به گزارش خبرگزاری شبستان، قرار است کشورهای عضو اوپک در نشست 22 ژوئن این سازمان در وین درباره سطح تولید نفت به بحث و رایزنی بپردازند این در حالی است که چند روز قبل از نشست مقامهای سعودی میگویند این کشور افزایش تولید نفت را آغاز کرده است.
فارس به نقل از والاستریتژورنال نوشته است که "تصمیم به افزایش تولید، چرخشی 180 درجهای در سیاست عربستان سعودی، نسبت به تنها چند ماه پیش به شمار میرود. ریاض، بعد از موافقت با کاهش تولید نفت اعلام کرده بود دستکم تا زمان برگزاری نشست ماه جاری روال گذشته را ادامه خواهد داد. مقامهای سعودی اکنون میگویند این کشور از ماه گذشته میزان تولید خود را به میزان 100 هزار بشکه در روز افزایش داده و به 10 میلیون بشکه رساندهاند. این مقامها بدون اعلام زمانی مشخص گفتهاند عربستان قصد دارد در ماه جاری هم میزان تولید خود را 100 هزار بشکه در روز افزایش دهد. یک مقام عربستانی اعلام کرده که این اقدام نگرانیها در بازار از اخلالهای مربوط به کاهش نفت ایران را رفع خواهد کرد."
این در حالی است که خبرگزاری رویترز گزارش داده بود دولت آمریکا یک روز قبل از اعلام خروج از برجام خواستار کمک عربستان سعودی برای با ثبات کردن وضعیت بازار نفت بعد از بازگشت تحریمها علیه ایران شده است.
در همین زمینه جلال میرزایی، عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگویی با خانه ملت گفته است: "کشورهای عضو اوپک در تصمیم گیرهای نفتی زیر نفوذ آمریکا اقدام می کنند. متاسفانه عربستان و امارات تقریبا بیش از دو سال است که سیاست تقابل با ایران را دنبال می کنند و هر اقدامی که به ضرر منافع ایران باشد را در بازار نفت انجام می دهند. پس از نامه ای که زنگنه به رییس اماراتی اوپک نوشت، واکنش نامناسب آنها به این نامه نشان دهنده این بود که برخی اعضای اوپک برای تقابل با ایران به صورت هماهنگ حرکت می کنند."
این گزارش می افزاید: ایرنا نیز در این خصوص به نقل از پایگاه خبری اویل پرایس آمریکا از زبان جابر اللعیبی، وزیر نفت عراق نوشته است: "تصمیم های یک جانبه در این زمینه می تواند نقض توافق کاهش تولید نفت تلقی شود. قیمت های نفت هنوز به حمایت و ثبات بیشتر نیاز دارد و تولیدکنندگان نباید در مورد نیاز بازار نفت به عرضه بیشتر در زمان حاضر مبالغه کنند. تصمیم های یک جانبه توسط برخی تولیدکنندگان نفت، بدون مشورت با بقیه اعضای گروه مردود است. سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و همپیمانان غیراوپک آن نباید تسلیم فشارها برای افزایش تولید برای خنثی کردن اختلال عرضه شوند."
بنابراین گزارش، انتظار می رفت که کشورهای عضو اوپک با توجه به اساسنامه این سازمان در برابر تحریم هایی که یک جانبه بوده از ایران حمایت کنند و حال باید منتظر تصمیم گیری آنها در واکنش با استراتژی آمریکا در منطقه بود.
نظر شما