به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدید از سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در جمع خبرنگاران در مورد این دوره از نمایشگاه قرآن کریم به ویژه بخش هنری آن گفت: اینکه ما بتوانیم از هنر برای معارف قرآنی و برای هنجارسازی رفتار قرآنی بیشتر استفاده کنیم همیشه به عنوان یک رویکرد مورد توجه بوده و هست، طبعادر طول کمتر از این یکسالی که ما با دوستان صحبت میکردیم یکی از مباحثی که مطرح بود این است که در حوزه سینما، تئاتر و دیگر حوزههای هنری حضور مباحث قرآنی را بیشتر کنیم.
وی ادامه داد: با این نگاه اتفاقاتی در حال رخ دادن است که بخشی از این اتفاقات در بخش خصوص رخ داده است که نمونه آن را در انیمیشنهایی چون فیلشاه میتوانیم ببینیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در حوزه فیلمهای سینمایی چند کار در حال ساخت است که امید است این کارها مسیر رو به جلو در بحثهای فیلمهای داستانی بزرگسال و کودک و هم حوزه انیمیشن ایجاد کند، این امر باید به عنوان یکی از رویکردها و آیتمهای اصلی حمایت از سینما و حوزههای نمایشی قرار بگیرد.
صالحی در خصوص ارزیابی خود از بازدید یک ساعت از این نمایشگاه یادآور شد: نمایشگاه قرآن امسال شاهد چند تحول بوده است، نکته اول فضای بصری و جذابیتهای ظاهری نمایشگاه است، به طور طبیعی انتظاری که مردم از جشنوارهها به طور خاص و از نمایشگاه قرآن به طور عام دارند این است که نمایشگاهها به خصوص نمایشگاه قرآن از جذابیتهای بصری مناسب و تاثیرگذار برخودار باشد.
وی افزود: نمایشگاه قرآن امسال از نظر دکوربندی و تفکیک و طبقهبندی شرایط بهتری را دارا و جذابیت لازم را داشته است، کسی که وارد نمایشگاه قران میشود احساس میکند که با یک سلیقه نسبتا خوب یا کاملا خوب روبرو است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: دیگر ویژگی امسال نسبت به سال گذشته توجه به فضای مجازی است، همانطور که میدانید فضای مجازی در حال تبدیل شدن به فضای واقعی زندگی ما است، حتما درسهای قرآنی با فضای مجازی نسبتهای عمیقتر و نزدیکتری را پیدا خواهد کرد.
صالحی اضافه کرد: سالهایی است که بحثهای قرآنی با فضای مجازی نسبت پیدا کرده است، امسال بخش فضای مجازی برای آنکه بتواند در یک طبقهبندی سریعتر مخاطب را به این مساله منتقل کند تلاشهای بسیار زیادی کرده است، ما شاهد هستیم که چه چیزهایی در حوزه قرآنی تولید شده است و هرمخاطب میتواند متناسب سلیقه و انتخابهایش راحتتر به این بخش مراجعه کند.
وی اضافه کرد: حوزه فضای مجازی نمایشگاه قرآن از نظر طبقهبندی، رویکرد و کارآمدی مراجعه به نطر میآید شرایط بهتری نسبت به گذشته پیدا کرده باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز داشت: تفاوت دیگر امسال با سالهای گذشته بخش بینالملل نمایشگاه قرآن کریم است، به نظر میآید اینکه ما ظرفیت بینالمللی قرآنی خود را یکپارچه در یکجا نشان بدهیم تا هم کسانی که در حوزه بینالمللی قرآن در داخل کار میکنند ارتباطات خود را بیشتر برقرار کنند و هم این تجمیع ظرفیتها فرصت جدیدی را برای حضور قرآنی ما در خارج از کشور ایجاد کند امر مهم است.
صالحی تصریح کرد: اینکه این بخشی که دو سه سالی است تعظیل شده است امسال دوباره راهاندازی شود خودش یک نقطه مثبتی است،
وی با اشاره به بخش هنر به عنوان وجه تمایز نمایشگاه امسال گفت: نکته دیگر در نمایشگاه امسال بخش هنر و قرآن است، اینکه ما میتوانیم از طریق هنر فضای قرآن را جذابتر و زیباتر عرضه کنیم مسالهی روشنی است و نمایشگاههای قبلی هم به این موضوع توجه داشتند اما امسال به نظر میآید که حوزههای وسیعتری از هنر و قرآن در نمایشگاه مورد توجه قرار گرفته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بحث فیلم، نمایشهای خیابانی و بحثهایی از این قبیل اظهار داشت: این اتفاقات جدید فضای رویکرد ما را نسبت به هنر و قرآن بالاتر برده است، به نظر میآید امسال میتواند یک پایهای باشد تا دوستان بتوانند با تلاش بیشتر نسبت به سال آینده بخش هنر و قرآن را جدیتر بگیرند.
صالحی در ادامه افزود: بخشهای دیگر هم به نطر میآید شرایط بخش هنر را داشته باشند، بخش رسانه شرایط بهتری را نسبت به گذشته پیدا کرده است و حتی در بخش کودک و قرآن فضای متنوعتری را امسال میبینیم.
وی در پاسخ به این سوال که از مسئولین برای حضور در نمایشگاه دعوت به عمل آمده است یادآور شد: دعوت از مسئولین برای حضور در نمایگشاه صورت گرفته است اما همانطور که میدانید نمایشگاه تازه چندروزی است که افتتاح شده است با این وجود امروز هم برخی از مسئولین حضور داشتند و قطعا در روزهای آینده نیز مسئولین حضور خواهند یافت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: مهمترین نکته در این خصوص این است که شرایط نمایشگاه به گونهای باشد که مردم را جذب نمایشگاه کند و این جامعه قرآنی است که باید ارتباط حداکثری را با مردم پیدا کند.
صالحی در مورد وضعیت نشر قرآنی نیز خاطرنشان کرد: حوزه نشر قرآنی از حوزههای مهم بخش قرآنی است از این باب که حوزه نشر قرآنی میتواند در فضای معنوی در عرصه مکتوب در بخش پژوهش، آموزش و هم بخش تعلیم موثر باشد، آن چیزی که در حوزه کتاب باید به آن توجه کرد این است که ما به طرف کارهای تازه برویم.
وی در پایان توضیح داد: کتابسازی و کپیبرداری و عدم رعایت حقوق مولفین اگر در همه حوزهها کاری نادرست است در حوزه قرآنی نادرستتر است زیرا که قرآن به ما تعلیم میدهد که انسان نباید کار دیگران و ارزش کار آنها را خفیف کند و نادیده بگیرد، طبعا کسانی که در حوزه قرآن کار میکنند بیش از حوزههای دیگر باید توجه به این داشته باشند که کار دیگران را برایش ارزش قائل باشند و بدون اجازه آنها اقتباسهای دیگری انجام ندهند.
نظر شما