حجت الاسلام محمد همتیان سورکی از اساتید حوزه علمیه قم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، بر لزوم استفاده از ایام باقیمانده ماه مبارک رمضان تأکید کرد و گفت: ما باید احساس کنیم که به معنویت نیاز داریم زیرا انسان مخلوطی از مادیت و معنویت بوده و نمی توانیم فقط به نیازهای جسمی مشغول باشیم بلکه روح ما نیز نیازمندی هایی دارد که از نیازهای جسمی اساسی تر و سرنوشتسازتر است.
وی افزود: انسان به آب نیاز دارد و آب مایه حیات است و اگر آب به وی نرسد جان خود را از دست می دهد. دین، معنویت، خدا و ارتباط با خدا نیز مایه حیات جان و انسانیت انسان است و همانگونه که بدون آب امکان زندگی وجود ندارد بدون معنویت نیز جان و انسانیت ما از بین می رود.
حجت الاسلام همتیان سورکی تصریح کرد: ما در دنیای مادی و شهوت ها زندگی می کنیم . مثل ما همانند کسی است که باید وارد یک کوچه ای شود که ابتدای آن گل آلود است و به وی توصیه می کنند که مواظب باش گلی نشوی و اگر گلی شدی در آبی که در کوچه هست به پاکیزه کردن خود بپردازد.
وی اظهار داشت: شهوت ها و مادیات زندگی همانند چرک و گلی هستند که باید به شست وشوی آن بپردازیم و ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای شست وشوی جان و برطرف کردن آلودگی هایی است که در از این عالم در دل و جان ما قرار گرفته است.
این استاد حوزه با اشاره به نیاز انسان به ماه رمضان و مغفرت و آمرزش و پاک شدن از گناهان تأکید کرد و ادامه داد: انسان یک موجود نیازمند و فقیر است و باید به جایی اعتماد کرده و پناه ببرد. این جهان پر از طوفان ها و بادهای مخالف است و انسان باید به خدا پناه ببرد. اگر انسان به خدا تکیه کرد هم در دنیا و هم در آخرت به آرامش می رسد.
وی خاطرنشان ساخت: تنها چیزی که دل انسان را آرام می کند یاد خداست. ما به عبادت و اطاعت و بندگی خداوند نیاز داریم و خداوند متعال هیچ نیازی به طاعات ما ندارد. ما باید بتوانیم در چنین ایام پرفضیلت به این نیازها توجه داشته باشد.
حجت الاسلام همتیان سورکی درباره راه های گرایش جوانان به مساجد گفت: ما باید احساس به این نیازها را در دل جوانان گسترش دهیم تا آنان باور کنند که به معنویت نیاز دارد. جوانان باید به این نتیجه برسند که زندگی ابدی دارد و سعادت ابدی نیز در گرو دین و ارتباط با خداست.
استاد اخلاق حوزه تأکید کرد: اگر جوان به این نتیجه برسد که مسائل دنیوی نمی تواند این سعادت را برای وی به دنبال بیاورد و سعادت تنها در پرتو دین محقق می شود به سوی مسجد و دین و خدا آمده و به این باور می رسد که هیچ چیز جایگزین دین نیست.
نظر شما