به گزارش گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، در کتاب «آداب روزه داری، احوال روزه داران(از بیانات حضرت آیت الله العظمی سیدعلی خامنه ای (مد ظله العالی)، رهبر معظم انقلاب)» آمده است:
حیات طیبه؛ هدف نظام اسلامی
شما وقتی عبادت می کنید، دعایی را با حال می خوانید، نمازی را با توجه اقامه می کنید، انفاقی به یک مستحق می کنید، می بینید چه لذتی می برید و چه حالت احتظاظی به شما دست می دهد. این لذت را با خوردن نمی شود به دست آورد. انسان هایی که طعم بندگی خدا را چشیده اند –که هر انسان مومنی در طول زندگی، کم و بیش حالات اینطوری برایش پیش می آید؛ بعضی کم، بعضی زیاد- در آن لحظه توجه به خدا، عبادت خدا، مناجات، گریه برای خدا و در مقابل خدا، لذتی احساس می کنند که حاضرند دنیا و مافیها را بدهند، برای آنکه این لذت برای آنها بماند.
البته مادیات، انسان را از آن حالت بیرون می آورد؛ آن حالت گاهگاهی دست می دهد. لذت معنوی، یعنی آن حالات. آدم هایی که با خدا و هدف های معنوی آشنا نیستند، طعم این لذت را نمی چشند. ای بسا انسان هایی که در سایه نامبارک نظام های مادی عمری را گذرانده اند، اما یک لحظه آن حالت توجه به خدا و آن لذت معنوی برای شان پیش نیامده است. آنها نمی فهمند من و شما چه می گوییم.
اسلام می خواهد انسان ها را آن چنان بالا ببرد، دل ها را آنچنان نورانی کند، بدی ها را آن چنان از سینه من و شما بیرون بکند و دور بیندازد که ما آن حالت لذت معنوی را در همه آنات زندگی مان، نه فقط در محراب عبادت، بلکه حتی در محیط کار، در حال درس، در میدان جنگ، در هنگام تعلیم و تعلم و در زمان سازندگی احساس کنیم. «خوشا آنان که دائم در نمازند»، یعنی این. در حال کسب و کار هم با خدا، در حال خوردن و آشامیدن هم باز به یاد خدا. این گونه انسانی است که در محیط زندگی و در محیط عالم، از او نور پراکنده می شود. اگر دنیا بتواند اینطور انسان هایی را تربیت کند، ریشه این جنگ ها . ظلم ها و نابرابری ها و پلیدی ها و رجس ها کنده خواهد شد. این حیات طیبه است.
پس حیات طیبه معنایش این نیست که کسانی فقط نماز بخوانند، عبادت کنند و اصلا به فکر زندگی و مادیات نباشند؛ نه، حیات طیبه، یعنی دنیا و آخرت را با هم داشتن. حیات طیبه، یعنی ماده و معنا را با هم داشتن. حیات طیبه یعنی آن ملتی که تلاش می کند، سازندگی می کند، صنعت و بازرگانی و کشاورزی را به اوج می رساند، قدرت علمی و تکنیکی پیدا می کند، پیشرفت های گوناگون در همه جهت به دست می آورد؛ اما در همه این حالات، دل او هم با خدا است و روز به روز هم با خدا آشناتر می شود. این هدف نظام اسلامی است. این، آن هدفی است که پیامبران اعلام کردند، مصلحان عالم گفتند و در این صدوپنجاه تا دویست سال گذشته، شخصیت های برجسته اسلامی آن را اعلام کردند.*
*بیانات در دیدار با زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی؛ 29/1/1370
نظر شما