انبیاء و شهدا پرچم دار صراط مستقیم هستند

خبرگزاری شبستان: امام جمعه زاهدان گفت: انبیاء، شهدا و علما، پیشتاز و پرچم دار صراط مستقیم هستند؛ باید با آوای فطرت و هدایت وحی صراط مستقیم را به خوبی به دست بیاوریم زیرا که ممکن در مسیر انحراف خودمان را به غلط در صراط مستقیم ببینیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زاهدان، آیت الله عباسعلی سلیمانی نماینده ولی فقیه و امام جمعه زاهدان شب گذشته(31 اردیبهشت) در دومین شب جلسه تفسیر قرآن کریم با موضوع سبک زندگی اسلامی بیان داشت: حضرت یونس علیه السلام نه با چهره گشاده از قومش جدا شد بلکه با حالت خشم، عصبانی و درشتی؛ سئوال این است که مگر پیامبران معصوم نیستند؛ درست است که عصمت از مقوله تشکیک است و درجات مختلف و متفاوت دارد اما همگان در این بخش از عصمت شریک هستند که مرتکب به حرام بین نمی شوند و واجب بین از این بزرگواران ترک نخواهد شد، ابدا و هرگز مرتکب اثم نمی شوند اما چون معصوم هستند تمام کارهای آنان دقیقا امضا شده باشد، نیست.

 

وی افزود: در رفتار پیامبران مشاهد می شود که ذات حق بخاطر ارتکاب پیامبر به آن عمل، پیامبر را تنبی می کرد؛ آدم ابوالبشر و حوای ام البشر مورد تنبی قرار گرفت.

 

امام جمعه زاهدان تاکید کرد: زندگی پیامبر یونس را مورد مطالعه قرار دادیم تا بفهمیم که همه ما در مظان لغزش هستیم؛ مسئولیت مطلق جز برای افراد خاص که به تعبیر قرآن می رسد به مقام والا و والایی برای دیگران مسئولیت نیست.

 

سلیمانی خاطرنشان کرد:حضرت یونس علیه السلام سالها در بین قومش جان کند، عمر سپری کرد و زحمت کشید و مردم را هدایت کرد ولی در گوش مردم فرو نرفت؛ اقتضادی طبیعی این حرکت این است حضرت یونس علیه السلام درگیر و غمگین شود و از مردم دل ببندد و به دنبال کار خودش برود؛ حضرت می دانست که قومش به خاطر این تخلف استحقاق عذاب را دارند؛ چه بسا در کوتاه ترین زمان عذاب الهی بر قوم او نازل می شود و او نمی خواست در محیط و مکانی که مورد عذاب خدا است حضور داشته باشد؛ هم قهر کردن او توجیه عقلانی دارد و هم گریختن و صحنه ترک کردن به خاطر آگاهی از عذاب بر قومش توجیه دارد؛ بر این اساس حرکت حضرت به شکل طبیعی زیر سئوال نیست اما از منزلت، عظمت و جایگاه یونس توقع دیگری می رفت؛ آنچه خدا از یونس می طلبید قهر کردن و فاصله گرفتن نبود در نتیجه خداوند حضرت یونس را تنبی کرد.

 

وی افزود: از یونس پیامبر توقع قهر کردن نبود از آدم ابوالبشر توقع حریص شدن نبود لذا تنبی شدند.

 

امام جمعه زاهدان یادآور شد: در سوره حمد دقیقا خط فکری خود را سیقلی می دهی و دقیقا به دنبال صراط مستقیم هستیم؛ کدام صراط مستقیم، صراطی که کشیده شده از آدم تا خاتم و از خاتم تا بقیه الله الا عظم(عج).

 

سلیمانی گفت: ما در قرآن با دو عنوان سبیل و صراط  روبه رو هستیم؛ در سوره حمد ما دنبال سبیل نیستیم دنبال صراط هستیم.

 

وی افزود: صراط با سبیل با هم تفاوت دارند؛ صراط اکثرا به معنای راه و شریعت خدا است اما سبیل ممکن راه خدا باشد و ممکن راه شیطان باشد؛ صراط همیشه مفرد است ولی سبیل همیشه فرد نیست و جمع بسته می شود؛ صراط کاربرد مشخص دارد اما سبیل کاربردهای گوناگون دارد؛ صراط در قالب مذکر می آید و مونث پذیر نیست ولی سبیل هم کاربرد برای مذکر و هم کاربرد برای مونث دارد.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان نمود: طبرسی فرمودند که صراط، راه آشکار و وسیع است و راغب اصفهانی می فرمایند راه راست است اما سبیل ائم از راست و راه چپ و ائم از راه آخرت و راه ماده است؛ همیشه سبیل معنای معنوی و آخروی و روحانی ندارد و گاهی مادی و دنیایی پیدا می کند و این در حالی است که صراط که همیشه معنای معنوی و ارزشی دارد.

 

سلیمانی یادآور شد: صراط فقط در راه یافتگی به کار گرفته می شود اما سبیل هم در راه یافتگی به کار گرفته می شود و هم در دور ماندن و دور شدن مصرف می شود.

 

 وی افزود: صراط فقط و فقط راه هدایت است اما سبیل ممکن در راه هدایت باشد و ممکن در راه انحرافی باشد.

 

امام جمعه زاهدان اعلام کرد: صراط هیچ وقت به معنای انحرافی در قرآن و روایات مصرف نشد و هر کجا مصرف شد هدفمند، معنادار، جهت بخش و راهگشا بود اما سبیل گاهی به معنای تجاوز و تعدی به دیگران است.

 

سلیمانی گفت: صراط راه اعتدال و صحیح است نه راه خشونت و انحرافی؛ لذا ما باید دنبال صراط باشیم و در سوره حمد درخواست ما یک چیز است و آن چیز اهدنا صراط مستقیم است؛ انبیاء، شهدا و علما، پیشتاز و پرچم دار صراط مستقیم هستند باید با آوای فطرت و هدایت وحی صراط مستقیم را به خوبی به دست بیاوریم زیرا که ممکن در مسیر انحراف خودمان را به غلط در صراط مستقیم ببینیم.

 

  

 

  

کد خبر 706771

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha