به گزارش خبرنگار شبستان، حسن احمدی، رئیس آسایشگاه کهریزک در نشست خبری ویژه روز سالمند، درباره این آسایشگاه گفت: یکهزار و 750 نفر سالمند و معلول در این آسایشگاه زندگی میکنند و امروزه علاوه بر این مرکز در تهران مؤسسهای در شهر البرز، بیمارستان جوادالائمه در جنوب تهران و واحد بانوان نیکوکار در محله باغ فیض زیر نظر آسایشگاه کهریزک ارائه خدمات میکنند.
وی با باذکر اینکه آمار سالمندان در جهان رو به افزایش است در این باره تاکید کرد که در اصل باید این افراد در کنار خانواده نگهداری شوند.
نیازمند تربیت پزشک متخصص سالمند هستیم
رئیس آسایشگاه کهریزک خاطرنشان کرد: در ایران حدود پنج میلیون نفر سالمند وجود دارد، اما متأسفانه برای این افراد متخصص در زمینه پزشکی در ایران بسیار اندک است که برای کاهش این معضل در پی عقد قرارداد با دانشگاه تهران برای تربیت پرستار، پزشک و مددکار ویژه سالمند هستیم.
در ادامه، افشین وجدانی، رئیس آسایشگاه کهریزک کرج، با اشاره به آمار رو به افزایش سالمند در جهان گفت: در سال 1405، پانزده درصد جمعیت کشور را سالمندان به خود اختصاص خواهند داد که در همین راستا مؤسسه خیریه کهریزک در پایه تجارب آن در پی ارائه خدمات به سالمندان و کودکان معلول است.
هر انسانی سالمند میشود
رئیس آسایشگاه کهریزک کرج با بیان این مطلب که هر انسانی سالمند میشود و بر طبق تعریف بهداشت جهانی که از سن شصت سالگی به بالا افراد به عنوان سالمند تلقی میشوند، گفت: باید از همان سنین جوانی به فکر سالمندیمان باشیم که این امر بدون زندگی سالم در دوران جوانی محقق نمیشود.
وی نحوه مراقبت از سالمندان آسایشگاه کهریزک کرج را در قالب «مراقبت در خانه» عنوان کرد و گفت: در این بخش از مراقبت، تیمهای درمانی داخل منزل رفته و فعالیتهای درمانی را برای سالمندان انجام میدهند.
مراقبت های لحظه ای از سالمندان
وی در زمینه مراقبت های روزانه از سالمندان گفت: «مراقبتهای روزانه»، در این شیوه از مراقبت سالمندان، روزانه به این مرکز مراجعه و در کارگاههای ورزش، سوادآموزی و مهارتآموزی فعالیت میکنند.
وی شیوه دیگر مراقبت از سالمندان را «ویزیت روزانه» نامید که در این نحوه خدماترسانی هر سالمندی روزانه میتواند به این مرکز مراجعه و از خدمات آن استفاده کند.
برای هر مددجو ماهانه یک میلیون تومان هزینه می شود
در ادامه، محمدحسین صوفینژاد، مدیر عامل آسایشگاه سالمندان کهریزک گفت: این مرکز که به عنوان یک مؤسسه خیریه 80 درصد درآمد آن از طریق خیرات مردم تعیین شده و فقط 15درصد آن را مراکز دولتی پرداخت میکنند. به گفته صوفی نژاد با توجه به این درآمد هزینه درمانی هر مددجو ماهانه بالای یک میلیون تومان است.
وی وجود این آسایشگاه را در تهران بسیار اندک دانست و تصریح کرد: با توجه به آمار رو به گسترش سالمندان در کشور برای تهران پنج برابر این ظرفیت باید در نظر گرفته شود.
بدترین خانهها از بهترین آسایشگاهها بهتر است
مدیر آسایشگاه کهریزک با اشاره به اینکه برای سالمندان و معلولان بدترین خانهها از بهترین آسایشگاهها بهتر است، گفت: هدف از تاسیس این آسایشگاه زندگی کردن است.
در پایان ، علی مهدینژاد، مسئول شورای ملی سالمندان، در کشور با بیان اینکه، تنها هفت درصد سالمندان کشور تنها زندگی میکنند این افراد را از پرخطرترین افراد جامعه محسوب کرد و افزود: طرحهایی برای سر و سامان دادن سالمندان در جامعه در نظر گرفته شده که از جمله آن می توان به سند ملی سالمندی، بیمه مراقبتی سالمندی و شورای ساماندهی استانها اشاره کرد.
گفتنی است، نشست خبری ویژه سالمندان صبح امروز (9 مهرماه) در مؤسسه مرکزی کهریزک برپا شد.
پایان پیام/
نظر شما