حسین صادقی، استاد دانشگاه و کارشناس حقوقی مسایل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره ی موانع حمایت از کسب و کار داخلی گفت: یکی از مشکلات اساسی توسعه کسب و کار ها، مقررات زاید و دست و پا گیر به ویژه در بخش مجوز ها است.
وی افزود: قوانین خوبی نیز داریم که می توان به اجرای اصل 44 ماده هفت، رفع موانع تولید، قانون مستمر محیط کسب و کار احکام قانون برنامه اشاره کرد اما خیلی از این قوانین اجرا نشده است متاسفانه برای کسب و کارها گرفتاری ایجاد کرده است.
صادقی ادامه داد: بایدشناسایی قوانین مزاحم صورت گیرد و تسهیل و روان سازی در کسب و کار انجام گیرد. کشورهای سنگاپور، کره و مالزی این کار را انجام داده اند. بانک جهانی دارای شاخص هایی برای کسب و کار است که یکی از شاخص های مهم آن حقوقی است، متاسفانه در ایران قوانین دارای سهولت نیست.
این استاد دانشگاه ادامه داد: اقتصاد کشور به سمت صنایع بزرگ نرفته است اگر اقتصادصنایع بزرگ هم داریم با شکست مواجه شده است همانند خودرو سازی. باید در اقتصاد به سمت کسب و کار کوچک برویم، کاری که کشوریی همانند آمریکا انجام داده است.
صادقی تصریح کرد: ممکن است کسب و کار کوچک و متوسط در ابتدا با شکست مواجه شوند اما آنچه باقی می ماند موجب توسعه اقتصادی می شود.
این کارشناس حقوقی گفت: اگر تمرکز بر روی صادرات باشد، موفقتر می شویم. در حوزه فناوری،آی تی و بسترهایی که آن فراهم کرده است، ظرفیت های زیادی داریم.خیلی از جوانان با دست خالی در حوزه آی تی آغاز به کار کردند چون این حوزه هزینه ها را پایین می آورد، موفقیت بیشترداشته اند. اگر مقررات هزینه ایجاد نکند بهتر می توان در این حوزه توسعه یافت.
وی تاکید کرد: اگر در کسب و کار کوچک شاهد هزینه هستیم به دلیل مقررات اشتباه، غیرشفاف و پیچیده است.خیلی از کسب و کارهای اینترنتی اگر توسعه یابند تاثیر زیادی در توسعه اقتصاد کشور دارند.
نظر شما