به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، قزلی در این مراسم با یادآوری آوازه شهر نیشابور گفت: ما ایرانیان در دنیا به فرهنگ و هنر و ادبیات شهره هستیم و هر کدام از شهرهایمان به نامی معروف است. در این بین، شهر زیبای نیشابور را به عطار و خیام میشناند؛ یعنی نیشابور هم مثل شیراز با هویت ادبی شناخته میشود. شهری که جنگ و ویرانیهای بسیاری را به خود دیده است که نمونه بارز آن لشگرکشیهای مغولان بوده، ولی هربار ققنوسوار سرزنده و سرفرازتر از قبل، ساخته شده است.
وی با تاکید بر اینکه تا بحال آنچنان که شایسته است به بزرگان این شهر پرداخته نشده است گفت: نام نیشابور، عطار، خیام در جهان نامی آشناست. در این بین، خیام را بیشتر به رباعیهایش میشناسند تا موفقیتهای بینظیرش در کشف و حل مسائل ریاضی و ستارهشناسی. از طرفی خیام و رباعیاتش در آثار بزرگ کلاسیک جهان جایگاه ویژه ای دارد و شخصیتهای بزرگ ادبیات جهان در وصف خیام، سخن گفتهاند. چیزی که ما ایرانیان کمتر به آن پرداختهایم.
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی در ادامه صحبتهایش دو پیشنهاد مطرح کرد و گفت: امروز شایسته است نیشابور به جوهره هویتی خودش یعنی ادبیات بازگردد و چون ظرفیت آن را دارد که تبدیل به قطب ادبیات عرفانی و حکمی ایران و جهان شود، با تاسیس دانشکده بینالمللی ادبیات و کتابخانههای مجهز زبان فارسی، میزبان فارسیپژوهان جهان در این شهر باشیم.
وی ادامه داد: خانه امینالاسلامیهای نیشابور ظرفیت آن را دارد تا تبدیل به موزه استاد شفیعی کدکنی شود تا هر چه بیشتر شخصیت علمی این مرد بزرگ را بشناسیم.
یادآور میشود، روز 28 اردیبهشت به نام حکیم ابوالفتح عمربن ابراهیم الخیامی مشهور به خیام، فیلسوف، ریاضیدان، منجم و شاعر، روز بزرگداشت «خیام» نامگذاری شده است.
نظر شما