خبرگزاری شبستان – مازندران
صنایع دستی جهت تحقق شعار سال و اشاعه فرهنگ خرید تولیدات داخلی به حمایت نیازمند هستند که در استان مازندران، رشته های مختلف هنری از گذشته های دور در این خطه فعالیت دارند.
برخی از هنرهای صنایع دستی در مازندران رو به نابودی و فراموشی است و تعدادی نیز با توجه به نیاز بازار، رونق بیشتر پیدا کرده است.
صنایع دستی در مازندران نظیر نمدبافی با وجود پشم گوسفندان و وسایل مورد نیاز آن در استان از گذشته های دور در این استان، مورد توجه بوده است.
پشم مهم ترین ماده اولیه نمدبافی محسوب می شود که آن را از دام های این خطه به ویژه گوسفند، تامین می کنند.
نمد به دلیل رطوبت بالای مازندران از دیرباز در این استان بکارگیری می شد و زیرانداز های داخل خانه، لباس با عنوان «چوقا» که چوپانان از آن استفاده می کردند بیشترین و مهم ترین تولیدات نمدی هستند.
هر چند که گذشت زمان، غبار فراموشی را بر چهره نمد نشانده اما به خوبی نه تنها مازنی ها بلکه مردم دیگر استان ها به ارزش و اهمیت استفاده از نمد جهت زیرانداز و در امان ماندن از رطوبت و بیماری رماتیسم، پی برده اند.
پشم را بر زمین پهن می می کنند و با ریختن آب گرم و رطوبت آن و همچنین با فشار و مالش های بسیار نمد، شکل می گیرد که البته این مختصری از تولید نمد است و به توان و همت بسیار، نیاز دارد.
حسین متاجی، رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رامسر امروز (21 خرداد) به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: 12 کارگاه صنایع دستی در شهرستان رامسر، فعالیت دارند و هنرمندان خوبی دارد.
وی اظهار کرد: یحیی شاهنظری یکی از هنرمندان نمدباف شهرستان رامسر است که از سازمان بین المللی یونسکو در رشته نمدبافی،مهر اصالت هنری دریافت کرده و نمدبافی در این شهرستان از قدمتی دیرینه برخوردار است.
متاجی بیان کرد: صنایع دستی در رامسر، رونق خوبی دارد و از این لحاظ، هنرمندان فعالی را در خود، جای داده است.
محمدحسن صبوری، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رامسر امروز (21 خرداد) به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: رامسر به عنوان یک شهر گردشگری، شناخته می شود.
وی اظهار کرد: رشته های مختلف صنایع دستی در شهرستان رامسر، فعال هستند اما چندان حمایت مالی نمی شوند.
صبوری بیان کرد: هنرمندان صنایع دستی به حمایت مالی نیاز دارند که حمایت مسئولین و بانک های مربوطه به صنایع دستی ناچیز است.
وی ابراز کرد: با تقویت صنایع دستی، هنرمندان به طور مستقیم و بی واسطه به عرضه تولیدات خویش می پردازند که این امر خروجی ها و برکات خوبی را برای این رشته و همچنین جامعه دارد.
صبوری گفت: نمایشگاه های مختلفی با موضوع صنایع دستی از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رامسر برپا شده که مورد استقبال هنرمندان و علاقه مندان به صنایع دستی، قرار گرفت و این روند با قوت بیشتر ادامه می یابد.
گزارش: معصومه علیزاده
نظر شما