۶۴ تولیدکننده کشاورزی در استان سمنان تجلیل شدند

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به برگزاری مراسم انتخاب کشاورزان نمونه استان، گفت: در این راستا ۶۴ کشاورز و بهره‌برداری نمونه استان موردتقدیر قرار گرفتند.

به گزارش خبرگزاری شبستان وبه نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی استان سمنان، سید حسن میرعماد ، ضمن بیان اینکه ۶۴ بهره‌بردار بخش کشاورزی از جای‌جای استان موردتقدیر قرار گرفتند، تأکید کرد: میزان صرفه‌جویی در مصرف آب، راندمان و مسائل زیست‌محیطی مانند عدم استفاده از سموم شیمیایی و ... در زمره ملاک‌های انتخاب این افراد به‌عنوان کشاورز نمونه بوده است.

 

وی بابیان اینکه در بین کشاورزان نمونه افرادی از سراسر استان سمنان دیده می‌شوند، افزود: در این مراسم کشاورزانی که دارای تولید بالای محصولات کشاورزی با کمترین میزان آب در سال گذشته و امسال بوده‌اند، موردتقدیر قرار گرفتند.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بابیان اینکه کارشناسان این اداره در یک سال اخیر تولیدات کشاورزی استان را رصد و نتایج را گزارش کرده‌اند، گفت: میزان سطح کشت‌ و نسبت آن به تولیدات زراعی و باغی از دیگر ملاک‌های انتخاب کشاورزان نمونه بوده است.

 

میرعماد افزود: میزان بهره‌وری از آب مصرفی و صرفه‌جویی در مصرف آب را یکی از مهم‌ترین ملاک‌های کشاورزی مدرن در استان سمنانی است که هرروز مشکلات کم‌آبی در آن مشهودتر از گذشته می‌شود.

 

وی بیان کرد: یکی از اهداف برگزاری همایش کشاورزان برتر سوق دادن بهره‌برداران استان به سمت تغییر الگوی کشت کشاورزی و کشت محصولات کم آب با توجه به خشکسالی‌های اخیر است.

 

سالانه ۲۰ درصد از تولید انگور شاهرود ضایع می‌شود

رئیس جهاد کشاورزی استان سمنان فقدان بازار را یکی از مهم‌ترین معضلات در کشاورزی و باغداری استان دانست و گفت: سالانه ۲۰ درصد از تولید انگور در شاهرود ضایعات می‌شود.

 

میرعماد در حاشیه مراسم ویژه هفته جهاد کشاورزی و در جمع خبرنگاران، بابیان اینکه فقدان بازار یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها در بخش کشاورزی استان سمنان است، تأکید کرد: سالانه ۲۰ درصد از تولید انگور در شاهرود دقیقاً به دلیل نبود بازار فروش، فقدان صنایع تبدیلی مانند کشمش، شیره انگور و... ضایعات می‌شود.

 

وی بابیان اینکه این تبدیل‌شدن محصولات باارزش کشاورزی به شایعات درباره زیتون نیز مشاهده می‌شود، افزود: در سال گذشته ۳۰ درصد تولید زیتون استان به ضایعات بدل شد چراکه در استان کارخانه تولید زیتون‌پرورده و یا روغن آن وجود ندارد و این از ضعف صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی نشئت می‌گیرد.

 

رئیس جهاد کشاورزی استان سمنان بابیان اینکه در این استان دو فرودگاه وجود دارد که راه‌اندازی مرز هوایی می‌تواند  صادرات محصولات کشاورزی و باغی استان را تسهیل کند، تأکید کرد: اگر محصولات تولیدی استان مانند پسته دامغان، انگور و زردآلوی شاهرود به تازه خوری برسند، قطعاً ارزش‌افزوده بیشتری خواهند داشت که متأسفانه امروز از آن محروم هستیم.

 

میرعماد بابیان اینکه بیش از ۳۰ واحد فرآوری و بسته‌بندی محصولات کشاورزی در سمنان فعال است، گفت: این تعداد می‌بایست ارتقا یابند و ما معتقد هستیم که ساخت ۴۰ واحد دیگر ازاین‌دست در استان توجیه اقتصادی دارد چراکه به همان اندازه نیاز در استان وجود دارد.

 

وی افزود: به‌طور میانگین درمجموع محصولات باغی و کشاورزی در سطح استان سمنان ۲۰ درصد تولیدات به دلیل نبود صنایع تبدیلی و عدم صادرات، ضایعات می‌شوند که ضرر هنگفتی را به بخش کشاورزی وارد می سازند.

 

کد خبر 711819

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha