به گزارش خبرگزاری شبستان، اگر ایالات متحده آمریکا به تعهد خود برای خروج از عراق در دسامبر سال 2011 میلادی عمل کند میتوان این هفته را آغاز یکصد روز پایانی اشغال عراق از سوی آمریکا دانست اما به رغم این حقیقت که توافقی مربوط به دوران بوش با دولت عراق مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از این کشور وجود دارد و با وجود این حقیقت که اکثریت عراقیها و آمریکاییها از ادامه حضور نظامیان آمریکا در عراق حمایت نمیکنند، نیروهای دارای قدرت مانند ژنرالها و افرادی که از جنگ سود میبرند در هر دو گروه جمهوریخواه و دموکرات ،باراک اوباما، رییسجمهوری آمریکا را تشویق به نقض توافقات انجام شده میان رییسجمهوری سابق آمریکا و مقامات عراق میکنند و اصرار دارند تا اوباما تعداد قابل توجهی از نظامیان را پس از 31 دسامبر در عراق نگه دارد.
درست است که تاکنون تعداد زیادی از نظامیان آمریکایی از عراق عقبنشینی کردهاند به نحوی که تعداد آنها از یکصد و 70 هزار نفر در سال 2007 میلادی به چهار هزار و 500 نفر رسیده است اما این تعداد تصویر کلی و درست از آنچه در عراق در حال جریان است، ارایه نمیدهد.
بر اساس آنچه روزنامه نیویورک تایمز نیز به آن اشاره کرده است، اگرچه ارتش آمریکا از قدرت نظامیان خود در عراق کاسته است اما سازمان اطلاعات و جاسوسی آمریکا (سیا) قصد داردحضور گستردهای در عراق داشته باشد و پیمانکاران امنیتی خود را در این کشور به کار خواهد بگیرد.
در سال 2007 میلادی، اوباما که کاندیدای ریاستجمهوری سال 2008 میلادی بود قول داد که اولین کاری که پس از احراز ریاستجمهوری انجام میدهد خروج نیروهای آمریکایی از عراق باشد اما با وجود قولهای مکرر اوباما اعضای کابینه وی نه تنها تمایلی به عقبنشینی نیروهای آمریکایی از عراق نداشتند بلکه طرح حضور پیمانکاران خصوصی را نیز در عراق ارایه دادند.
لئون پانتا، معاون وزیر دفاع آمریکا اصرار بر طرحی دارد که در آن حضور بی قید و شرط و قطعی سه هزار تا چهار هزار نیروی آمریکایی در عراق تضمین شده باشد و ادعا دارد که این طرح باید برای آموزش نیروهای امنیتی در این کشور صورت گیرد.
همچنین به رغم تعهدات آمریکا برای عقبنشینی نیروها یکی از فرماندهان بلندپایه آمریکایی در عراق اکنون تحت فشار است تا 18 هزار نیروی نظامی را در آنجا نگه دارد و قانونگذاران دموکرات و جمهوریخواه نیز بر این خواسته تأکید کردهاند.
لیندوسی گراهام، سناتور جمهوریخواه آمریکایی باقی گذاشتن تنها سه هزار نیروی آمریکایی در عراق را یک «فرمول فاجعهبرانگیز »دانسته است و دیان فین اشتین، سناتور دموکرات هشدار داده که خروج کامل نیروهای آمریکایی از عراق حرکتی غیرامنیتی است.
بر اساس قرارداد امضا شده میان بغداد و واشنگتن در سال 2008 میلادی قرار شد تا نیروهای آمریکایی تا پایان دسامبر سال 2011 عراق را ترک کنند مگر اینکه مقامات عراقی از آنها بخواهند تا به حضور خود ادامه دهند و اکنون که 100 روز تا پایان این مهلت باقیمانده هیچ درخواستی از سوی دولت عراق در این رابطه عنوان نشده است.
رهبران عراقی میدانند که موافقت آنها برای ادامه حضور نیروهای آمریکایی در عراق یک خودکشی سیاسی است زیرا بسیاری از عراقیها از مهاجمان آمریکایی که جنگ غیرقانونی علیه عراق را راه انداخته و بیش از یکصد هزار عراقی را به کشتن دادند، متنفرند.
آنها آمریکا را به خاطر به راه انداختن جنگی که منجر به بیخانمان کردن بیش از چهار میلیون و 700 هزار عراقی شده است، مقصر میدانند.
مردم عراق دولت آمریکا را به خاطر پاکسازی قومی در کشور خود به ویژه در بغداد تقصیرکار میدانند.
عراقی ها که دارای غرور ملی هستند با حضور نیروهای خارجی در کشور خود احساس حقارت میکنند و هرگز رفتار آمریکاییها با بسیاری از هموطنان خود در زندانهایی که از سوی نیروهای آمریکایی اداره میشود را فراموش نخواهند کرد.
از سوی دیگر بسیاری از مردم آمریکا و برخی از قانونگذاران مانند سناتور« باربارا لی » نیز خواستار پایان دادن به این دوره شرمآور یعنی دوران جنگ با عراق شدهاند و در پیامهایی به کاخ سفید خطاب به باراک اوباما اینطور گفتهاند که آینده عراق باید بر اساس خواست مردم عراق تأمین شود نه بر اساس قدرت و توانایی نیروی نظامی آمریکا.
بنا بر گزارش کانترپانچ، فعالان ضد جنگ امریکایی در چند هفته اخیر تصمیم آمریکاییها برای ادامه حضور در عراق را شرمآور و غیرمنطقی دانسته و تأکید کردهاند که این حضور تنها منجر به ایجاد شرایطی میشود که صلح در آن بیمعنی است.
مردم عراق نیز یکصد روز باقیمانده به پایان حضور آمریکا در عراق را یکصد روز همبستگی و اتحاد برای پایان دادن به اشغال کشورشان از سوی آمریکا و یا هر کشور خارجی دیگری برای همیشه میدانند و متعهد شدهاند تا در این 100 روز یکپارچگی خود را برای به دست آوردن استقلال کشور حفظ کنند.
پایان پیام/
نظر شما