به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، دقایقی پیش مرکز آمار ایران خبر از افزایش ۰.۲ درصدی نرخ تورم در ماه گذشته سال جاری داد.
بنابراین گزارش، مرکز آمار اعلام کرد که نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به خرداد ماه ١٣٩٧ به 8.2 درصد رسید که نسبت به ماه گذشته 0.2واحد درصد افزایش دارد.
در خرداد ماه امسال عدد شاخص کل برپایه سال آماری 1395 به 116.2 رسید که نسبت به ماه پیش از آن 1.9 درصد رشد داشت. همچنین درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه پارسال 10.2 درصد است.
شاخص قیمت در گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات» نسبت به ماه پیش 4.2 درصد و در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» 0.9 درصد افزایش داشت.
براساس این گزارش نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به خرداد ماه ١٣٩٧ برای این 2 گروه به ترتیب 10.5 و 7.3 درصد است.
شاخص قیمت کل برای خانوارهای شهری کشور در خرداد امسال به عدد 116.1 رسید که نسبت به ماه پیش (اردیبهشت) 1.7 درصد رشد داشت. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه پارسال 10.2 درصد است.
نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به خرداد برای خانوارهای شهری 8.2 درصد است.
برپایه این گزارش شاخص قیمت کل برای خانوارهای روستایی کشور در خرداد امسال به عدد 117.1 رسید که نسبت به اردیبهشت 2.7 درصد افزایش یافت. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه پارسال 9.9 درصد است.
نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به خرداد برای این دسته از خانوارها 7.9 درصد است.
در گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه پیش مربوط به اقلام هندوانه، طالبی، خربزه، کیوی، انواع پرتقال، هویج فرنگی، انواع سیب، کرفس، خیار، گوجه فرنگی،کشمش پلویی، آب معدنی و گوشت قرمز است.
در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» انواع سیگار، تجهیزات رایانه، گوشی تلفن همراه، تبلت و اتومبیل سواری بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه پیش داشتند.
همچنین در گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات» بیشترین کاهش قیمت نسبت به ماه پیش مربوط به اقلام لیموترش، هلو، زردآلو، گیلاس، توت فرنگی و مرغ ماشینی است. در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» کاهش قیمت محسوسی نداشت.
دامنه تغییرات نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به خرداد 1397 برای دهک های مختلف هزینه ای از 8.1 درصد برای دهک اول تا 8.4 درصد برای دهک هفتم است.
مرکز آمار ایران بسته به میزان درآمد و هزینه ماهانه خانوارها، آنها را در 10 طبقه اقتصادی تقسیم می کند؛ هرچه فرد به دهک بالاتری تعلق داشته باشد، ثروتمندتر است.
به گزارش شبستان، این آمار در حالی منتشر می شود که بازارهای اساسی اقتصاد ایران در ماه گذشته تلاطم فاجعه آمیزی به خود دید. خودروهای داخلی افزایش قیمت هولناکی داشتند و خودروهای خارجی قاچاق شده هم باعث رشد قیمت این کالا در بازار ایرانی شدند.
از سویی دیگر هم بازار مسکن که از ابتدای سال ۹۷ دچار تلاطم شده باز هم با تکیه بر دلالی رشد قیمت فزاینده ای داشته است.
علاوه براین، بازار سکه و طلا نیز تحت تاثیر تلاطم ها واقع شد و سکه به صورت بی نظیر تا ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هم در ماه خرداد رسید.
البته دولت علت تلاطم در بازار را وضعیت اقتصادی ندانسته و تاکید دارد که جنگ روانی موجب این مشکلات شده و در جلسات مختلفی مقامات اقتصادی و تاثیرگذار دولت دوازدهم در تلاش هستند تا بازار را به ثبات قابل توجهی برسانند و در همین راستا هفته گذشته اعلام شد که نقدینگی ها به سمت بازار سرمایه یا همان بورس گرایش یافته که این امر موجب خرسندی دولت و کارشناسان اقتصادی در برخی از بخش ها شده است.
نظر شما