به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله حسین نوری همدانی چهارشنبه شب (16 خرداد) در مراسم ضیافت افطار دارالقرآن علامه طباطبایی با اشاره به جایگاه نهج البلاغه گفت: بعد از قرآن کریم، هیچ کتابی به جامعیت و عظمت نهج البلاغه نیست و از این رو باید سرلوحه کار ما قرار گیرد.
وی بیان داشت: 488 خطبه از امام علی(ع) در دست مردم بوده، اما 300 خطبه در نهج البلاغه وجود دارد و این کتاب همه ابعاد زندگی بشر را در خود جای داده است.
این مرجع تقلید گفت: امام علی(ع) عظمت ادبی را پیرامون خداوند و معارف الهی بیان کردند و با فصاحت و بلاغت مسائل را بیان فرمودند.
آیت الله نوری همدانی گفت: در نهج البلاغه در مورد علما 5 مرتبه سخن گفته می شود که خطبه شقشقیه اولین خطبه ای است که از علما سخن گفته است.
وی تاکید کرد: خداوند این پیمان را از علما گرفته است که در مقابل ظلم ظالمان و مظلومیت مظلومین ساکت نباشند؛ علما همیشه نسبت به مردم در عرصه هدایت و مدیریت و... عنایت داشته اند.
این مرجع تقلید با اشاره به خطبه 184 نهج البلاغه گفت: در این خطبه امام علی(ع) به ویژگی های علمای حقیقی می پردازند و امام علی(ع) تاکید داشتند که هیچ علمی علما را سیراب نمی کند و تنها کسی که علما را سیراب می کند، قرآن کریم است.
وی گفت: حضرت علی(ع) می فرمودند که قرآن بهار قلوب علما است و ایشان در سفارش به مالک اشتر فرمودند که هر کس می خواهد کشور اسلامی را اداره کند باید با علمای آن کشور ارتباط و مراوده داشته باشد.
آیت الله نوری همدانی با تاکید بر توجه هر چه بیشتر به نهج البلاغه گفت: باید در در حوزه های علمیه نهج البلاغه را به عنوان یک کتاب درسی تدریس کنیم و بدانیم که اگر این موضوع رقم بخورد، قطعا برکات بسیاری را به همراه خواهد داشت.
نظر شما