به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، علی شاهحاتمی در برنامه چهارشنبه شب «نشانی» با انتقاد از شیوه مدیریت فرهنگی کشور به خصوص در حوزه انقلاب و دفاع مقدس گفت: مدیران فرهنگی دارند هنر انقلاب را شخم میزنند.
او با تاکید بر ضرورت حمایت از فیلمسازان از سریالی که درباره ماجرای گردان حنظله ساخته و اینکه این سریال در صدا و سیما خاک میخورد سخن گفت و اظهار کرد: این چه مدیریت فرهنگی است که اجازه نمیدهد حقیقتهای تلخی را که در جبههها بر ما رفت نشان دهیم؟
شاهحاتمی در بیان داستان این سریال که به گفته او براساس واقعیت ساخته شده تشریح کرد: در جنگ ایران و عراق دو گردان بودند که به عملیات رفتند و فقط پنج، شش نفر زنده ماندند. خیلیهایشان بر اثر تشنگی شهید شدند، چیزی که در کربلا هم اتفاق نیفتاد، شما در کربلا نمیبینید یک نفر به خاطر تشنگی شهید شود، اما افراد این گردان که در تونلی مانده بودند به خاطر تشنگی شهید شدند.
این کارگردان سینما و تلویزیون در واکنش به این اظهار نظر مجری برنامه زنده «نشانی» که «سرنوشت فیلمسازی ما را جشنوارههای دنیا تعیین میکنند» پرسید: هنر مجیدی هنر انقلاب است یا جشنواره؟
وقتی مجری اذعان کرد که هنر مجید مجیدی انقلابی است و حتی به فقر هم نگاه شریفی دارد شاهحاتمی گفت: هنرمندها دو نوعاند، قیمتی و غیرتی، هنرمند انقلاب قیمتی نیست. مجید مجیدی، علی وزیریان، کمال تبریزی و... هنرمند انقلاباند، ولی فیلمشان به جشنواره هم میرود.
او ادامه داد: فیلمساز قیمتی برای ایران هم فیلم قیمتی میسازد که فیلمهای مبتذل و سوپرمارکتی نمونه آن است، اما هنرمند غیرتی به نیت برنده شدن فلان بز بالدار فیلم نمیسازد.
وقتی سخن از «لیلی با من است» به میان آمد شاهحاتمی گفت: این فیلم جزو افتخارات سینمای دفاع مقدس است، اما کاش کمال تبریزی «لیلی با من است» را نمیساخت، کاش من هم «خوشرکاب» را نمیساختم، با اینکه به گفته آقای جعفری جلوه بیننده سریال جنگی به 3 درصد رسیده بود که بعد از پخش «خوشرکاب» به 98 درصد رسید.
او با بیان اینکه ما ضمن حفظ ارزشهای فیلم طنز در مورد دفاع مقدس ساختیم اظهار کرد: فضای این فیلمها باعث شد فیلمهایی ساخته شود که تمام ارزشهای ما را به سخره بگیرد.
در ادامه علی شاه حاتمی بدون نام بردن از فیلم و کارگردان به انتقاد صریح از اخراجیها پرداخت و اظهار کرد: مسأله شهادت را با خوردن شربت یکی کردند، فرمانده یکی یکی بچهها را روی مین میفرستد، ته صف هم آن عشق لات میآید. نشان دادند که یک سری لات و تریاکی میروند جبهه، کنار اتوبوسی که به جبهه میرود ناموسبازی میکنند و ما باید به اینها در سینما بخندیم.
او که در نیمههای صحبت گفت همه میدانند درباره چه فیلمی و چه کسی صحبتمیکنم، جملهای را که دهنمکی پیش از این گفته بود را به کنایه یادآور شد و ادامه داد: سینمای دفاع مقدس مسیر خوبی را طی میکرد، اما بعضیها که «جعبه سیاه جنگ را کشف کردهاند» آن را منحرف کردند. موضوع شیمیایی ما در دنیا جریانساز شده بود و مساله مهمی بود که در آن فیلم با باد شکم مقایسه شد.
شاه حاتمی با تاکید بر اینکه حماقت با جسارت فرق میکند تصریح کرد: امروز لازمه سینمای دفاع مقدس طنز است، اما باید حد و حدود آن شناخته شود.
او با اشاره به سکانسی از فلیم اخراجیها افزود: در جبهه کدام احمقی با قداره سراغ تانک رفت، وقتی میبیند رفیقش نتوانسته با آرپیجی تانک را منفجر کند؛ این آدم اگر شهید شود شهید راه حمار است.
و ادامه داد: این روزها از این کلمه تحول دیگر دارد حالم بر هم می خورد. کجای دنیا دیدهاید چه مسلمان، چه مسیحی، فردی جلوی مسجد آکاردئون بزند؟ همین فرد با گروه ایکس می رود منطقه و از اول تا آخر فیلم هم برایش هیچ اتفاقی نمی افتد.
شاهحاتمی تاکید کرد: اینها تظاهر کردن است. اینها ریشه انقلاب را یک روز درمیآورد.
این کارگردان سینما و تلویزیون در پایان از ساخت مستندی خبر داد و موضوع آن را اینطور عنوان کرد: یک بچههایی در جبهه داشتیم که به آنها میگفتند بچههای روحیه، در هر شرایطی همه را میخنداندند، در یک محاصره شدید یک نفر سعی میکرد روحیه 9 نفر دیگر را حفظ کند، حالا همه هم شهید میشدند اما تا لحظه آخر از ته دل میخندیند.
او تاکید کرد: بیان این موضوع با لودگی فرق میکند که تا حالا درباره آنها کار نشده.
پایان پیام/
نظر شما