دور زدن تحریم ها نیازمند توجه به آثار ادبی و هنری به عنوان مزیت های رقابتی ماست

خبرگزاری شبستان: حسینی گفت: تدوین استراتژیک مالکیت ادبی و هنری اگرچه به تنهایی مثمر ثمر نیست ولی بی تردید با نشان دادن مسیر حرکت فرهنگ و هنر تا حدود قابل توجهی کشور را در پیمایش مسیر توسعه یاری خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، هشتمین همایش ملی مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط با موضوع استراتژی ملی مالکیت ادبی و هنری امروز 25 شهریور در باغ موزه دفاع مقدس در حال برگزاری است.

 

سیدهادی حسینی، معاون حقوقی امور مجلس و استان های وزارت ارشاد در سخنانی در این همایش گفت: امروز شرایط کشور ما به گونه ای است که ناگزیر به بازگشت به خویشتن خویش شده ایم. ناچاریم برای دور زدن و به زانو درآوردن تحریم های ناجوانمردانه ای که علیه کشورمان اعمال می شود و تولید را در برخی بخش ها با مشکل و دادوستدهای معمول فراسرزمینی و با دشواری مواجه ساخته به مزیت های رقابتی مان که هیچ تحریمی نمی تواند به آن لطمه وارد سازد بیش از پیش توجه کنیم.

 

وی افزود: ما به جز منابع طبیعی که به کشور ما از سوی خداوند ارزانی شده مواهب و نعمات ناملموس دیگری داریم که در گذر زمان و در زیر سایه و سیطره بشکه های نفت و لوله های گاز کمر خم کرده اند. یادمان رفته که ایران را اگر مرز پرگوهر می دانند این گوهر صرفا نفت و گاز نیست. گوهر واقعی ایران سرزمین مردمان خوش ذوق و صاحب قریحه آن هستند که در جای جای این سرزمین هنردوست و هنرمندپرور زاینده و خالق آثار بکر و هنری طراز اولی هستند که در تمام دنیا زبانزد عام و خاص بوده و هست.

 

حسینی تاکید کرد: در این وضعیت ویژه ای که کشورمان دارد توجه ویژه تر به فرهنگ از نظر ما علاج درد است. توسعه همه جانبه بسان پازلی با قطعات کوچک و بزرگ به سلامت و قرارگیری صحیح هر یک از قطعات نهایتا موجب تکمیل آن و دستیابی به هدف اصلی می شود. شک نداریم که فرهنگ و هنر از قطعات اصلی این پازل است به نحوی که هدایت آن به مسیر درست مسیر سایر بخش ها را هم مشخص می سازد.

 

معاون حقوقی امور مجلس و استان های وزیر ارشاد در ادامه بیان کرد: از نظر ما که خادم بخش فرهنگ هستیم و از گذشته تا به امروز دوستدار فرهنگ و هنر بوده ایم فرهنگ و هنر ایرانی و آثار ادبی هنری پدیدآمده توسط هنرمندان این مرزوبوم جزو مزیت های رقابتی غیرقابل انکار کشور است که هیچ تحریمی یارای مقابله با آن را ندارد چرا که فکر و خلاقیت را نمی توان به قید و بند کشید. فکر که چه بخواهی چه نخواهی کاری را می کند که می خواهد و تبعات و آثار خود را بر جای می گذارد.

 

وی گفت: بارها گفته اند و شنیده ایم که هنر زبان مشترک انسان هاست و مرگ نمی شناسد بنابراین برای برون رفت از وضعیت ناهمگن تا شان و منزلت ایران و ایرانی دست به دامان هنر جهانشمول نشویم. ما در جهت کمک به بهبود وضع کشور بالاخص از حیث اقتصادی ناگزیریم که در تمام زمینه ها برنامه ریزی مدون داشته باشیم و نقشه راهی لازم داریم تا در این مسیر پرفراز و نشیب از مسیر اصلی منحرف نشویم.

 

وی توضیح داد: تدوین استراتژیک مالکیت ادبی و هنری اگرچه به تنهایی مثمر ثمر نیست ولی بی تردید با نشان دادن مسیر حرکت فرهنگ و هنر تا حدود قابل توجهی کشور را در پیمایش مسیر توسعه یاری خواهد کرد. برای تدوین این سند باید بدانیم فرصت هایمان چیست و چه مسایلی ما را تهدید می کنند.

 

وی با بیان اینکه در سالی که طبق فرمایش مقام معظم رهبری سال حمایت از تولید کالای ایرانی است باید اقتصاد کشور را با داشته هایمان رونق ببخشیم، گفت: امروز می توانیم روی محصولات و تولیدات فرهنگی کم نظیرمان مانور دهیم اما در ابتدا لازم است با یک برنامه ریزی مدون مرحله به مرحله این مسیر مشخص شود تا با رفتن به مسیرهای اشتباه از رسیدن به مقصد دور نشویم.

 

معاون حقوقی امور مجلس و استان های وزارت ارشاد اظهار کرد: مسلما در این شرایط تدوین استراتژی ملی حوزه حقوق مالکیت ادبی و هنری عاقلانه ترین موضوعی است که برای تمرکز و بحث در یک محفل علمی برگزیده شده اند اما این پایان کار نیست. بعد از پایان همایش باید برای عملیاتی کردن مباحث مطروحه و نتایج حاصل از آنها کمیته ای مرکب از متخصصان امر تشکیل شود و با استفاده از ماحصل همایش هشتم هرچه سریعتر یک نقشه راه برای این حوزه تدوین شود.

 

وی تاکید کرد: نکاتی که باید در تهیه این نقشه لحاظ شود تسهیل تجارت این محصولات در داخل کشور، پیش بینی راه هایی برای جذب سرمایه گذاری خارجی در حوزه فرهنگ و هنر، بازاریابی کارشناسانه این محصولات در خارج از کشور، کمک به تشکیل نهادهای صنفی و بازی دادن آنها در تنظیم سیاست ها و تدوین قوانین و مقررات حاکم بر فعالیتشان و مسایلی از این دست خواهد بود.باید از فرصت هایی که فضای مجازی در اختیار کسب و کارهای نوپا می گذارد به طور قانونی و چهارچوب مدار بهره گیری کنیم تا بتوانیم با استفاده از تمامی ظرفیت های موجود برای بهبود وضع اقتصادی کشور از یک سو و تعالی جایگاه آثار ادبی هنری از سوی دیگر گام برداریم.

 

 

 

کد خبر 705543

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha