ایده‌های برتر قرآنی شامل جایزه خواهند بود/تجربه‌ بدون دانش بی‌ارزش است

خبرگزاری شبستان: معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر این رویداد بزرگ در نمایشگاه برگزار می‌شود به دلیل ارتباط آن با حوزه قرآنی و فرهنگی است به همین منظور ما نیز از ایده‌های برتر در قالب اعطای جوایزی حمایت خواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نخستین رویداد استارتاپی اسلامی–قرآنی با حضور رئیس نمایشگاه بینالمللی قرآن و جمعی از ایده‌پردازان برتر قرآنی در این نمایشگاه برپا شد.

براین اساس در ابتداء این مراسم عبدالهادی فقهی‌زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به روایتی از امیرالمومنین(ع) که می‌فرمایند «العِلمُ عِلمانِ: مَطبوعٌ و مَسموعٌ و لایَنفَعُ المَسموعُ إذا لَم یَکُنِ المَطبوعُ» اظهار داشت: به گفته امام علی(ع) علم بر دو بخش تقسیم می‌شود، گاهی اوقات یک انسان مطالبی را می‌شنود اما به آن بی‌توجه است و برای او سودی نخواهد داشت، اما در مقابل علم دیگر علمی است که با دل و جان آمیخته باشد.

وی ادامه داد: در دهه‌های گذشته متاسفانه توجه ما به علم تنها محصور در علم مسموع بوده است، در واقع ما این نوع علم را یک نشانه از دانشوری و فرهیختگی قلمداد کرده‌ایم، اما به مرور زمان اهل علم متوجه شدند که اگرچه علم مسموع مهم است اما در زندگی سودی ندارد، زیرا این سبک علم‌آموزی زود آموخته و زود هم فراموش می‌شود.

معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد تاکید کرد: در طول زمان کسانی که اهل علم و فرهنگ هستند متوجه شدند که باید میان علم و عمل آشتی ایجاد شود زیرا این پیوند می‌تواند برکت بیاورد.

فقهی‌زاده با اشاره به این رویداد استارتاپی با عنوان «طلوع برکت» خاطرنشان کرد: این رویداد طلوع برکت نامیده شده است زیرا یک آشتی میان علم و تجربه ایجاد کرده است، ما نباید این رویداد را کوچک بشماریم زیرا بسیاری از اتفاقات بزرگ از همین جمع‌های کوچک شکل گرفته است، بنابراین اگر در این رویداد هم با قدرت عمل کنیم قطعا پیروز خواهیم بود.

وی افزود: در روایتی از حضرت امیرالمونین(ع) در نهج‌البلاغه آمده است که «قیمة کل امرء ما یحسنه»، ارزش آدمی به چیز‌هایی است که نیکو و خوب می‌داند. با کسانی برخورد می‌کنیم که دریایی از دانش‌اند، اما با عمق نیم سانتی‌متر این‌ها به درد نمی‌خورد.

معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد ابراز داشت: وظیفه ما این است که از سوی شغل به سمت حرفه برویم، حرفه نوعی رسالت و نوعی تجربه در آمیخته ده در عرصه دل و جان است. باید با آنچه به عنوان شغل می‌پنداریم زندگی کنیم و فقط در این صورت است که شغل به مرحله بالاتر و حرفه‌گرایی ارتقا پیدا می‌کند، در واقع تعبیر «اقتصاد فرهنگ» در این زمینه به کار برده می‌شود.

رئیس نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با بیان اینکه قبل‌تر خیلی ارتباطی میان علم و عمل نبوده و مردم با شناخت غریزی خود در بستر تاریخ کسب تجربه می‌کردند، تصریح کرد: در گذشته مردم می‌دانستند که اگر به علم مسموع کفایت کنند راه به جایی نمی‌برند و باید دانش با بینش آمیخته شود.

فقهی‌زاده بیان کرد: تجربه‌ای که با دانش همراه نباشد ارزشمند نخواهد بود، دانش خالی از تجربه هم هیچ ثمری ندارد. در شرایط جدید گرفتاری‌های زیادی پیدا کرده‌ایم که یکی از آن‌ها علم مسموع است و خیال هم می‌کنیم به مقامات عالیه راه پیدا کرده‌ایم. با دکتر شدن، کارشناسی ارشد و لیسانس گرفتن نمی‌توان به جایی رسید. اگر قرار است اقدامی صورت بگیرد با کمک صاحب نظران حوزه کارآفرینی اثربخش ممکن می‌شود.

وی اضافه کرد: اگر این رویداد بزرگ در نمایشگاه برگزار می‌شود به دلیل ارتباط آن با حوزه قرآنی و فرهنگی است و من امیدوارم تلاش دوستان قرین موفقیت باشد و برکت با دانش و تجربه همراه شود تا در این جلسات سه‌گانه به ثمر برسد، ما نیز از ایده‌های برتر در قالب اعطای جوایزی حمایت خواهیم کرد.

گفتنی است رویداد استارتاپی اسلامی-قرآنی «طلوع برکت» از مجموعه رویداد‌های کارآفرینی جهاد دانشگاهی است که از چهارشنبه(۹ خردادماه) در بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، به همت مرکز رشد واحد‌های فناور هنر‌های قرآنی و با حضور علاقه‌مندان به ایده‌پردازی و کارآفرینی قرآنی آغاز به کار کرده و تا روز جمعه به مدت سه روز ادامه دارد.

این در حالی است که هر چند وقت یک‌بار، رویداد استارتاپی قرآنی «طلوع برکت» طی سه روز به تولید ایده‌های کارآفرین قرآنی می‌پردازد و ضمن پشتیبانی از آن‌ها، مسیر تولید و حرکت را ریل‌گذاری می‌کند.

ضمنا محور‌های این رویداد سه روزه شامل گردشگری و توریسم، هنر‌های تجسمی، معماری و دکوراسیون داخلی، اسباب‌بازی و بازی‌های رایانه‌ای، سلامت و محصولات غذایی حلال، تولید محتوای چن رسانه‌ای، وب و اپلیکشین، مد و لباس اسلامی و مدیریت رویداد است.

از جمله ویژگی‌های این رویداد سه روزه می‌توان به کارگاه آموزشی-تجربی سه روزه کارآفرینی اسلامی-قرآنی، آموزش تجربه محور در راستای ایجاد یک کسب و کار اسلامی-قرآنی، کارگاه‌های تخصصی متنوع با بهره‌گیری از اساتید مجرب، ایجاد فرصت همکاری و بهره‌گیری از تجربیات کارآفرینان برتر، ارائه گواهینامه معتبر و اهدای جوایز نفیس به سه تیم برتر و استقرار در مرکز رشد قرآنی، اشاره کرد.

لازم به ذکر است در این کارگاه سه‌روزه که از چهارشنبه(9خردادماه) آغاز شده، برخی چهره‌های آشنا که پیش‌تر در رویداد طلوع برکت نیز شرکت داشتند حاضر هستند، این افراد برای پیگیری و پیشروی در راهی که آغاز کرده‌اند در این کارگاه حضور یافتند و برخی دیگر نیز برای نخستین بار به جمع ایده‌پردازان قرآنی پیوسته‌اند.

برنامه روز نخست رویداد «طلوع برکت» برگزاری کارگاه به منظور تیم‌سازی شرکت‌کنندگان است که طبق اعلام برگزارکنندگان این رویداد، در این دوره حدود ۸۰ نفر شرکت‌کننده از مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری حضور دارند و تا روز جمعه (۱۰ خردادماه) ادامه دارد.

کد خبر 708672

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha