اذعان شورای اجتماعی وزارت کشور به اهمیت کانون‌های مساجد

خبرگزاری شبستان: مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور اجتماعی، گفت: شورای اجتماعی وزارت کشور کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را جزو فعال‌ترین نهادهای دینی و مردمی کشور معرفی کرده است.

پروین داداندیش در گفت‌وگو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به دغدغه جدی مقام معظم رهبری در حوزه آسیب‌های اجتماعی و تاکید معظم له برای تلاش شبانه‌روزی همه دستگاه‌ها و مسئولان کشور برای کاهش این آسیب‌ها، گفت: پژوهش‌های علمی نشان می‌دهند هر جا مجموعه‌های مردمی در حوزه فرهنگ و موضوعات اجتماعی ورود کرده‌اند، موفقیت کشور بیشتر بوده است.

 

وی با بیان اینکه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد یکی از موفق‌ترین مجموعه‌های مردمی در کشور هستند، خاطرنشان کرد: مساجد پایگاه تقویت دین‌داری و ایمان مردم به خدا و قیامت هستند، از این رو دستگاه‌های گوناگون می‌توانند از ظرفیت این نهاد دینی و مردمی و مجموعه‌های وابسته به آن مانند کانون‌های فرهنگی هنری برای کاهش آسیب‌های اجتماعی استفاده کنند.

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور اجتماعی، ادامه داد: تأثیر مساجد و کانون‌های فرهنگی هنری در کاهش آسیب‌های اجتماعی به دلیل ارتباط این دو نهاد با موضوع دین‌ و دین‌داری و همچنین پشتوانه مردمی آن‌ها است.

 

داداندیش با بیان اینکه در گزارشی که شورای اجتماعی وزارت کشور خدمت مقام معظم رهبری تقدیم کرد، ۱۸ عنوان آسیب‌ اجتماعی بیان شده است که در این میان طلاق و اعتیاد، کودکان کار، فساد و فحشا و حاشیه‌نشینی پنج موضوع اصلی بودند، گفت: تربیت ناصحیح یکی از عوامل موثر در ایجاد آسیب‌های اجتماعی است به طوری که پژوهش‌ها نشان می‌دهند هر چقدر سطح کیفی تربیت افراد در کودکی و یا نوجوانی بیشتر باشد، میزان ابتلای آنان به بزهکاری و آسیب‌های اجتماعی در آینده کمتر خواهد بود.

 

کانون‌های مساجد «مسئولیت‌پذیری» را در افراد تقویت کنند

وی با بیان اینکه مساجد و کانون‌های فرهنگی هنری آن‌ها بهترین پایگاه برای تربیت صحیح و دین‌محوری کودکان و نوجوانان هستند، اظهار کرد: این دو نهاد در برنامه‌های تربیتی خود باید توانایی «نه گفتن» و میزان مسئولیت‌پذیری را در افراد تقویت کنند به طوری که هر فرد به محض روبرو شدن با یک بزه توانایی درگیر نشدن در آن را داشته باشد.

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور اجتماعی، تقویت خودآگاهی را عاملی مؤثر در کاهش آسیب‌های اجتماعی دانست و گفت: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با برگزاری کارگاه‌های کاربردی می‌توانند میزان خودآگاهی و عزت نفس و اعتماد به نفس را در افراد ارتقا دهند.

 

داداندیش با بیان اینکه افراد دین‌دار به دلیل باور به روز جزا کمتر از دیگران در معرض آسیب‌های اجتماعی قرار می‌گیرند، خاطرنشان کرد: چنین افرادی می‌توانند محل رجوع انسان‌های بزهکار قرار گیرند که در چنین وضعیتی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با فراهم کردن زمینه گفت‌وگو میان این دو گروه می‌توانند موجب پیشگیری از بروز آسیب‌های اجتماعی و معضلات فرهنگی در کشور شوند.

 

منفی‌نگری از ویژگی‌های نامطلوب ایرانیان است

وی در ادامه، سطح پایین سپاسگزاری مردم نسبت به خدمات دیگران، نادیده گرفتن کارهای مثبت انجام‌شده در کشور و منفی‌نگری را از ویژگی‌های نامطلوب مردم ایران دانست و بیان کرد: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد می‌توانند روحیه سپاسگزاری، مثبت‌اندیشی و انتقادگری سازنده را در جامعه ما ارتقا دهند به طوری که افراد به همان اندازه که مشکلات کشور را می‌بینند نسبت به پیشرفت‌ها و اقدامات سازنده نیز خوشبین و سپاسگزار باشند.

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور اجتماعی، در ادامه با بیان اینکه خبرگزاری شبستان به عنوان یک رسانه فعال در حوزه دین، فرهنگ و اندیشه می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی داشته باشد، گفت: این رسانه می‌تواند الگوهای مرجع شایسته مانند ائمه جماعات موفق مساجد و استادان نمونه دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه را شناسایی و به مردم معرفی کند.

 

داداندیش در پایان با بیان اینکه کانون‌های مساجد جزو فعال‌ترین نهادهای مردمی در کشور هستند، اظهار کرد: شورای اجتماعی وزارت کشور این کانون‌ها را جزو فعال‌ترین نهادهای دینی و مردمی کشور معرفی کرده است.

 

 

 

کد خبر 712712

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha