تنش آبی در هرمزگان/بندرعباس با کمبود روزانه ۸۰۰ لیتر در ثانیه آب شرب روبروست

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری هرمزگان با بیان اینکه در شرایط فعلی برای تامین حداقل نیاز آب مردم بندرعباس به ۲ هزار و ۵۵۰ لیتر آب در روز نیاز است، گفت: هم اکنون ۸۰۰ لیتر در ثانیه کمبود آب برای تامین آب بندرعباس وجود دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، مهندس امین قصمی در نشست با خبرنگاران به تشریح وضعیت تنش آب در استان هرمزگان پرداخت و با اذعان به اینکه وضعیت کنونی منابع آب در این استان بی سابقه بوده است، تصریح کرد: بیش از 90 درصد حجم ورودی سدهای «میناب» و «شمیل و نیان» کاهش یافته است و هم اینک هیچ گونه حجم آب مفیدی در پشت این دو سد وجود ندارد و آب آنها به سطح مرده رسیده است.

 

وی نیاز ماهیانه آب شرب در بندرعباس را شش میلیون متر مکعب اعلام کرد و افزود: با توجه به خشکسالی های مستمر و وضعیت آب های سطحی(سدها) و زیر سطحی(چاه ها) در استان هرمزگان، چاره ای جز مدیریت مصرف و حرکت به سمت منابع جدید آبی از جمله آبشیرین کن ها وجود ندارد.

 

مهندس قصمی از تغییر رفتار در بین مشترکین در جهت مصرف بهینه به عنوان مهمترین راهکار برون رفت از تنش آبی نام برد و عنوان کرد: تغییر در رفتار با کنترل دستگاه های اجرایی امکانپذیر نخواهد شد و اگر رفتار مشترکین همانند گذشته باشد قطعا در تابستان 97 با چالش جدی در تامین آب استان به ویژه شهر بندرعباس مواجه خواهیم شد.

 

وی افزود: در شرایط فعلی برای تامین حداقل نیاز آب مردم بندرعباس به 2 هزار و 550 لیتر آب در روز نیاز است که در حال حاضر هزار و 700 لیتر آن توسط آب منطقه ای تامین می شود.

 

مدیرعامل آبفای هرمزگان با بیان این خبر که هم اکنون 800 لیتر در ثانیه کمبود آب برای تامین آب بندرعباس وجود دارد، اظهار کرد: شهر بندرعباس امروز نسبت به زمان مشابه سال قبل 400 لیتر در ثانیه کمبود آب دارد.

 

صنایع غرب بندرعباس آب مصرفی خود را از طریق نصب آبشیرین کن تامین می کنند

 

وی با ذکر این نکته که شرکت آب و فاضلاب شهری این کمبود را از محل حذف مراکز مصرفی که در اولویت قرار ندارند تامین می کند، تصریح کرد: در حال حاضر هیچ آبی در اختیار صنایع غرب بندرعباس قرار ندارد و صنایع آب مورد نیاز خود را از طریق نصب آبشیرین کن تامین می کند.

 

قصمی با یادآوری اینکه در حال حاضر همه روزه از ساعت 17 تا 19 تعدیل فشار در خطوط انتقال آب شهر بندرعباس صورت می گیرد تا آب به نقاط بالادست منتقل شود، گفت: هنوز در شهر بندرعباس طرح جیره بندی آب به جز در موارد خاص، اجرا نشده است و اگر مشترکین همکاری لازم را داشته باشند تابستان 97 را بدون بحران آب پشت سر خواهیم گذاشت.

 

۲۵ درصد از مشترکین شهر بندرعباس پر مصرف هستند

 

وی با بیان اینکه  25 درصد از مشترکین شهر بندرعباس  پرمصرف هستند، به تشریح چگونگی نصب دستگاه های کاهنده برای این مشترکین پرداخت و عنوان کرد: این دستگاه به قیمت 50 هزار تومان با اقساط دو ساله(ماهیانه کمتر از دوهزار تومان) توسط پیمانکار شرکت آب و فاضلاب نصب می شود و بین 20 تا 30 درصد از مصرف مشترکین را بدون اینکه مشکلی برای آنها ایجاد کند، کاهش می دهد.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری هرمزگان در ادامه ضمن انتقاد از عدم برنامه ریزی شهرداری بندرعباس برای جایگزینی منابع آبی برای مصارف فضای سبز، گفت: سال هاست که شرکت آب و فاضلاب از شهرداری بندرعباس خواسته است که برای آبیاری فضای سبز به دنبال منابع جایگزین باشد اما متاسفانه تا کنون 70 درصد از آبیاری فضای سبز(120 لیتر بر ثانیه) از شبکه آب شرب استفاده می شود.

 

آبیاری ۷۰ درصد از فضای سبز بندرعباس با آب شرب

 

وی با بیان اینکه حدود 72 درصد از آب شرب در بندرعباس در بخش خانگی(هزار و 700 لیتر بر ثانیه)، شش درصد در بخش دولتی و 7 درصد در بخش فضای سبز استفاده می شود، اظهار کرد: صورتحساب ماهیانه 70 درصد از مشترکین خانگی در بندرعباس زیر 7 هزار تومان است که از نظر ما این مشترکین مصرف بهینه دارند اما باید برای 25 درصد پرمصرف فرهنگ سازی مدیریت مصرف صورت پذیرد.

 

مهندس قصمی با اشاره به وجود هزار و 600 کیلومتر شبکه آبرسانی در شهر بندرعباس، تصریح کرد: براساس استاندارد باید هدر رفت شبکه آبرسانی نوساز 15 درصد باشد که هم اکنون هدر رفت آب در شبکه آبرسانی بندرعباس 19 و نیم درصد است درحالی که این رقم در کشور به 25 درصد می رسد.

 

۸۰ درصد از نیاز آبی بندرعباس تا ۲ سال آینده از طریق آبشیرین کن تامین خواهد شد

 

وی به اقدامات مدیریت عرضه در تامین منابع جایگزین نیز اشاره کرد و با بیان اینکه هرمزگان متنوع ترین منابع آبی(چاه، سد، خطوط انتقال، خط زیردریایی و آب شیرین کن را در اختیار دارد، گفت: فاز نخست آب شیرین کن بندرعباس با ظرفیت 23 لیتر 31 تیرماه سال جاری به بهره برداری می رسد و تا دو سال آینده(پایان 98) این آب شیرین کن به طور کامل وارد مدار خواهد شد و در مجموع 100 هزار متر مکعب آب تولید می کند و 50 درصد از نیاز آبی بندرعباس را تامین می کند.

 

قصمی افزود: 30 درصد از نیاز آبی بندرعباس نیز از محل آب شیرین کن بزرگی که برای انتقال آب به سایر استان های کویری در حال احداث است و تا دو سال آینده مورد بهره برداری قرار می گیرد، تامین خواهد شد.

 

وی، در بخش دیگری از سخنان خود سهم اعتبارات خشکسالی برای امسال را بسیار مناسب ارزیابی کرد و گفت: دولت سالانه 150 میلیارد تومان برای بخش آب شرب شهروندان هرمزگانی سوبسید پرداخت می کند.

 

تمامی خدمات آب و فاضلاب از ۱۷ خرداد غیرحضوری ارائه می شود

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری هرمزگان همچنین از راه اندازی میز خدمت و ارائه 23 نوع خدمات به جامعه هدف به صورت غیر حضوری در این شرکت خبرداد و بیان کرد: از 17 خرداد تمامی خدمات شرکت آب و فاضلاب شهری هرمزگان از طریق مجازی و کاملا غیر حضوری(اپلیکشن موبایلی، پورتال شرکت و دفتر پیشخوان) ارائه می شود.

 

 

 

 

 

کد خبر 706648

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha