لحظه هایی که ارزش طلا دارند

خبرگزاری شبستان: کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز به عنوان یکی از متولیان اوقات فراغت در سال های فعالیت خود توانسته با ضریب نفوذی که تا دورترین شهرها و روستاهای کشور دارد، برنامه های متنوع و تاثیرگذار ارائه کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، تابستان در راه است و قصه اوقات فراغت از نو آغاز می شود. خانواده می ماند با 93 روز تعطیلی پیش رو و فرزندانی که باید برای سرگرم کردن آنها اندیشه ای شود. آمدن ابزارهای نوین ارتباطی، افق جدیدی پیش روی اوقات فراغت نسل جوان گشوده و نگاه نوجوانان و جوانان را به موضوع دیگرگون کرده است. و این خود بر میزان دغدغه خانواده ها در این باره می افزاید.

 

البته بارها و بارها گفته و شنیده شده که نباید اوقات فراغت را در زمان خاصی تعریف کرد و منحصر به فصل تابستان نباید دانست اما خب به اقتضای تعطیلی مدارس و دانشگاه ها، نوجوانان و جوانان فراغت خاطر بیشتری در این ایام دارند و به تبع خانواده ها باید بیش از روزهای دیگر سال به فکر باشند.

 

برنامه ریزی برای اوقات فراغت، علاوه بر حفاظت در مقابل آسیب‌های اجتماعی باعث تحکیم خانواده و رشد شخصیت افراد و شکوفایی خلاقیت می شود و این در حالی است که غفلت در امر برنامه ریزی برای اوقات فراغت فرزندان، زمینه ای فراهم می کند تا نوجوانان و جوانان، ایام فراغت خود را به بطالت سپری کنند و حضور بی هدف در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی و پای برنامه های ماهواره بر میزان آسیب ها می افزاید. حضور در موقعیت های آسیب زا و خطر پذیر، احتمال انحراف و آسیب را در میان نوجوانان و جوانان افزایش می دهد و به تبع آسیب های روحی و روانی به دنبال خواهد داشت.

 

در این میان نهادها و دستگاه های زیادی متولی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان هستند که در آخرین آمار ارائه شده حدود 22 دستگاه از جمله وزارت ورزش و جوانان، بسیج، آموزش و پرورش، ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد متولی اوقات فراغت نوجوانان و جوانان می باشند.

 

تابستان امسال، ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد به عنوان یکی از متولیان اوقات فراغت، در قالب 16 هزار و 230 پایگاه برای اوقات فراغت نوجوانان و جوانان برنامه ریزی کرده است و پیش‌بینی می‌شود امسال حدود یک میلیون و 500 هزار نفر از این برنامه ها استفاده کنند.

 

توجه جدی به استفاده از فضای مجازی، تولیدات و محصولات اینترنتی، ساماندهی هنرمندان مسجدی، تشکیل بانک اطلاعات هنرمندان و راه‌اندازی هسته‌های هنری، اعزام 315 گروه تبلیغی از جمله برنامه هایی است که معاون فرهنگی هنری ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در گفتگو با خبرنگار شبستان از برگزاری آن ها در ایام تابستان خبر داده است.

 

سعادتی همچنین از اجرای طرح ها و برنامه های قرآنی در سطح کانون های مساجد کشور خبر داد و گفت: اجرای 2 هزار کلاس آموزشی طرح قرآنی 1452، برگزاری حلقه‌های تلاوت قرآن، آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن کریم، آموزش مفاهیم قرآن کریم و اجرای طرح حفظ جزء سی‌ام قرآن کریم، مهم‌ترین فعالیت‌های قرآنی کانون‌های فرهنگی هنری در اوقات فراغت امسال است.

 

به گفته وی، برگزاری دوره‌های آموزشی در حوزه مهارت‌های زندگی، مهارت‌های هنری، مشاوره خانوادگی و سبک زندگی اسلامی – ایرانی، فعال سازی گروه های سرود و تئاتر از برنامه‌های دیگر کانون‌های فرهنگی هنری در تابستان امسال است.

 

 سعادتی خاطرنشان کرد: 16 هزار و 230 پایگاه اوقات فراغت، حدود 70 درصد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور را شامل می‌شود که 53 درصد آنها روستایی و 47 درصد نیز شهری هستند.

 

امیرمحمد حسینی، جامعه شناس در گفت و گو با خبرنگار شبستان با اشاره به نقش برنامه ریزی اوقات فراغت در رشد و تقویت خلاقیت و توانمندی های فردی گفت: باید به این نکته توجه داشته باشیم که اوقات فراغت صرفا به فصل تابستان محدود نمی شود و برای همه سال باید برنامه داشته باشیم اما با توجه به زمان فراغت بیشتری که در فصل تابستان برای جوانان فراهم می شود این ایام یک فرصت طلایی است.

 

جامعه شناس با بیان اینکه می توان از برنامه های اوقات فراغت برای آموزش و تربیت نسل جوان در راستای کسب مهارت های زندگی استفاده کرد، خاطرنشان کرد: برنامه های اوقات فراغت باید از برگزاری کلاس های آموزشی و سرگرمی صرف خارج شود و در قالب این کلاس ها، شیوه و سبک زندگی را به فرزندانمان بیاموزیم.

 

استاد دانشگاه تاکید کرد: شیوه های کنترل خشم، استرس، مقابله با مشکلات زندگی، مواجهه با رویدادهای مختلف زندگی اعم از شادی و غم، کسب مهارت های ارتباطی و … از جمله مولفه هایی است که باید در ارائه برنامه های اوقات فراغت در اولویت قرار بگیرند.

 

وی افزود: برنامه ریزی اوقات فراغت باعث می شود تا زندگی جوانان هدفمندتر شود و بتوانند توانمندی ها و استعدادهای خود را در قالب برنامه ها کشف کنند و آنها را تقویت کنند از طرفی نسل جوان می آموزد تا برای همه ساعات زندگی خود برنامه ریزی داشته باشد و فرصت های زندگی را از دست ندهد.

 

حسینی خاطرنشان کرد: کشف و تقویت استعدادها، ارتقا توانمندی ها و داشتن زندگی هدفمند باعث می شود تا جوانان حس خوبی داشته باشند و حالشان خوب باشد و این در ایجاد نشاط و داشتن روحیه شاداب در نوجوانان و جوانان کمک می کند.

 

وی با اشاره به نقش مراکز فرهنگی و مذهبی متولی اوقات فراغت در ترویج سبک زندگی، گفت: مساجد و کانون های فرهنگی و هنری مساجد که با اقشار مختلف مردم در ارتباط هستند می توانند با ارائه برنامه های هدفمند با رویکرد ترویج سبک زندگی ایرانی- اسلامی و مهارت آموزی نقش موثری ایفا کنند.

 

حسینی تاکید کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانند با ارائه برنامه های جذاب و متناسب با سلیقه های کودکان، نوجوانان و جوانان و با استفاده از علم روز در جریان سازی فرهنگی و ایجاد روحیه خودباوری و نشاط موثر عمل کنند.

 

اوقات فراغت موضوعی است که همواره با فراز و فرودهایی مواجه بوده و متولیان اوقات فراغت در این سال ها هر کدام فراخور توان، سیاست ها و ماموریت های سازمانی که بر عهده داشته، کوشیده اند تا در این زمینه طرح ها و برنامه هایی ارائه کند. فارغ از فراز و فرودهای طرح ها و برنامه های اوقات فراغتی هر کدام از سازمان ها و نهادها باید با نگاه جدی تری به موضوع اوقات فراغت نوجوانان و جوانان بپردازند.

 

البته سازمان های متولی اوقات فراغت نباید از اهمیت فرصت های طلایی که در قالب اوقات فراغت می توان به ترویج سبک زندگی و جریان سازی در حوزه فرهنگی و اخلاقی استفاده کرد، غفلت کنند.

 

کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز به عنوان یکی از متولیان اوقات فراغت در سال های فعالیت خود توانسته است با ضریب نفوذی که تا دورترین شهرها و روستاهای کشور دارد، برنامه های متنوع، تاثیرگذار، آموزنده و با رویکرد شناسایی استعدادها و شکوفایی توانمندی ها ارائه کند و مسجد محور بودن برنامه های اوقات فراغت و دسترسی آسان به این مراکز، تداوم برنامه در طی سال زمینه ای فراهم کرده است تا کودکان، نوجوانان و جوانان در اقصی نقاط کشور حضور مستمر و فعالی در برنامه ها داشته باشند.

 

گزارش: عصمت پناهی 

 

 

 

 

کد خبر 711580

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha