به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان بیرجند، کامبیز مهدیزاده امروز ( 28 خرداد) در کارگروه مدیریت پسماند استان اظهار کرد: پسماندهای ویژه پزشکی شامل عفونی، نوک تیز و برنده، دارویی، پرتوزا، آسیب شناسی(پاتولوژی)، فلزات سنگین، ظروف تحت فشار، شیمیایی خطرناک و ژنوتوکسیک می شود.
وی با بیان اینکه 10 تا 25 درصد پسماندها ویژه پزشکی تشکیل میدهند، گفت: مدیریت پسماند پزشکی از شش جزء تولید پسماند، جداسازی، بسته بندی و برچسب زنی، جمع آوری و نگهداری در محل تولید، حمل و نقل و عملیات بی خطرسازی و دفع نهایی تشکیل میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با تاکید بر اینکه در حال حاضر 15 بیمارستان استان مجهز به دستگاه امحاء و جمع آوری زباله است، گفت: بیمارستان زیرکوه نیز دستگاه آن خریداری شده و تا پایان امسال مجهز به این سامانه خواهد شد.
مهدیزاده با اشاره به اینکه تمام مراکز تولیدکننده زباله باید پسماندها را بیخطر و امحاء کنند، ادامه داد: در این راستا از توان دو شرکت خصوصی در شهرستانهای بیرجند و خوسف برای انتقال پسماندها استفاده شده و همچنین در شهرستانهای سربیشه و درمیان به زودی انجام می شود اما در 7 شهرستان دیگر خراسان جنوبی همچنان با مشکل مواجه هستیم.
به گفته وی 388 مرکز غیر بیمارستانی در استان وجود دارد که بخش زیادی در حوزه بهداشت هستند و 43 درصد آنان امحاء پسماندهایشان منطبق بر ضوابط مدیریت پسماند نیست که برای رفع این مشکل نیاز به کمک بخش خصوصی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از تولید ماهانه سه هزار و 580 کیلوگرم پسماند بهداشتی در استان خراسان جنوبی خبر داد و افزود: از این میزان 2 تن پسماند شبه خانگی، 1.5 تن پسماند نوک تیز و برنده و 80 کیلوگرم پسماند شیمیایی است.
مهدیزاده با بیان اینکه عدم وجود سایت ویژه مدیریت پسماندهای شیمیایی و دارویی از مشکلات مدیریت پسماند پزشکی است، گفت: همچنین برخی مراکز درمانی (درمانگاه ها و کلینیک ها) زیرپوشش سازمانها و ارگانهای خاص برای تحویل پسماندهای پزشکی به شرکت های دارای مجوز حمل و دفع زباله همکاری نمیکنند.
نظر شما