به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه در مراسم شبهای ماه مبارک رمضان که در مسجد امام صادق(ع) واقع در میدان فلسطین برگزار شد، گفت: خوب است که تفاوت دیگران با خود را درک کرده و آنها را با خود قیاس نکنیم، درباره امور معنوی قیاس به نفس ضربه میزند.
وی با بیان اینکه با بیان اینکه انسان مطالعات خود را با قیاس به نفس شروع میکند اما نباید در این مرحله باقی بماند، عنوان کرد: غربیها پذیرش انواع انسانها را با هزینه گزاف از دست دادن ارزشها به دست آوردند و تفاوتهای یکدیگر را با بیاعتنایی نه دلسوزی درک میکنند که البته تا حدی خوب است.
استاد حوزه و دانشگاه با استناد به روایتی از امام صادق(ع) اظهار داشت: حضرت فرمودند اگر شما میدانستید که خداوند انسانها را در چندصد نوع خلقت آفریده است کسی را سرزنش نمیکردید.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه یکی از موانع درک مهربانی خداوند قیاس به نفس است، ابراز کرد: در قیاس به نفس چون شخص خود مهربان نیست نمیتواند مهربانی خدا و اهلبیت(ع) را درک کند برای درک مهربانی آنها باید ما هم مهربانی و رحم داشته باشیم.
وی با بیان اینکه برخی ضربهها امتحان رحم کردن است اگر رحم کردید باور رحمت خدا برای شما زیاد میشود، گفت: امروز حقوق بشر دنبال از بین بردن رحم بین مردم است چراکه انسانها همیشه نمیتوانند بر اساس قانون به یکدیگر محبت یا رحم داشته باشند.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه اگر کسی قطع رحم داشته باشد خداود به او رحم نمیکند، اظهار داشت: رحمت خداوند بیکران و شیرین است، عدم اعتماد به رحمت خداوند عامل بداخلاقی است.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه گاهی قانون مزاحم رحمت است، ابراز کرد: مومنان باید با یکدیگر بر اساس ایثار رفتار کنند، بخشش و گذشت نسبت به دیگران نوعی بیمه تضمینی خود نزد خداوند است.
وی با اسناد به روایتی از امام موسی کاظم(ع) عنوان کرد: مادامی که انسانها به یکدیگر محبت و رحم داشته باشند خداوند هم آنها را مورد رحمت خود قرار میدهد حتی اگر کافر یا فاسق باشند.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه از موجبات مغفرت و رحمت خداوند وارد کردن سرور و شادی به دل برادر مومن است، گفت: امیرمومنان امام علی(ع) فرمودند هر کس حاجت مومنی را بدهد و سبب خوشحالی او شود خداوند او را خوشحال خواهد کرد.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه وقتی به کسی مهربانی میکنید بدون چشم داشت از ناحیه او باشد، اظهار داشت: مومن حقیقی به دیگران مهربانی میکند و فقط از خداوند انتظار مهربانی دارد چراکه مهربانی او بسیار شیرینتر و دلچسب تر از مهربانی دیگران است.
وی با بیان اینکه اولیاء غربزدهها طاغوت است به همین دلیل جنایات و نامهربانی آنها را نمیبینند، گفت: غربزده چون خود رحم ندارد بیرحمی غربیها را هم نمیبیند و درک نمیکند.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه استعداد انسان زمانی شکوفا میشود که پشتوانه بزرگ رحمت و مهربانی بینهایت الهی را داشته باشد، ابراز کرد: ایمان به مهربانی خداوند به انسان قدرت و شکوفایی استعداد و خلاقیت میدهد.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان در پایان خاطرنشان کرد: اولیاء الهی با اینکه خود منشاء مهربانی به دیگران بودند اما از مهربانی آنها مستقل و بینیاز بودند به همین دلیل انسانهای نامهربان نمیتوانستند آنها را درک کنند.
نظر شما