مشکلات اقتصادی  ناشی از فاصله گرفتن از قرآن کریم است

خبرگزاری شبستان:استاد حوزه علمیه با بیان اینکه بسیاری از مشکلات کشور ناشی از فاصله گرفتن از قرآن کریم است، گفت: اگر اقتصاد کشور براساس قرآن تنظیم می‌شد جامعه دیگر دچار بحران اقتصادی و مشکلات معیشتی نمی‌شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین رفیعی استاد حوزه علمیه، شب گذشته در مراسمی که به مناسبت نخستین شب لیالی قدر در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد، گفت: پیامبراکرم(ص) فرمودند: سه گروه و سه دسته معصوم و مصون از آتش جهنم هستند.

وی افزود: حضرت ادامه دادند: نخست ذاکرین که یاد خداوند می‌کنند، دیگر کسانی که در عظمت خداوند اشک می‌ریزند و دسته آخر استغفار کنندگان هستند؛ همه این سه ویژگی در شب زنده‌داران لیالی قدر وجود دارد.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی ادامه داد: طبق صریح روایات؛ خداوند سه صوت را دوست می‌دارد ابتدا صوت قاری قرآن، دیگر صوت استغفار و آخر بانگ خروس که در سحرگاه مردم را بیدار می‌کند؛ امشب این سه صوت در فضای لیالی قدر طنین انداز شده است.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه ارزش شب قدر براساس روایات مطابق با هزاران ماه است، ابراز کرد: امشب شب استثنایی است از این رو نباید انسان چنین فرصت و شبی را از دست بدهد.

وی در بخش دیگر درباره عوامل رشد و تربیت دینی، گفت: همه انسان‌ها دوست دارند در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی رشد کنند و این رشدها با یکدیگر متفاوت هستند و گاهی این رشد اختصاص به رشد جسمانی دارد اما تا به حال به این فکر شده که انسان چگونه می‌تواند به رشد دینی دست یابد.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی اضافه کرد: انسان اگر بخواهد همراه با رشد جسمانی به رشد دینی هم دست یابد باید به عوامل رشد که در آیات و روایات به آن اشاره شده توجه داشته باشد.

استاد حوزه علمیه قرآن کریم را ابزاری برای رشد و تربیت انسانها بیان کرد و اظهار داشت: نخستین راه رشد و تربیت انس با قرآن کریم است ما نباید فرض کنیم که قرآن تنها برای سر گرفتن در شبهای قدر و یا قرائت آن در قبرستان‌ها است بلکه قرآن کریم کتابی الهی برای تدبر و تفکر است.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب فرمودند: این فاجعه است که در یک کشور مسلمان برخی نتوانند قرآن را به درستی قرائت کنند؛ در دوران رسول خدا گاهی یک آیه امتی را متحول و هدایت می‌کرد.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان اینکه امام راحل هر سه روز یک بار قرآن کریم را ختم می‌کردند، گفت: اگر اقتصاد ما براساس قرآن باشد ما دیگر دچار بحران اقتصادی نمی‌شویم، اگر گفتمان ما قرآنی باشد دیگر ما شاهد چهار طلاق از پنج ازدواج نخواهیم بود، اگر رفتار ما قرآنی باشد دیگر کسی سخن دروغ به زبان جاری نمی‌کند. سی میلیون مراجعه کننده به کلانتری و وجود میلیونها پرونده قضایی در یک جامعه اسلامی فاجعه و نشان از فاصله گرفتن با قرآن کریم است.

استاد حوزه علمیه ادامه داد: مرحوم آیت‌الله گلپایگانی روزی ده جز قرآن تلاوت می‌کردند و تنها در یک آیه تدبر داشتند بنابراین قرآن کتاب تدبر و تفکر است.

وی دومین عامل رشد انسان را براساس آیه 187 سوره بقره دعا و راز و نیاز با خداوند دانست و عنوان کرد: خداوند در این آیه به پیامبراکرم(ص) می‌فرماید: ای پیامبر، هر انسانی از تو سراغ مرا گرفت بگو من نزدیک به او هستم، مرا بخواند و به من ایمان بیاورد؛ گفتگو و مناجات با خدا موجب رشد انسان می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی ادامه داد: امام خمینی(ره) چون به خداوند وصل بود از کسی هراس نداشت، اگر انسان برای خدا کار کند دیگر از سرزنش سرزنش کنندگان و دشمنی دشمنان نمی‌ترسد. امام راحل در همه لحظات تنها نام خدا را به زبان جاری می‌ساخت و چیزی را از خود نمی‌دانست.

استاد حوزه علمیه با تاکید براینکه هدف از دعا کردن تنها اجابت و رفع مشکلات انسان نیست، گفت: دعا گفتگو با خداوند است خداوند می‌فرماید: اگر دعا در زندگی شما نباشد خدا به شما اعتنایی نمی‌کند؛ لازم است دعاهای قرآنی در مدارس به صورت شعار هفته به دانش آموزان تعلیم داده شود تا نسل آینده با قرآن کریم و دعا انس داشته و باعث رشد و تربیت آنان شود.

کد خبر 709381

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha