خداوند بر تحقیرکننده مردم در دنیا و آخرت دشمن است

خبرگزاری شبستان:استاد حوزه علمیه گفت: هرکس دیگران را تحقیر کند خداوند او را در دنیا و آخرت تحقیر می‌کند و او را دشمن خود قرار می‌دهد اگرچه در نامه عمل او هزار نماز شب یا حتی زیارت امام حسین(ع) باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدباقر علوی تهرانی استاد حوزه علمیه امروز ظهر در مراسم ماه‌های مبارک رمضان که در مسجد امیر(ع) برگزار شد، درباره موانع رسیدن به حسنات، گفت: هرکس دیگران را تحقیر کند خداوند او را در دنیا و آخرت تحقیر می‌کند و او را دشمن خود قرار می‌دهد اگرچه در نامه عمل او هزار نماز شب یا حتی زیارت امام حسین(ع) باشد.

وی با استناد به روایتی از امیرمومنان امام علی(ع) عنوان کرد: خداوند فرمودند من تکلیفم را بر تو بنده خود واجب کردم و روزی تو را هم بر خود واجب کردم تو تکلیف خود را انجام نمی‌دهی اما من روزی تو را می‌دهم.

استاد حوزه علمیه افزود: کسانی که دیگران را تحقیر می‌کنند خدا از آنها برمی‌گردد و به آنها اعلام دشمنی می‌کند مساله تحقیر کار خیلی سختی است، امام صادق(ع) می‌فرمایند فرایند تحقیر طوری است که خداوند کاری می‌کند که مردم دشمن انسان تحقیرکننده ‌شوند.

حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی با استناد به روایت دیگری بیان داشت: بدانید هرکس فردی از مسلمانان را تحقیر کند خداوند دشمنی و کوچکی را بر او می‌افکند تا اینکه مردم دشمن او شوند همانگونه که رحمت خود را از او بازمی‌دارد.

وی با بیان اینکه آنچه بر مشکلات زندگی ما افزوده همین مسائلی نظیر تحقیر دیگران است، اظهار داشت: جوانمردی از خصائص اهل سلوک است، خداوند به همه انبیاء خود دستور داده است که مردم بگویند دوستان او را خوار و خفیف نکنند که چراکه مجازات و خشم خداوند شدید است و احدی نمی‌تواند تحمل خشم خدا را داشته باشد.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه در جهنم دره‌ای وجود دارد که جایگاه اهل تحقیر است، اظهار داشت: امام صادق(ع) فرمودند فقرا از برادران دینی خود را تحقیر نکنید اگر کسی را تحقیر کردید با اینکه مستحق بهشت باشید با او در یک جا جمع نخواهید شد.

حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی با اشاره به این مطلب که غیبت و تهمت نیز از مصادیق تحقیر است، عنوان کرد:  اگر کسی در مقابل او مومنی را تحقیر کردند می‌توانست دفاع کند و نکند خداوند روز قیامت در معرض دید همگان او را تحقیر خواهد کرد تحقیر او در قیامت عمومی است یعنی از اولین تا آخرین همه شاهد حقارت او خواهند بود.

وی با اشاره به علت تحقیر دیگران، بیان داشت: علت تحقیر دیگران گاهی برای دشمنی یا دل خنک شدن و گاهی برای حسادت بر صاحب نعمت است، اما اصلی‌ترین دلیل حقارت و تحقیر تکبر است و یکی از دلایل رائج تحقیر چاپلوسی و تملق است، گاهی هم از باب این است که شخص تربیت اسلامی نداشته و عادت او است.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه ششمین مانع رسیدن به حسنات افشای سر است، گفت: افشای سر نمایان کردن راز است، ملاک راز مخفی بودن است هر چیزی که می‌پوشانند اگر برملا کنید افشای سر می‌شود هر چیزی که بر مخفی بودن آن اصرار دارد آشکار شود افشای سر است فارق از اینکه چه نتیجه‌ای داشته باشد.

حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی با بیان اینکه تقرب نزد خدا و بندگان مومن او با گناه میسر نیست، اظهار داشت:  کسی با گناه به جایی نمی‌‌رسد افشای سر، عیب یا هر امر دیگری باشد فرقی ندارد ممکن است که آنچه مخفی است عیبی باشد که دیگران اطلاعی نداشته باشند، اگر طرف اهل خیر است و نمی‌خواهد دیگران بفهمند که او این خیر را انجام داده است هم نباید بگویید.

کد خبر 708610

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha