاوار است پاک و طاهر به مهمانی خالق هستی برویم و به دور از هرگونه آلودگی و گناه به غبارروبی دیوارها و چلچراغ های مسجد، شستن فرش ها و حیاط مسجد و گردگیری محراب و منبر بپردازیم که اینها همه و همه شست و شویی در دریای بیکران مغفرت الهی برای گام برداشتن به سوی مهمانی خدا است.
استشمام بوی خوش، لذت بخش و روح افزاست و هر عنصر خوشبو حکایت از زیبایی، لطافت و پاکیزگی داشته و طبع انسان را به سوی خود جذب می کند. مسجد به عنوان کانون عبادت و تقوا باید علاوه بر جذابیت های معنوی از جذابیت های ظاهری نیز برخوردار باشد از همین رو مساجد که پایگاه های زمینی توحید و متعلق به خداوند عالم آرا و خالق هستی هستند باید از سیمایی در خور صاحب خانه برخوردار گردند. عطرآگین و خوش بو کردن مساجد در کنار غبارروبی آنها، یکی از آئین های شایسته تکریم در فرهنگ دینی و اخلاقی است.
حجت الاسلام علیرضا ملک محمدی، مسئول امور مساجد چهارمحال و بختیاری با اشاره به غبارروبی و عطرافشانی مساجد استان در آستانه ماه مبارک رمضان اظهار کرد: یک هزار مسجد و 400 حسینیه در استان وجود دارد که توصیه می شود همه این مساجد و اماکن دینی با هماهنگی ستادهای هماهنگی مساجد غبارروبی و عطرافشانی شوند.
وی افزود: سیاست امسال برای غبارروبی و عطرافشانی مساجد به این شکل است که مساجد هریک از شهرستان های نه گانه در یکی از ایام دهه تکریم و غبارروبی مساجد به صورت فراگیر غبارروبی شوند.
مسئول امور مساجد چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: برنامه ریزی در این خصوص بر عهده مسئولان ستادهای هماهنگی مساجد گذاشته شده است و انتظار می رود امسال شاهد حرکت گسترده و پرشور مردمی برای غبارروبی مساجد استان باشیم.
حجت الاسلام ملک محمدی افزود: هماهنگی های خوبی بین نهادهای متولی از جمله تبلیغات اسلامی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، دارالقرآن و کانون های مساجد برقرار است و از تک روی ها در این خصوص جلوگیری شده است.
وی در ادامه بر فراهم سازی زمینه جذب جوانان و نوجوانان به مساجد در ماه مبارک رمضان تاکید کرد و گفت: ماه رمضان فرصت مناسبی برای حضور جوانان و نوجوانان در مساجد است و باید از جذابیت های این ماه برای رونق بخشی و آبادانی مساجد بیش از پیش بهره گرفت.
مسئول امور مساجد چهارمحال و بختیاری افزود: در همین راستا طرح پیوند جوانان و نوجوانان با مسجد در حال اجرایی شدن است و تاکنون نتایج مطلوبی به دنبال داشته است.
وی همچنین از ابلاغ آئین نامه جدید تشکیل هیئت امنای مساجد و حسینیه ها در استان خبر داد و گفت: بر اساس این آئین نامه جدید هیئت امنای مساجد با محوریت امام جماعت اعم از افراد حقیقی و حقوقی تشکیل می شود.
حجت الاسلام مراد یوسفی، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد چهارمحال و بختیاری نیز از غبارروبی 400 مسجد به همت اعضای این کانون در استان خبر داد و گفت: اعضای کانون های مساجد همواره در مناسبت های دینی و مذهبی پیشرو هستند و رسالت خود را در این خصوص بخوبی انجام می دهند.
به گفته وی، فضاسازی و آراسته سازی محیط داخلی و بیرونی مساجد، نظافت و شست و شوی مساجد و نصب ادعیه ماه مبارک از دیگر برنامه های اعضای کانونهای فرهنگی هنری مساجد برای استقبال از ماه مبارک رمضان است.
مسئول دبیرخانه کانون های مساجد چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: حضور ائمه جماعات و اهالی مساجد در نمازهای جمعه، برگزاری همایش بانوان مسجد، برگزاری کرسی تلاوت در مساجد و برگزاری دهه تکریم از دیگر برنامه های این نهاد است.
حجت الاسلام جعفر مرتضوی، مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: تلاش ما بر این است تا ضمن همکاری در آماده سازی مساجد و حسینیه های برای ورود به ماه مبارک رمضان بتوان با اعزام مبلغ به نقاط شهری و روستایی فضای معنوی خوبی در این ایام فراهم کنیم.
وی افزود: بیش از یک هزار مبلغ و مبلغه به منظور بازگو کردن احکام دین، برپایی نماز جماعت و ترویج معارف و آموزه های دین اسلام به مناطق مختلف استان اعزام می شوند.
گزارش: سجاد عباسی
نظر شما