فضای مجازی جای کتاب را نمی گیرد/مراکز فرهنگی موازی با مساجد به رسالت خود واقف باشند

خبرگزاری شبستان:یک کارشناس مذهبی گفت:فضای مجازی باعث شده است که بسیاری از جوانان فکر کنند می توانند با استفاده از این فضاها به اطلاعات و ریشه های فکر و فرهنگ دست یابند. آنچه در فضای مجازی است، همانند غذاهایی که اشتهای انسان را تنها کور می کند.

عبدالله طاهری، کارشناس مذهبی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره ی نقش کتابخوانی در بهبود زندگی اجتماعی گفت: کتاب نقش محوری در زندگی دارد. با گذشت زمان صاحبان اندیشه ها از دنیا می رود، آنچه باقی می ماند،افکار واندیشه های آنان است. افکار و اندیشه هایی که می تواند تاثیر زیادی در زندگی اجتماعی افراد بگذارد.

 

وی افزود: امکان دسترسی به صاحبان فکر و پیشگامان عرصه اخلاق و عمل برای همه ممکن نیست. این ظرفیت وجود ندارد که حضوری همه را درک کنیم اما این ارتباط را از طریق آثار مکتوب می توانیم بدست آوریم.

 

این کارشناس مذهبی بیان کرد: امروز می توانیم پای  سخنان انبیاء با آثار مکتوب بنشینیم. می توانیم فضایل سیره علما و بزرگان را با آثار مکتوب مطالعه کنیم و در زندگی مورد استفاده قرار دهیم.

 

وی خاطرنشان کرد: باید آثاری که وجود دارد بازنویسی، باز آفرینی و به روز کرد. برخی از کتاب ها و آثار ادیبان به دهه ها و صدهای قبل باز می گردد که نسل امروز نمی تواند با آن ارتباط برقرار کند. متفکرین ما این را وظیفه خود بدانند که تنها خلق آثار جدید نکنند بلکه به روز آفرینی کتاب را نیز داشته باشند تا جوانان بتوانند از آن استفاده کنند.

 

طاهری تصریح کرد: فضای مجازی باعث شده است که بسیاری از جوانان فکر کنند می توانند با استفاده از این فضاها به اطلاعات و ریشه های فکر و فرهنگ دست یابند. در حالی که آنچه در فضای مجازی است، همانند غذاهایی است که اشتهای انسان را تنها کور می کند.

 

این کارشناس مذهبی بیان کرد: معمولا نسل جوان نسبت به صاحبان فکر و اندیشه اطلاعاتی ندارند. فضای رسانه ای بیشتر در فضاهای مناسبتی  از ورزشکاران و هنرپیشه ها استفاده می کنند و کمتر دیده شده است از صاحبان فکر و اندیشه استفاده کنند.

 

مراکز فرهنگی موازی با مسجد به رسالت خود واقف باشند

وی درباره ی چگونگی جذب جوانان در مساجد نیز گفت: مراکز فرهنگی موازی با مسجد ایجاد شده است. در گذشته تنها مسجد وجود داشت. اما امروز دانشگاه ها، فرهنگسراها نیز به وجود آمده اند و مشتری های مساجد را جذب خود کرده است.

 

این کارشناس مذهبی ادامه داد: مراکزی که به موازت مسجد ایجاد شده اند، باید به رسالت خود واقف باشند و همانند مسجد که در گذشته فعالیت ها در آن با سلامت انجام می شد، گام بردارند.

 

این کارشناس مذهبی بیان کرد: نباید این مراکز فعالیت های فرهنگی را آلوده به مسایل ضد فرهنگی کنند. متاسفانه در برخی از مراکز این اتفاق می افتد.

 

وی تاکید کرد: باید از ائمه جماعت جوان و به روز در مساجد استفاده شود. ائمه جماعت میانسال خیلی انگیزه ای برای کار فرهنگی با جوانان را ندارد. هیئت امنای مساجد کاری کنند که فضای کاری و به روز برای کارهای فرهنگی را ایجاد کنند.

کد خبر 707474

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha