به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، آیتالله علیاکبر رشاد رییس شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه در درس خارج فقه خود که در حوزه علمیه امام رضا(ع) برگزار شد، گفت: حضرت امیرمومنان امام علی(ع) از اینکه افرادی را پیدا نکردند که علوم سینه خود را به آنها القاء کنند بسیار تاسف میخورند.
وی افزود: حضرت به هر گروهی مینگریستند مشکل و عیبی داشتند، گروه اول هر چند باهوش و مستعد دریافت علمی معارف هستند اما به لحاظ نفسانی و روحانی مشکل دارند، آنها علم دین را ابزار دنیا کرده و از آن سوءاستفاده میکنند، با علم دین سراغ نعمات دنیا میروند که علیه بندگان و اولیاء الهی به کار بگیرند.
آیتالله رشاد، درباره دسته دوم، اظهار داشت: آنها برعکس گروه اول فاقد بینش و هوش لازم هستند، این دسته سلامت نفس دارند و منقاد حق هستند اما چون ساده لوح و فاقد بصیرت هستند همواره تحت تاثیر قرار میگیرند.
رییس شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه ادامه داد: خطر دسته دوم کمتر از خطر دسته اول نیست اما دسته اول چون دنیاطلب هستند دین را وسیله رسیدن به دنیا قرار میدهند.
وی افزود: دسته دوم بهره هوشی بالایی ندارند و ساده لوح هستند و بصیرت ندارند، ممکن است انسان با استعداد و درسخوانی بوده باشد اما چون فاقد بصیرت و ساده لوح هستند برای دین بسیار زیانبار و خسارتآفرین هستند، در تاریخ شیعه بودند کسانی که باهوش بودند و آن را در خدمت دنیا قرار داده و به دین ضربه زدند و هم کسانی را که فاقد ذکاوت و هوش بودند به رغم فراگیری علم فریب خوردند و به لحاظ فریب خوردگی به دین ضربه زدند.
آیتالله رشاد، با اشاره به کتاب منصوب به محدث نوری در مساله تحریف قرآن، گفت: لطمهای که این کتاب در طول صد سال به شیعه زده و بار پاسخ آن در قبال عامه و خاصه سنگین بوده است، او صرفا محدثی بوده که به احادیث اشراف داشته و مستدرک وسایل نوشته کتاب استاد خود را کامل کرده و مستدرک او به لحاظ کمی از اصل وسایل کم نیست اما نفوذ جریانهای منحرف از طریق سفارت انگلستان اثر گذاشته و ایشان چنین کتابی نوشتند که معزلی برای شیعه شده است که ما مجبورریم پاسخ دهیم که قائل به تحریف کتاب الهی نیستیم، این است که ممکن است گاهی بزرگانی که باهوش نباشند به مکتب اهلبیت(ع) خسارت بزنند.
رییس شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه با بیان اینکه باهوشهایی که دین را در خدمت دنیا قرار میدهند و کم هوشهایی که با بیبصیرتی فریب میخورند هیچ کدام برای انتقال معارف دین به کار نمیآیند، گفت: طلبه باید باهوش و با استعداد و سلامت نفس داشته باشد که دین را به درستی منتقل کند.
وی درباره گروه سومی هم هستند که اعم باهوش یا کم هوش در قبال لذت و شهوت اسیر هستند، بیان داشت: این افراد هم به دین صدمه میزنند و لیاقت فراگیری علوم و معارف دین را ندارند.
آیتالله رشاد با اشاره به اینکه گروه چهارمی هم هستند که ذخیره کنندگان اموال دنیا هستند، گفت: جمع آوری اموال در ظاهر تنافی و تعارضی با کسب معارف ندارد، اما کسانی که تعالیم الهی را دریافت کرده باشد و در جامعه به عالم دین شناخته شود و وقتی مرفه شود وجود او همچون گروههای دیگر مضر است.
وی افزود: زهد شرط توفیق است و نفس اینکه عالم مشغول جمع و ذخیرهسازی باشد محل اشکال است چراکه راهبر دینی باید از شهوت و ثروت هر دو فاصله بگیرد، آنها مثل چارپایانی هستند در هر فصلی به شهوترانی و چریدن مشغول هستند آنها شایستگی راهبری دینی را ندارند اینگونه معارف نابود میشود وقتی حاملان آن میمیرند علم هم از بین میرود.
نظر شما