به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، محمد آشوری تازیانی در همایش تجلیل از تولید کنندگان نمونه بخش کشاورزی استان هرمزگان، به واکاوی موانع توسعه نیافتگی بخش کشاورزی استان پرداخت و با اذعان به اینکه افتخارم این است که کشاورز زاده ام، تصریح کرد: با آن که تلاش های ارزشمندی در مسیر تعالی کشاورزی کشور صورت گرفته اما آهنگ و رشد توسعه در بخش کشاورزی کند است.
وی با طرح این پرسش که آیا ساختارها، قوانین، سیاست ها، برنامه ها و رویه ها توانسته است پاسخگوی مطالبات به حق بخش کشاورزی در فرایند تولید ملی باشد، افزود: تولید 120 میلیون تن محصولات در بخش کشاورزی دلالت بر این مدعاست که به سمت بهبود وضعیت گام برداشته ایم.
آشوری ضایعات در بخش کشاورزی را فوق العاده بالا دانست و عنوان کرد: وقتی که نگاه صادرات محور به حوزه کشاورزی می شود می بایست توجه به حل مسائل و رفع موانع موجود نیز در اولویت باشد تا کشاورز احساس امنیت کند.
وی با اشاره به وجود 15 کشور در همسایگی جمهوری اسلامی ایران، گفت: یکی از سیاست های راهبردی این است که نیازهای کشورهای همجوار را در بخش کشاورزی ساماندهی و تامین کنیم، البته به دلیل مناقشات اروپا و روسیه بر سر «کریمه کنگو»، بازار خوبی نیز در روسیه برای محصولات کشاورزی ایران بوجود آمد.
نماینده مردم بندرعباس، قشم، حاجی آباد، بندر خمیر و ابوموسی در مجلس با بیان اینکه پس از مذاکرات فراوان، روس ها از ورود محصولات کشاورزی ایران استقبال کردند، افزود: محصولاتی که به روسیه صادر شد از نظر بسته بندی و کیفیت مورد نمره قابل قبولی نگرفت.
وی بر بررسی عدم موفقیت در حضور پرقدرت بخش کشاورزی در بازار دیگر کشورها تاکید کرد و گفت: باید بررسی شود که استفاده غیرمتعارف از سموم در تولید محصولات کشاورزی، فقدان تحقیقات لازم و ... در این زمینه موثر است.
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه قریب به 80 درصد از آب کشور در بخش کشاورزی مصرف می شود، افزود: در راستای صیانت از منابع تجدید ناپذیر آب باید اقدامات اساسی صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه اولین توصیه برای اجرای طرح آبیاری تحت فشار را به پدر خودم کردم، خاطرنشان کرد: ابتدا برای اجرای این طرح در راستای صرفه جویی در منابع آب مقاومت می شد.
آشوری اظهار کرد: متاسفانه کشاورزان به جای توجه بر افزایش بهره وری، سطح زیر کشت را افزایش دادند که نتیجه آن به هم خوردن بازار عرضه و تقاضای محصلات کشاورزی بود.
وی تصریح کرد: ایران جز معدود کشورهایی است که اقلیم چهارگانه را یکجا دارد اما به دلیل بد سلیقگی، رفتارهای غلط و ضعف مشکارکت، با مشکلات جدی در حوزه کشاورزی روبرو هستیم؛ برخی از مشکلات را می توان با سرانگشت تدبیر حل کرد اما متاسفانه به کلاف سردرگم تبدیل شده اند.
این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنان خود خواستار تشکیل کارگروهی به صورت ویژه در کنار کارگروه رفع موانع تولید ویژه بخش کشاورزی استان هرمزگان شد تا بتوان مشکلات این بخش گره گشایی شود.
وی با بیان اینکه هرگاه که امنیت شغلی در بخش کشاورزی نباشد ماندگاری در آن نوعی فداکاری است که قابل ستایش است، تاکید کرد: امروز نیازمند افزایش بهره وری در بخش کشاورزی می باشیم.
آشوری همچنین به اختصاص 200 میلیون دلار برای حمایت از آبخیزداری و آبخوان داری اشاره کرد و گفت: با توجه به خشکسالی های 20 ساله در هرمزگان باید سهم این استان در این زمینه افزایش یابد.
وی در خاتمه با اشاره به مشکلات بانکی کشاورزان، بیان کرد: وقتی که قانونگذار قانونی را تصویب می کند بانک ها موظف به اجرای آن هستند و باید در این زمینه گره گشایی کنند.
نظر شما