امان الله قرایی مقدم در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان گفت: یکی از ویژگی های ورزش فوتبال در دنیا به ویژه در جهان سوم این است که ذهن مردم از مشکلاتی که دارند تا حدودی دور بماند. جاذبه های فوتبال و استقبال از این ورزش موجب شده است تا شاهد رونق و شکوفایی استادیوم ها در تمام دنیا باشیم.
این استاد دانشگاه بیان کرد: در حال حاضر شاهد بازی های جام جهانی هستیم. در زمانی که تیم ملی کشورمان بازی داشت و بازی های خوبی نیز از خود نشان می داد، شاهد بودیم 80 میلیون جمعیت کشور فوتبالی شده بودند. قلب مردم برای تیم ملی و فوتبال می تپید.
وی ادامه داد: در این روزها با وجود گرانی و آسیب های اجتماعی، مردم خیلی از مشکلات را خود را فراموش کرده بودند و بازی های فوتبال را دنبال می کند البته این ویژگی فوتبال است. همین جاذبه های این ورزش را منحصر به فرد کرده است.
این جامعه شناس تصریح کرد: شرایط اقتصادی بدی در کشور به وجود آمده است و بازی های تیم ملی فوتبال به کمک مسئولین آمد تا حدودی افکار عمومی به سمت بازی های فوتبال سوق یابد.
قرایی مقدم بیان کرد: پس از حذف تیم ملی فوتبال از جام جهانی، دُمل های چرکین سر باز می کنند و افکار عمومی به سمت اوضاع نابه سامان اقتصادی سوق می یابد.
وی ادامه داد: ورزش فوتبال برخلاف کشتی و شطرنج 100 هزار نفر را به ورزشگاه می کشاند. افرادی مجذوب فوتبال هستند که به آنان جماعت مجذوب می گوییم، جماعتی که ادارکی فکر نمی کند واحساسی رفتار می کنند.
این جامعه شناس تصریح کرد: در مقابل این جماعت، جماعت نامجاور وجود دارد که عامه ی مردم هستند. عامه مردم در جام جهانی بازی تیم ملی را دنبال می کنند و از باخت ها ناراحت و از پیروزی ها خرسند هستند اما مجذوب نیستند و منطقی برخورد می کنند.
وی افزود: جماعت نامجاور شاید در زمان بازی ها افکارشان خیلی به مسایل اقتصادی سوق نیابد اما پس از بازی های جام جهانی و حذف تیم ملی فوتبال آنان دیگر احساسی برخورد نمی کنند و شرایط اقتصادی ناامن افکار عمومی را دچار تشویش و نگرانی می کند.
قرایی مقدم با بیان اینکه اقتصاد زیربنای هر جامعه ای است گفت: باید این موضوع جدی گرفته شود، درغیراینصورت با خطرات جدی رو به رو خواهیم شد. باید شرایط اقتصادی مردم بهبود یابد وگرنه برای کشور مسئله ساز می شود.
نظر شما