مسئول کمیسیون فرهنگی نهاد نماز جمعه استان کرمان، با استفاده از آیه 97 سوره مبارکه نحل مبنی بر اینکه "هر کس عمل انجام دهد، در حالی که مؤمن است، خواه مرد باشد یا زن، به او حیات پاکیزه می بخشیم، و پاداش آنها را به بهترین اعمالی که انجام دادند، خواهیم داد" مطالبی بیان کرد.
حجت الاسلام حمید اسماعیل پور با بیان ویژگی های حیات طیبه آن را، دل آرام، روح با ایمان، برخورداری از دعای فرشتگان الهی و تأئید از جانب خداوند متعال دانست و تصریح کرد: حضرت فاطمه معصومه(س) نمونه عینی انسان برخوردار از این حیات طیبه است.
وی در این رابطه، فضائل وجودی حضرت را گواه برخورداری ایشان از حیات طیبه دانست و افزود: تقوا و طهارت و پاکیزگی دورن که منجر به ملقب شدن آن بانو به "معصومه"شده است از جمله این فضائل است.
امام جمعه راین، مقام علمی حضرت معصومه(س)را به عنوان فضیلت دیگر ایشان مورد توجه قرار داد و بیان کرد: آن بانوی بزرگوار به مرتبه ای رسیدند که در زمره راویان حدیث اهل بیت(ع)قرار گرفتند.
وی نقش کریمه اهل بیت(ع)در علم و عالم پروری را مورد اشاره قرار داد و افزود: وجود عالمانی همچون آیت الله مرعشی نجفی، شیخ عبدالکریم حائری یزدی، علامه طباطبائی، حضرت امام(ره)و... نتیجه حضور در محضر این بانوی بزرگوار است.
وی بیان کرد: به فرموده آیت الله مرعشی نجفی ایشان به مدت 60 سال هر روز اولین زائر حضرت فاطمه معصومه(س) بودند و علامه طباطبائی در ماه مبارک رمضان امکان نداشت لب به افطار بزند تا اینکه بوسه بر ضریح مطهر آن بانو بزند.
این فعال فرهنگی استان کرمان با یادآوری اینکه امام صادق(ع)حتی قبل از تولد پدر بزرگوار حضرت فاطمه معصومه(س) مژده آمدن این بانوی بزرگوار را به اهل قم داده است آن را بیانگر بابرکت بودن وجود این منبع فیض و کرامت و بزرگواری دانست.
وی مقام شفاعت حضرت فاطمه معصومه(س)را که در روایات و زیارتنامه آن حضرت به آن تصریح شده است از دیگر فضائل آن بانو برشمرد و ادامه داد: همه این فضائل، تأکیدی بر برخورداری آن حضرت از حیات طیبه است.
حجت الاسلام اسماعیل پور در بخش دیگری از سخنانش دهه کرامت را دهه ترویج فرهنگ غنی اسلام و معارف اهل بیت(ع) و توسل به ائمه اطهار خواند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان مبنی بر اینکه ترویج یاد شده چگونه در دهه کرامت محقق می شود؟ اظهار کرد: این مهم با روش های معمول که افراد آن را پیگیری می کنند و یا با آنچه در مناطق کم برخوردار انجام می شود، محقق نمی شود.
امام جمعه راین تصریح کرد: عالمان دین و دست اندرکاران فرهنگ غنی اسلام باید نسبت به این امر احساس وظیفه کنند زیرا تنها نامگذاری کردن یک دهه به ائمه(ع) یا به فضیلتی از ایشان کافی نیست.
وی نهادینه شدن دهه کرامت در جامعه با فراهم آوردن زمینه برای ترویج فرهنگ غنی اسلامی را مورد تأکید قرار داد و پیشنهاد کرد: هر ساله مکتوبات و نوشتجات و کتاب ها پیرامون فضائل اهل بیت(ع)بیش از پیش در جامعه منتشر و توزیع شود.
مسئول کمیسیون فرهنگی نهاد نماز جمعه استان کرمان، ضمن ابراز تأسف از این موضوع که معمولاً کتاب هایی که صرفاً به بعد تاریخی زندگی امام رضا(ع)و یا حضرت معصومه(س)پرداخته و تهی از محتوای غنی است، منتشر می شود، گفت: چرا نباید هر ساله آیین "کتاب سال امام رضا(ع)"برپا شود تا ببینیم در حوزه محتوایی، نویسندگان ما چه چیزی برای عرضه به جامعه دارند؟
وی با تأکید بر ضرورت توجه به محتوا در آثار تولیدی پیرامون ائمه اطهار(ع)به ویژه در خصوص فرهنگ رضوی، این مهم را از جانب نویسندگان قوی، سایت ها و ... خواستار شد.
حجت الاسلام اسماعیل پور با انتقاد از رسانه ملی و نیز صدا و سیمای مرکز استان کرمان در عملکرد ضعیف آن نسبت به ترویج فرهنگ رضوی، گفت: از صداو سیما که پرمخاطب ترین رسانه است انتظار می رود تا به جای پرداختن به بعضی برنامه های فاقد محتوا و نشان دادن چهره هایی که متناسب با فرهنگ اسلامی جامعه نیست؛ به رسالت اصلی خویش عمل کند.
پایان پیام/
نظر شما