ارائه استفساریه برای افزایش حقوق کارمندان

خبرگزاری شبستان: رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به ارائه استفساریه برای افزایش حقوق کارمندان گفت: درباره افزایش حقوق کارمندان در دولت نوعی نامهربانی یا توجه نکردن به تفاهم با­ مجلس یا برداشت دیگر از متن قانون بودجه انجام شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از صداوسیما، غلامرضا تاجگردون، رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: آنچه که در مجلس تصویب شد افزایش 20 درصدی کف حقوق کارمندان بود و­برای بقیه حقوق ها به روش پلکانی افزایش می یافت اما­اکنون دولت افزایش حقوق را بین 12 تا 6 درصد اعمال کرده است. هرچه با دولت گفتگو می کنیم نمی پذیرد و پاسخ جدی نمی ­دهد.

 

تاجگردون افزود: مجبور هستیم نظر استفساریه را برای افزایش حقوق کارمندان به صحن علنی مجلس ارائه دهیم و آن را به قانون تبدیل کنیم. با توجه به اینکه شکاف جدی بین پاداش بازنشستگان وجود داشت که باید حل می شد در سال 97 سقف پاداش را حدود 280 میلیون تومان قرار دادیم اما افرادی که حقوق آنها بالای 8 میلیون تومان بود بر این اساس ضرر می کردند.

 

تاجگردون افزود: 987 نفر در دستگاه ها و شرکت های دولتی و بانک ها پاداش بازنشستگی بیش از 400 میلیون تومان گرفته و آخر سال 96 خود را بازنشست کرده اند. 200 نفر از این افراد بیش از 600 میلیون تومان پاداش گرفته اند و فردی نیز یک میلیارد و 280 میلیون تومان پاداش گرفته است.

 

رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: 14 نفر از کسانی که بیش از 400 میلیون تومان پاداش گرفته اند و خود را در سال 96 بازنشسته کرده اند امسال دوباره به کار بازگشته اند. از دولت خواسته ایم این افراد که سطح ­آنها معاون وزیر است از سیستم دولتی کنار بگذارد­و در بخش خصوصی به کار گرفته شوند.

 

تاجگردون افزود: در نشستی که با معاون اول رئیس جمهور درباره قیمت ارز داشتیم وی اتفاقات بازار ارز را شفاف و در گزارش کاملی ارائه کرد اما دولت هنوز نتوانسته است درباره برخی موضوعات تصمیم بگیرد که یکی از دلایل آن ورود دیر هنگام دولت به این مسئله بوده است.

 

وی با بیان اینکه نبود تعادل در عرضه و تقاضا قیمت ارز را افزایش داد اضافه کرد: رشد اقتصادی و افزایش خروج سرمایه های ارزی نیز از دلایل افزایش قیمت ارز است.

 

رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: ارز 4 هزار و 200 تومانی توان پوشش نیاز کل بازار را ندارد که این موضوع باید برای جلوگیری از زیان بخش های مختلف تولید مدیریت شود. سال گذشته برای دانشجویانی که خارج از کشور درس می خوانند حدود 30 میلیارد دلار ارز از کشور خارج شده است که دولت باید فکری برای این مسئله بکند.

 

تاجگردون افزود: دولت باید ما به تفاوت ارزش دلاری که به قیمت 4 هزار و 200 تومان به صادرکننده می دهد به وی پرداخت کند تا صادر کننده از روش های دیگر برای دستیابی به دلار نرخ بازار استفاده نکند. دوران سختی را پیش رو نداریم و این دوران را پشت سر گذاشته ایم اما دولت نباید مسائل را درباره ارز از مجلس پنهان کند. برای بهبود بخش تولید نیز باید مقداری تورم افزایش یابد.

 

هادی قوامی نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه نیز در این برنامه گفت: نرخ ارز اکنون پایین تر از نرخ تعادلی است بنابراین نمی تواند برخی درخواست ها را برای دریافت ارز به نرخ دولتی پاسخ دهد و مشکل ایجاد می کند. ما می خواهیم نرخ 4 هزار و 200 تومان ثابت بماند و دولت باید بازار متشکل میانی را برای تثبیت این نرخ ایجاد کند.

 

وی با بیان اینکه نوسانات قیمت ارز ریسک سرمایه گذاری خارجی در کشور را افزایش می دهد، گفت: دولت باید سیاست مدیریت و کاهش تقاضای ارز داشته باشد. در سال گذشته یک میلیارد و 400 میلیون یورو تقاضای دولت برای ارز خرید 10 قلم کالایی بوده است که نمونه آن در داخل تولید می شود. باید برای کاهش تقاضای ارز این گونه موارد متوقف شود.

 

قوامی افزود: بر اساس آمار مرکز آمار ایران از سال 83 تاکنون وضع اشتغال روبه بهبود است اما تعداد کارفرماها از یک میلیون و 233 هزار نفر به 812 هزار نفر کاهش یافته است و این نشان می دهد نتوانسته ایم شرایط محیطی را برای تولید کننده و کارفرماها ایجاد کنیم.

 

وی گفت: باید برخی تقاضاهای دولت و مردم برای افزایش درآمدهای داخلی و کاهش نیاز به ارز به سمت کالاهای ایرانی سوق یابد. ناچاریم برای بهبود شرایط تولید کنندگان مقداری تورم را بپذیریم.

 

وی گفت: گزارش تفریغ­ بودجه دیوان محاسبات درست بوده و 17 هزار میلیارد تومان از درآمد دولت به خزانه واریز نشده است. این موضوع موجب کاهش تخصیص اعتبارات عمرانی در سال 95 شد.

کد خبر 705213

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha