خبرگزاری شبستان- رشت، ایجاد فضای شادی بخش در مدارس یکی از ضرورت های امروزی برای کودکانی است که به دور از هیاهوی کودکانه گذشته های نه چندان دور در آپارتمان های کوچک شهری زندگی می کنند.
کودکان باید در فضایی با نشاط به تحصیل بپردازند تا بتوان نیروهایی کیفی را برای این کشور تعلیم داده و تربیت کرد، جذاب سازی و بانشاط کردن فضای مدارس امروزه باید یکی از برنامه های جدی و مورد توجه باشد، زیرا مدرسه یک ماشین یا کارخانه نیست بلکه دارای روح است و باید شرایطی را در مدرسه ایجاد کرد تا روح پرورش یافته و نشاط تولید کند.
نشاط و شادابی در مدرسه باعث رشد و تکامل همه ابعاد وجودی شده و سلامت روحی، روانی و جسمانی کودک را تامین می کند. کودک باید ابتدا از درونش احساس شادمانی داشته باشد و این احساس شادمانی همان حس رضایت از زندگی است که باید در تمامی ابعاد وجودش رخنه کند.
در این راستان طرح کانون مدرسه به همت وازرت آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در برخی از مدارس استان در حال اجراست تا دانش آموزان را در محیطی شاد به فراگیری علم سوق دهد.
کانون مدرسه یک طرح ملی شناخته شده در سراسر کشور است که آموزش را با چاشنی سرگرمی همراه کرده تا دانش آموزان را در مسیر علم قرار دهد.
اسفندیار ضیایی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان با اشاره به اینکه طرح کانون مدرسه یک طرح ملی است که با همکاری وزارت آموزش و پرورش در مدارس استان اجرا می شود افزود: کانون - مدرسه طرحی است که به منظور بهره مندی عموم دانش آموزان مدارس از ظرفیت های موجود در مراکز فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری اجرا می شود.
وی با بیان اینکه طرح مذکور در سال های 79 تا 81 و 87 تا 90 در سراسر کشور اجرا شد اذعان کرد: دانش آموزان در قالب این طرح به مراکز کانون آمده و با روش های رایج یادگیری در کانون آشنا می شوند.
ضیایی ادامه داد: 71 مدرسه در سراسر استان تحت پوشش طرح کانون مدرسه قرار دارند که از این تعداد 11 مدرسه در نواحی یک و دو شهرستان رشت قرار دارد.
وی با بیان اینکه این طرح ویژه پایه دوم تا ششم ابتدایی است اظهار کرد: 6 هزار دانش آموز گیلانی در مدارس استان طرح کانون مدرسه را تجربه می کنند.
مدیرکل کانون پرورش فکری گیلان با اشاره به حضور 140 نفر از مربیان کانون در مدارس استان جهت اجرای طرح مذکور گفت: در مجموع 32 مرکز کانون پرورش فکری استان شامل 23 مرکز ثابت یک نوبته، هشت مرکز ثابت دو نوبته و یک مرکز سیار روستایی در آستارا اجرا کننده طرح هستند.
وی با بیان اینکه دانش آموزان ابتدایی در قالب یک برنامه مشخص و هدفمند در کانون پرورش فکری حضور می یابند تصریح کرد: این حضور موجب آشنایی کودکان با برنامه های متنوع و جذاب به سبک و شیوه نوین خواهد شد.
ضیایی اضافه کرد: علاوه بر حضور دانش آموزان در مراکز کانون، مربیان کانون نیز در مدارس حضور یافته و عهده دار کلاس های ادبیات، انشا و هنر می شوند.
وی به تدوین کتب درسی جهت اجرای طرح اشاره و بیان کرد: مربیان کانون با توجه به این کتب و با اجرای برنامههای متنوع و جذاب فرهنگی هنری به سبک و شیوهای نوین چون کاردستی، نمایش خلاق و غیره به تدریس مباحث علمی پرداخته تا ساعاتی شیرین در کسب علم فراهم کنند.
مدیرکل کانون پرورش فکری گیلان بهره مندی از توانمندی های متخصصین در بخش ادبی و هنری مدارس و پرورش استعدادهای کودکان را از اهداف طرح برشمرد و اذعان کرد: ایجاد خلاقیت، نوآوری و کسب مهارت های فردی و اجتماعی دانش آموزان، اُنس دانش آموزان با مطالعه و کتاب خوانی و پرورش قوه تفکر، لذت بخش کردن محیط یادگیری و استفاده از سبک های متنوع یادگیری با آموزش های غیرمستقیم از اهداف اجرای طرح کانون مدرسه است.
وی با بیان اینکه این طرح با موافقت معلمان در مدارسی که اعلام آمادگی کنند اجرا می شود تصریح کرد: دانش آموزان در قالب این طرح با مهارتهای زندگی آشنا می شوند.
ضیایی با اشاره به استقبال خوب دانش آموزان از طرح مذکور خاطرنشان کرد: طبق ارزیابی های انجام شده، این طرح باعث افزایش رغبت دانش آموزان به کتاب و کتابخوانی شده و با اقبال معلمان و مدیران مدارس شرکت کننده در طرح مواجه شده است.
باید «شوق زندگی کردن را به دانش آموزان بياموزيم» پس بايد معتقد باشيم که در حقيقت رشد پايدار ما در گرو شادی پايدار است و اين شادی بايد در مدارس ايجاد و مديريت شود زیرا در مدرسه پویا، امید به زندگی، موفقیت و کنجکاوی، شادی و طراوت تحصیلی، برانگیزنده و تحقق دهنده استعدادها و نیازهای فطری و مقتضیات دانش آموزان است.
نظر شما